• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Toscabrownie med cornflakes
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Päronmuffins med mazarinsmak

on lördag, 27 april 2013. Posted in Baka med frukt

Jag älskar smaken av mazarin (biitermandel) i kakor, samtidigt som jag gillar päron. Att använda sig av rivet päron (eller liknande) gör mjuka kakor/muffins extra saftiga och bidrar med naturlig smak och sötma. Därför tyckte jag att det verkade perfekt att göra en fusion av mazarin och päron, fast i muffinformat! Jag har dessutom spritsat muffinsen med vaniljgrädde, men det går givetvis bra att byta ut grädden mot en annan topping såsom mascarpone eller ricotta.
 
Hittills idag har jag hunnit med träning och lite pluggande. Som jag precis sa till en kompis hatar jag att skriva denna uppsats, och fick meddelat att det faktiskt bara är 37 dagar kvar tills den kan lämnas in, vilket är lite av en tröst. Vi kom överrens om att det var mer ångest än själva uppsatsskrivande. 37 dagar kvar, 37 dagar kvar.... Nedräkningen kan börja!
 
 
 

Päronmuffins med mazarinsmak – 4 stycken

Muffins:
Ca 80 gram rivet päron
40 gram smör
1 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3 msk sötströ
1 tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
ca 2-4 droppar bittermandelarom

Topping:
1 ½ vispgrädde
1 krm vaniljpulver
sötströ

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader.  Smält smöret. Skala ett päron och riv så att du får cirka 80 gram av det rivna päronet. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, bittermandelarom, smör och päron. Lägg fyra muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt använd dubla formar) och fördela smeten i dessa. Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter. Låt svalna.

Topping
Vispa grädden hård tillsammans med vaniljpulver och valfri mängd sötströ (ca 1 tsk). Spritsa eller bred grädden på muffinsen. Om du vill kan du byta ut en del av grädden mot lite mascarpone!
 
 
 
  Tycker ni att et ser väldigt grönt ut? Nej, jag har inte flyttat utomlands och ni har inte fel på ögonen. Det är helt enkelt en gammal bild!
 

Lördag

on lördag, 27 april 2013.

Så skönt med lördag igen! Jag har faktiskt inget speciellt planerat, förutom att köra ett efterlängtat steppass på friskis (samt ta en lika efterlängtad latte macchiato innan). Just detta steppass har inte funnit på denna tid på schemat under många månader, så därför har det inte blivit av att jag kört det, även fast det är en av mina favoritledare! Ska bli riktigt skönt att ha en ledig eftermiddag/kväll. Jag menar, huset städar inte sig själv!

Igår var jag på en jättetrevlig middag där alla fick ta med sig lite saker var. Jag älskar när det är lite tapas-tema/buffé, då är det så lätt att anpassa maten så att det passar alla! Speciellt för mig som gärna undviker snabba kolhydrater samt kött ;) Jag hade även en arbetsintervju på morgonen, och det är skönt att ha den avklarad! Jag har ingen aning om hur det gick, men lät få veta det om redan ett par veckor. Jag tycker att intervjupersonerna var bra (de var tre stycken) och jag kände mig bekväm med dem, men frågan är om de rycker att min personlighet (jag fick göra personlighetstester) passar in. Själv tycker jag att jag passar in i varje fall!

Mums, med middag! Min tallrik är den som inte har bröd på sig måste jag påpeka ;) Jag känner absolut inget sug efter vitt bröd, och skulle inte ens äta det om jag så fick betalt (okej, det beror på hur mycket betalt...).

 
Mina fina blommor jag fick av Artur! Jag var "tvungen" att slänga in en denna bild, då jag tyckte den blev så fin!
 

Avokado- och jordgubbsdessert

on fredag, 26 april 2013.

Avokado kan man ha till mycket minst sagt, och inte minst i desserter! Tidigare har jag använt avokado i kombination med choklad, men det passade utmärkt även tillsammans med bär! Denna mix kan serveras till dessert, eller ätas som mellanmål eller frukost. Den är väldigt enkelt att göra, då jag enbart har vispat ihop avokado med jordgubbar och mascarpone. Sedan tillsätter man valfri smaksättning och sötning.
 
Nu har jag precis gjort kärleksmums som jag ska bjuda på ikväll när jag ska ut på middag. Då jag hade svårt för att bestämma mig vad jag skulle bjuda på (det är lite tapas-tema) blev det även chokladtryfflar, chokladplattor, frukt- och nötbollar samt blåbärsgrottor. Mums!
 
 
 
 
Avokado- och jordgubbsdessert
– 1 portion

½ liten avokado (ca 40 gram)
60 gram jordgubbar (jag använder frusta som fått tina)
40 gram ricotta/mascarpone
1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver

Mosa avokadon och tillsätt jordgubbarna. Vispa detta med en elvisp tills avokadon och jordgubbarna blandats väl med varandra. Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt vispa tills att blandats.

Biskvier

on torsdag, 25 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag lade ju upp ett recept på Sarah Bernhardt härom dagen, och idag tänkte jag lägga upp ett liknande recept, fast på biskvier! Biskvier innehåller en lite ljusare och mjukare chokladkräm än Sarah Bernhardt (som istället är fylld med chokladtryffel). Jättegott måste jag säga! Mandelbottnen kan dock bli lite mjuk, speciellt om de får stå några dagar.
 
Idag har jag varit kort i skolan och gått igenom uppsatsen och funderat på vad som behöver läggas till, ändras, ta bort etc. Det känns lite som ett arbete som kan fortsättas i all oändlighet. Det är alltid något som kan ändras! Väl hemma överraskade min sambo mig med en fin blombukett med jättefina liljor! Så glad jag blev över den fina gesten! Om ett litet tag ska jag bege mig iväg för ett kort kvällsjobbpass. Det var ett bra tag sedan jag sist arbetade (om man bortser från att jag var med och hämtade barnen, dvs min syrras barn, från dagis igår), så ett par timmars arbete kan vara på sin plats. Jag har även testat kläder, skrivit ut massa papper och övat på frågor inför morgondagen. Då ska jag nämligen på arbetsintervju!
 
 
 
 

Biskvier – 7 stycken

Botten:
1 ½ dl mandelmjöl
1 äggvita (spara äggulan)
ca 1 msk stevia strö

Chokladkräm:
50 gram smör
50 gram mascarpone
1 äggula
ca 1 ½ msk stevia strö
1 tsk kakao
1 ½ krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:
40-50 gram mörk choklad

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkrämen
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens. Toppa krämen på de avsvademnade kakbottnarna. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme).

Chokladöverdrag
Smält chokladen och låt den svalna en aning. Doppa biskverna i chokladen och låt demåterigen  stelna i kylen.

1000!

on torsdag, 25 april 2013.

I förrgår satt jag och glodde på mitt instagram sisådär ungefär en gång i sekunden. Antalet följare började närma sig tre-siffrigt, vilket är ett STORT steg enligt mig. Och på kvällen hände det, jag fick 1000 följare (först efter att Artur avföljde mig för att han ville bli den 1000:e, men då jag blev sur följde han mig igen och blev 999) och jag blev så otroligt glad! Tack alla som har gjort detta möjligt! TUSEN tack!