• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Påskbakelse
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Våfflor med banan

Morotsmuffins

on tisdag, 07 Maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Vilket underbart väder vi (jag) har haft idag! Det känns ju som en hyfsat sval sommardag! Denna varma tisdag har jag spenderat med att svettas på ett skivstångspass för att sedan gå och äta med sambon och föräldrarna. Det blev en sväng förbi det mysiga caféet "Vetekatten". Vi var faktiskt även ute och åt middag igår på den indiska restaurangen Gandhi. Jag tog samma som vanligt, nämligen en vegetarisk sizzlar (jag äter sällan kött). Underbart gott!
 
Jag har en gång tidigare bakat sockerfri morotskaka, och var återigen sugen på att baka med morot. Då jag gärna vill variera mig och inte göra exakt samma recept igen, komponerade jag istället morotsmuffins! Den rivna moroten gör muffinsen saftiga och goda. Jag har även gjort en topping/frosting av mascarpone, som jag föredrar framför crème cheese.
 
 
 

Morotsmuffins – 4 stycken

Muffins:
Ca 30 gram skalad morot
20 gram smör
1 ägg
2 msk mjölk/grädde
10 gram valnötter
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
2 – 2 ½msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver

Mascarponefrosting:
60 gram mascarpone
2 ½ msk vispgrädde
1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och finriv en bit morot. Finhacka valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Tillsätt även riven morot, ägg, smör och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen under ca 13-15 minuter. Låt svalna.

Mascarponefrosting
Blanda alla ingredienser och vispa till en fast konsistens med elvisp. Spritsa eller bred toppingen på muffinsen.

Chokladkaka med kikärtor och mascarpone

on måndag, 06 Maj 2013. Posted in GI

Nu är det inte lång tid kvar av uppsatsskrivandet! Helt galet att det snart är sommar. Redan inom en vecka ska uppsatsen in för slutseminariet, och därmed ska 100% av uppsatsen vara klar. Sedan får man såklart tusen olika saker tillsagda som ska åtgärdas, men det är en annan femma.
 
Idag blev det ett kort (vi kör alltid på korta, men effektiva!) pass med uppsatsskrivande i skolan. Nu har jag landat hemma, men ska snart bege mig till stan igen för en latte (macchiato of course), ett steppass och en middag på en indisk restaurang (my favorite).
 
Ni som följer mig på instagram kanske har sett att jag äntligen testat på att baka med både bönor och kikärtor (sådana som redan är kokta, dvs. inte en hårda varianten). Det kan för din oinsatte låta knasigt, men det är i varje fall en utmärkt kakingrediens! Det är väl inte konstigare än att ha morot i kakor (morotsmuffins)?. Speciellt chokladsmaken tycker jag passar bra med dessa ingredienser, så idag bjuder jag på en riktigt chokladig kaka med kikärtor samt mascarpone för att göra det hela extra krämigt! Toppa kakan med massor av grädde eller glass, och kanske en eller annan jordgubbe för att fira in värmen!
 
 


Chokladkaka med kikärtor och mascarpone

80 gram kikärtor
1 ägg
50 gram mascarpone
1 msk mjölk/grädde
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk mandelmjöl
ca 3 msk sötströ
ca 2 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kikärtor tillsammans med ägget. Blanda därefter ner resterande ingredienser och blanda noga. Söta eventuellt mer, alternativt med honung eller banan. Bröa en liten springform av mindre storlek (12 cm) med riven kokos och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och gärna stå över natten. Servera med grädde eller glass!
 

Efterlängtad leverans

on måndag, 06 Maj 2013. Posted in Produkter

Jag har precis fått hem en leverans från "Proteinfabrikken". Jag fick bland annat "bake protein", vilket gör så att jag kan variera och dra ner på kolhydraterna ännu mer i min bakning! Även produkter som kakmix med  olika slags topping fick jag med. Det bli perfekt till fikabjudningar, eftersom jag älskar att kunna bjuda på många olika kakor. Smidigt att då bara mixa ihop en kaksmet, om tiden lackar ;) Jag återkommer så fort jag har ett mumsigt recept med dessa produkter!
 
 

Questbar

on söndag, 05 Maj 2013. Posted in LCHF/low carb, Produkter

Jag tänkte att jag borde berätta lite mer om produkter som jag gillar och övriga tips som jag kan dela med mig av! Jag kan börja med en produkt som jag testat för första gången förra veckan, nämligen "Questbars"! Många av er därute har nog hört talas en hel del om dessa barer. Och ja, nu har även jag hamnat i "questbar"-träsket.  I förra veckan köpte jag mina första questbarer och har som så många andra fallit för dom (nej, detta är ingen sponsrad reklam)!
 
Vad är då en questbar?
 
Jo, dessa godbitar till barer är proteinbarer med ett lågt kolhydratinnehåll och utan socker - det vill säga precis som jag vill ha dom! Den största andelen av kolhydrater består av fiber och tas därför inte upp av kroppen som kalorier (av vad jag förstår). Jag har hittils testat på fem smaker: cinnamon roll, chocolate brownie, coconut cashew, peanut butter supreme och banana nut muffin. Mina favoriter blev cinnamon roll och banana nut muffins. Jag rekomenderar att värma baren i micron i ca 20 sekunder, vilket gör dem en aning mjuka och smälta. Jag brukar med andra barer gilla att förvara dem i kylen och äta dom lite kallare, men det passade inte alls till dessa!
 
Qusetbarer finns tyvärr inte alls att köpa på så många ställen. I Stockholm finns de på Scandinavian Nutrition (Olof Palmes gata 12), men går även att beställa på internet. Dock var de slut igår när jag var där, så de verkar ha en rykande åtgång.
 
 
 

Jordnötsbollar med dadlar

on fredag, 03 Maj 2013. Posted in Baka med frukt

Mitt tips till er: sök kurser i tid, och gör inte som jag och efteranmäl. För då får man helt acceptera att man hamnar på närmare 3000 reserv! Jag har nämligen sökt lite sommarkurser. Tyvärr två dagar försent. Det blir intressant att se hur jag kan lösa detta!
 
Skype-mötet i torsdags gick helt okej. Men vi fick dock göra om "samplet" lite, genom att inkludera vissa observationer vi tidigare uteslutit. Smått irriterande att få göra om regressionerna etc, när det är så pass nära inlämningen. Men förhoppningsvis är det ingen större skillnad från tidigare resultat. Annars kommer jag f*n göra så att det inte blir någon skillnad (dvs. manipulera resultatet. hehhee. Skojja. Eller?).
 
Jag har precis gjort en av världens enklaste godsaker, nämligen en ny variant på "frukt- och nötbollar". Denna gång har jag använt mig av salta jordnötter som passar utmärkt med de söta och färska dadlarna. Riven kokos förhöjer dessutom smaken extra! Vill man smaksätter man jordnötsbollarna med kakao för att få chokladbollar. Dessa godbitar är perfekt som mellis, och passar bra att äta när man är på språng!
 
 
 

Jordnötsbollar med dadlar

50 gram salta jordnötter
50 gram färska dadlar
4 msk riven kokos
20 gram sockerfri choklad
ev. kakao


Mortla nötterna (alternativt finhacka). Blanda nötterna med riven kokos och hackad choklad. Mosa ner färska dadlar och blanda ingredienserna till en deg. Forma degen till bollar. Om önskas tillsätts kakao efter smak!