• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Raw-mandelbollar

on torsdag, 25 juli 2013. Posted in Raw, Baka med frukt, Baka utan spis

Igår åt jag en så smaskig middag på mitt favoritindiska matställe! Jag beställer alltid samma sak, nämligen en vegetarisk sizzlar. Det är en bra rätt, tror jag i varje fall, om man vill ha något med lite mindre kolhydrater samtidigt som det är vegetariskt. Sedan är det hur gott som helst såklart! Middagen åt jag med Artur, det var typ första gången vi sågs sedan i söndags! Knäppt, men så går det då man har olika scheman.
 
Idag fick jag dessutom sluta extra tidigt, redan halv två, kan ni tänka er så tidigt! Så det blev en minst sagt kort arbetsdag för min del. Det är så pass lugnt på jobbet att jag gjort andra avdelningars jobb också, men de har nu det lugnt de med. Det är å ena sidan tråkigt, i och med att jag har timlön och därmed "förlorar" åtskilliga hundralappar. Men samtidgit är det ju skönt få sluta tidigt, speciellt när det är så fint väder! Dessutom hinner jag handla, hämta ut mina questbar som jag beställt, baka och blogga. Och städa. Allt det där som måste hinnas görs med andra ord ;)
 
Men nu vill jag dela med mig utav ett superlätt "bakverk" som är raw och är perfekt att ta med sig till exempelvis jobbet som mellanmål. Eller som ett hälosamt fika! Det är bara att blanda mandelmjöl och färska dadlar, samt eventuellt smaksätta med raw kakao. Jag gör mitt mandelmjöl av sötmandlar som jag själv mixat, men det går givetvis lika bra att ta färdigt.
 
 
 
 

Raw-mandelbollar – 10 stycken

1 ½ dl mandelmjöl (mixa eget på sötmandlar med skal)
40 gram färska dadlar
ev. 1 tsk kokosolja
ev. 2 tsk raw kakao

Blanda noga ut de färska dadlarna (ta först bor tkränan!) med mandelmjölet. Tillsätt raw kakao för chokladsmak (eller vanlig, men då blir det inte raw) och olja för kletigare smet. Rulla till bollar.

 

Jordgubbsglass med mascarpone

on onsdag, 24 juli 2013. Posted in Glass, LCHF/low carb

Ni har väl inte tröttnat på jordgubbar ännu va? Inte? Tänkte väl det! Jag kommer nog aldrig tröttna på detta underbara bär! Nedanstående recept hittade jag i "arkvivet", och är därmed ett recept som jag gjort för ganska länge sedan men ännu inte publicerat.  Men nu är det dags, för få recept passar väl så bra nu så som glass och som innehåller jordgubbar!?
 
Jordgubbsglassen har jag toppat med krämig mascarpone, för att få lite olika smaker i glassen, även om båda är milda och mjuka. Dessutom har jag strött över pistagenötter som passar så bra ihop med jordgubbar!
 
 
 

Jordgubbsglass med mascarpone

2/3 dl vispgrädde
2/3 dl yoghurt
1-2 msk sötströ
1 äggula
1 krm vaniljpulver
100 gram jordgubbar

40 gram mascarpone
sötströ efter smak (ca 1 tsk)
2 msk hackade pistagenötter

Vispa grädden med elvisp. Mixa jordgubbarna slätt. Blanda yoghurt, äggula, de mixade jorgubbarna, sötströ och vaniljpulver. Blanda därefter ner grädden. Häll i en glassmaskin och kör enligt glassmaskinens anvisningar. Lägg glassen i en frysvänlig skål/matlåda. Blanda mascarpone med lite sötning och klicka över glassen. Strö över hackade pistagenötter. Låt gärna glassen frysa ett par timmar i innan servering.

 

 


 

Chokladmorotskaka

on tisdag, 23 juli 2013. Posted in Mash-ups, LCHF/low carb

Det är sannerligen semestertider i Sverige! På jobbet är säkert 70% borta och det är hur lugnt som helst på arbetet. Jag fick till och med börja lite senare och gå tidigare igår! Det är nu man önskar att man inte hade timlön ;) Men jag tycker faktiskt att jag är förtjänt av en kort dag lite då och då! Jag hann dessutom köpa en ny väska. På kvällen mötte jag upp Fanny för en middag på Vapiano. Det var spå skönt att vara där redan vid halv sex, så att det var lätt att få plats. Jag tog en god och prisvärd caesarsallad!
 
Har ni saknat mina knasiga bakverksmixar? Inte? Lite? Kanske? Ja? Hur som haver kommer det i alla fall en mash-up idag. Jag har kombinerat en chokladkaka med en morotskaka. grunden är samma smet för att göra det enkelt. Därefter är den smaksatt med två olika "smaker" för att bilda olika sorters bakverk i ett! God och spännande kombination tycker jag! Frostingen gör jag av ricotta eller mascarpone, men går givetvis bra att byta ut mot exemeplvis cream cheese.
 
 
 

Chokladmorotskaka

Grundsmet:
25 gram msör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk riven kokos
1 ½ msk hasselnötsmjöl
½ msk kokosmjöl
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Morotsdel:
20 gram finriven och skalad morot
1 krm kanel
1/3 krm malen ingefära

Chokladdel:
1 -1 ½ tsk kakao

Frosting:
15 gram smör
45 gram ricotta
2 tsk sötströ
ev. 1 krm vaniljpulver

Grundsmet
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Rör därefter ner  ägg och smör. Dela upp degen i två lika stora delar. Tillsätt ingrienserna till morotsdelen i en smet och kakaon i den andra. Smöra och bröa en 12- cm springform och fördela chokladsmet och morotssmet på varandra i varsitt lager. Grädda mitt i ugnen i 18 minuter.

Frosting
Värm smöret mjukt och rör ner övriga ingredienser. Bred på frostingen på den avsvalnade kakan.
 
 
 
 
 
 

Low carb glass

on måndag, 22 juli 2013. Posted in Glass, Produkter

Jag är en riktig sucker för att prova nya produkter i "sockerfritt"-väg! Ser jag en spännande produkt riktigt kliar det i fingrarna! Härom veckan såg jag att CarbZone kommit ut med low carb glassar. Jag har testat de flesta smaker från Alvestas sockerreducerade glassar, och var riktigt sugen på att testa ett nytt märke! Det finns tre smaker: vanilj, choklad och kaffe, varav jag valde den sista. Den var helt okej, men jag föredrar ändå Alvestas kaffeglass som har en något mildare smak. Dessutom gillar jag när olika smaker och konsistenser är varvade i glassen, vilket alvestas har! Tyvärr var CarbZone glassen ganska dyr, med ett pris på ca 35 kronor (eller var det 33?) för 250 gram. Den var ändå värd att testa, och jag ska nog våga mig på de andra smakerna också. Jag köpte den på ica maxi.
 
 
 
 

Här ser ni vad glassen innehåller. Kanske inte det bästa innehållet, men lite någon gång kan ju inte skada...
 
 

Kvällspromenad

on måndag, 22 juli 2013. Posted in Allmänt

Åh, jag var på en sådan härlig promenad med kära Lovisa igår efter hennes jobb! Vi gick vid sickla, hammarbybacken och Hammarby sjöstad. Vi hade tur med vädret, då det var varmt men ändå lite vind. Fin utsikt fick vi också!