• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Choklad- och mazarinsnittar

on onsdag, 04 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag tycker onsdagar är en bra dag, för då har över halva arbetsveckan gått! Idag har jag vilodag från träningen, men det kommer förmodligen bli en promenad senare ikväll. Ska bli skönt att få röra lite på sig, när man stått still/suttit hela dagen. I skrivande stund väntar jag på att middagen ska stekas klart. Ikväll blir det laxpasta, fast med shiratakinudlar för mig!
 
Det var bra länge sedan jag gjorde småkakor, tycker ni inte? jag tror jag har en period då jag gör mest mjuka kakor (choklad helst) och mugcakes. Men nu är det dags att jag lägger upp ett recept på småkakor! Jag älskar min kombination av kladdkaka och mazarinkaka i min kombinerade Mazarinkladdkaka. Kommer ni ihåg den? Det är nog en av mina favoritbakverk. Så varför inte utnyttja denna kombination i andra bakverk? Sagt och gjort, denna småkaka blev Choklad- och mazarinsnittar. Mums!
 
 
 

Choklad- och mazarinsnittar – 7 stycken

20 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 1- 1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Smaksättning:
1 droppe bittermandelarom
2/3 tsk kakao + extra sötströ

Ev. äggvita och hackade nötter att strö över

Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda samman mandel- och kokosmjöl, sötning och smör. Dela dagen i två delar. Blanda den ena med en droppe bittermandelarom (motsvarar ca en bittermandel) och den andra med kakao samt extra sötning.  Rulla ut degen i två jämna längder och tryck ihop längderna.  Lägg längden på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut längden på bredden, så att den blir ca ½ cm tjock. Vispa upp äggvita och pensla på. Hacka valfri nöt (jag använder rostade hasselnötter utan skal) och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut kakorn och skär längden i snittar. Låt kakorna kallna.

 

Chokladavokado-mugcake

on tisdag, 03 september 2013. Posted in Mug cake, LCHF/low carb

Jag är precis hemkommen från jobb och träning, och blev väldigt sugen på att göra en mugcake! När jag är sugen på att äta något gott, och vill att själva tillagandet av detta något ska gå på absolut kortast möjliga tid, då är det perfekt att göra denna typ av kaka. Oftast är jag också sugen på choklad, vilket leder till att mina mugcakes gärna får bli med chokladsmak. Sedan har nog få av er missat att jag tycker om att baka med avokado, och eftersom jag är ett baka-med-avokado-fan tänkte jag att en liten bit avokado kunde få följa med i min mugcake! Resultatet kan ni se nedan. Och om det inte syns, så kan jag tala om att det blev jättebra! Denna kaka innehåller inget smör, vilket inte heller saknas. Jag tillsätter lite romarom efter smak.
 
 
 
 

Chokladavokado-mugcake

40 gram avokado (½ avokado)
1 äggvita (1/3 dl)
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
2 msk riven kokos (eller nötmjöl)
1 ½ msk kakao
1 ½ msk sötströ
ca 3 msk mjölk
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
ev. ett par krm romarom eller dylikt

Mosa avokado och blanda med äggvita. Rör ner resterande ingredienser. Smörj en kopp med smör eller olja och häll ner smeten i denna. Värm i micron i ca 2 minuter.

Jag gör det jag älskar

on tisdag, 03 september 2013. Posted in Allmänt

Ibland kan jag få så mycket energi att jag inte vet vad jag ska göra av den. Ibland är jag så uttråkad av en speciell uppgift att jag bara måste göra något annat en stund. Ibland känner jag mig extra kreativ, och måste få utlopp för denna. Ibland känner jag mig istället stressad och behöver sysselsätta mig med något som gör mig avslappnad. Ibland är jag ledsen och behöver muntras upp eller tänka på annat. Ibland är jag dessutom grymt sugen på något gott! Det är jag bakar. Det är bland annat därför jag bakar.
 
 
 
 
 

Chokladkaka med zucchini

on måndag, 02 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Har ni bakat med zucchini någon gång? Det hade inte jag tills i förra veckan! Zucchini gör kakan saftig och bidrar med en härlig konsistenes. Och inte "smakar det grönsak" heller! Speciellt gott tycker jag att det var i kombination med choklad. Testa vet jag!
 
Zucchini (squash) är en utmärkt ingrediens om man väl minska sitt intag av kolhydrater. Zucchini är riktigt kalorisnål (ca 15 kcal per 100 gram) och innehåller endast ca 2 gram kolhydrater per 100 gram.
 
 
 

Chokladkaka med zucchini

40 gram finriven zucchini
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk pofiber
2 msk sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
½ tsk snabbkaffepulver

Sätt ugnen på 175 grader. Finriv en bit tvättad zucchini så att du får 40 gram zucchiniriv. Blanda hett vatten och kaffepulver. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör därefter ner ägg, zucchini valfri mängd av kaffet (jag använder ca 2/3 av kaffet). Fördela smeten i en smord och bröad spring form (12-cm). Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 
 

Helgens bakning (kärleksmums)

on måndag, 02 september 2013. Posted in LCHF/low carb

Min mamma beställde i helgen både banankaka och kärleksmums av mig, för att ta med till diverse festligheter. Banankakan var faktiskt med socker, men jag har sockerfria alternativ under fliken "Recept", till exempel Detta! Kärleksmums är en av mina absoluta favoritbakverk, vilken jag gjort många gånger tidigare. Men för er nya läsare lägger jag upp receptet nedan!
 
 
 

Kärleksmums - 10 portioner

Chokladsmet:
180 gram smör

3 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
ca 2- 2 ½ dl sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Chokladkräm:
120 gram smör 1
30 gram mascarpone

3 msk riven kokos
2/3 msk hett vatten
2/3 tsk snabbkaffepulver
ca 3 ½ msk sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
1 2/3 msk kakao
1 ½ krm vaniljsocker

Riven kokos att bröa formen med och strö över kakan

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen. Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 26 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.

 
Chokladkräm
Smält smöret (ev. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd). Rör ner kokos, sötströ och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos! Servera gärna kakan med vispad grädde!