• Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • Lyxig brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

LCHF-frallor med pumpafrön

on fredag, 01 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Ännu en härlig fredag! Även fast mina vardagar inte skiljer sig nämnvärt från helgdagar, är fredag-söndag lite extra mysiga :) Idag gick jag upp tidigt för att vara barnvakt till lille Anton. Dagen har tillbrigats med, och ska fortsättas med, att både baka inför morgondagen och skriva på uppsatsen. Imorgon fyller nämligen mamma år, och jag ska bjuda på kaka! Ni får se närmare i helgen vad det blir för något!
 

Här om dagen passade jag även på att baka bröd i LCHF-anda. Denna gång gjorde jag ett frömjöl av pumpafrön att ha i brödsmeten. Basen består även av bakerix, vilket hjälper till att göra bröd luftigt. Detta bröd är gott att ha smör samt en stor skiva ost på!

 

SAM 2985

 

LCHF-frallor med pumpafrön

1 ägg
1 msk olja
15 gram pumafrön
½ dl bakerix
1 msk solrosfrön
2 msk mandelmjöl
½ msk fiberhusk
½ krm salt
2 krm bakpulver
ev lite honung

Sätt på ugnen på 150 grader. Mixa pumpafröna till ett mjöl och blanda med resterande torra ingredienser. Vispa ägget pösigt med elvisp och rör ner bland de torra ingredienserna tillsammans med oljan. Rulla ca sex små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut en aning. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills brödet är genomgräddat.

 

SAM 2981

 

 

Nutellakaka

on fredag, 01 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag älskar min hemmagjorda nutella och har gjort en kaka med just detta i (alltså receptet nedan)! Först gjorde jag en enkel chokladbotten med bas av mandelmjöl. Sedan bredde jag ett lager nutella på kakan. Tillsist toppade jag det hela med smält choklad!
 
Idag (och igår) har jag kommit igång med pluggandet igen. Jag tog en paus på några dagar, eftersom jag bestämde mig för att lägga ner tid på min nya hemsida. Det, och det faktum att jag är totalt megaförvirrad över hela uppsatsen. Jag hoppas innerligt nu att all den tid jag lagt och lägger ner på den nya inriktningen inte blir förgäves! Jag tog även en välförtjänt fika med Mickis på spresso house innan mitt träningspass började. Men sedan tycker jag såklart att alla fikor är välförtjänta!
 
 
SAM 2991
 

Nutellakaka

15 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk stevia strö
½ msk kakao
1 krm vaniljpulver

70 gram nutella/hasselnötscréme

30 gram sockerfri choklad

 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, sötning, kakao och vaniljpulver. Tillsätt smöret och rör om till en kakdeg. Fördela degen i botten på en liten springfrom (12 cm). Grädda mitt i ugn i ca 12 minuter. Låt svalna.

Låt nutellan bli rumsvarm så den blir mjuk. Fördela ett lager nutella på chokladbottnen.

Smält chokladen och bred över den på kakan. Ställ i kylen för att stelna.

 

SAM 2988

 

Moccakaka

on onsdag, 27 februari 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag älskar detta väder, nu när det är både soligt och "varmt" (relativt varmt)! Jag hoppas innerligt att det håller i sig. Visst älskar jag vintern, men det är mest på grund av julen. Efter nyår får det gärna vara sommar enligt min mening. 
 
Jag tänkte förstärka vårkänslan med en mer somrig bild, med både starkare solljus och blommor i bakgrunden. Bilden är från i höstas på en supersmarrig moccakaka! Moccakakan har en fyllig botten av choklad och är toppad med ett tjockt och krämigt lager grädde med kaffesmak. Kokosoljan i bottnen går givetvis bra att byta ut mot en passande mängd smör. Ett hett tips är att lägga springformen på en plåt med bakplåtspapper, då det finns risk för att det kan rinna ur formen.
 
 
SAM 1978
 

Mocakaka

Smet:
25 gram smör
10 gram kokosolja
1 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk stevia strö
1 msk kakao
1 krm bakpulver

Topping:
¾ dl vispgrädde
1 tsk varmt vatten
1 krm snabbkaffepulver
2 tsk stevia strö

 

Smeten
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de tora ingredienserna med varandra. Rör ner ägg, smält smör och kokosolja. Häll smeten i en smord och bröad 12 centimeter stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 23 minuter. Låt svalna.

Topping
Blanda hett vatten med kaffet. Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!

 
 
SAM 1974
 
 

Mjuk chokladkaka med havregryn

on tisdag, 26 februari 2013. Posted in Baka med frukt, GI

Dagens recept blir en chokladkaka där jag tillsatt 1 ½ msk näringsrika havregryn. Jag väljer att använda de lite grövre fiberhavregrynen för att få långsamma kolhydrater och ett lägre GI, vilket stabiliserar blodsockret bättre. Äter du enligt LCHF, går det självklart bra att byta ut havregrynen mot exmeplvis mandelmjöl. Känn dock efter med en sticka under gräddningen om kakan är klar, då de torra ingredienserna (havregryn respketive mandelmjöl) har lite olika uppsugningsförmåga.
 
Igår var jag och såg Beautiful creature på bio. Riktigt skönt att få komma ut och slippa tänka på alla saker som behövs göras. Tyvärr var filmen inte den bästa enligt mig. Lite för töntig och för överdriven (vilket förmodligen var meningen). Egentligen skulle jag ha sett Les Miserables, men den var ganska fullsatt. Idag bjuder dagen på ett kort jobbpass, vilket blir det flrösta jobbpasset (förutom barnvakt) på tre veckor! Ska även bege mig till forum för att införskaffa ett mobilfodral, det lär behövas!
 

SAM 2799

 

Mjuk chokaldkaka med havregryn

20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 ½ msk havreryn
3 msk stevia strö
2-3 msk mjölk/grädde
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mortla havregynen. Blanda de torra ingredienserna i en skål eller bunke. Tillsätt därefter ägg och smör och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad (med riven kokos) liten springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen under ca 20 minuter. Servera med gädde!

 

SAM 2802