• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma

Chokladbollskakor

on onsdag, 20 mars 2013. Posted in GI

Eftersom jag älskar chokladbollar tänkte jag: "varför inte göra kakor av degen?". Och det gick alldeles utmärkt! Jag hade fiberhavregryn i kakorna, sam smaksatte dem med mortlat snabbkaffepulver. Gott och inte svårare än att göra chokladbollar!
 
De som följer mig på instagram vet att jag igår körde dans fusion för första gången (på friskis och svettis). Det var roligt att köra ett nytt sorts pass, då jag gillar att dansa och träna nya saker innehållande koordination. Det var inte speciellt jobbigt, vilket jag hade förutspått, så jag hade "grundat" med 20 minuters kondition. Idag har jag faktiskt träningsvärk, och jag vet inte om det var från dasnen eller kondtionsbiten innan (eftersom jag inte riktigt körde min vanliga konditionsträning).
 
 
SAM 2115
 

Chokadbollskakor – 10 kakor

40 gram smör
½ dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
4 msk riven kokos
2 msk stevia strö
2 tsk kakao
1 ½ krm snabkaffe

Sätt ugnen på 150 grader. Stöt snabbkaffepulvret i exempelvis en mortel. Blanda med resterande ingredienser till en deg. Gör 10 stycken kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 14-17 minuter. Om du vill har du hackade nötter på kakorna innan du sätter in dem i ugnen.

 
SAM 2117
 
 

Blåbär- och mangokaka

on tisdag, 19 mars 2013. Posted in Baka med frukt

Igår hade jag en jättetrevlig kväll med familjen, då vi firade min pappas födelsedag! Det bjöds på lax och jag stod för efterrätten. Jag hade gjort kladdkaka, bountybollar, äppelkaka och fudgechokladkaka. Tog lite tid att göra allt, men det var det såklart värt! Jag gillar verligen sådana kvällar, blir så avslappnad på något sätt. Sedan är det roligt att träffa barnen, som jag kan se utvecklas allt mer mellan varje gång. Jag kommer lägga upp recepten på godsakerna senare. Recept och bilder ska bara fixas mm!

Dagens recept blir en mjuk kaka innehållande både mango och blåbär. Mango är en inte alltför vanlig ingrediens i bakverk, men är riktigt gott! Jag har bakat med det endast ett par gånger tidigare, men det ger alltid ett smarrigt och saftigt resultat. Det är inte direkt lchf, men för de som tål kolhydrater kan jag verkligenm rekommendera att baka med mango.

SAM 3105

 

Blåbär- och mangokaka

20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
2 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
50 gram blåbär och mango i bitar (jag använder frysta som tinat)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägget och det smälta smöret. Rör till sist ner mangon och blåbären. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

SAM 3101

 

 

Instagram

on måndag, 18 mars 2013.

Wow, igår följde jag med spänning min instagram för att se om det möjligen skulle kunna gå att spränga 500-följargränsen. Och JA, den sprängdes! Tack snälla ni som gjorde detta möjligt :)

Jag heter bakasockerfritt på instagram. Ni hittar min instagram på webben HÄR.

Namnlös

Blog Award

on måndag, 18 mars 2013.

Jag har av ”Vardagsliv med lchf fått en Blog Award, vilket är en stor ära och något som gjorde mig otroligt glad! Tack snälla! Nu skickar jag vidare awarden till fem stycken andra bloggar som förtjänar den, samtidigt som jag svarar på nedastående nio frågor. Meningen är alltså att de som får den också ska svara på frågorna och skicka vidar till fem andra bloggar!


1) Vad ville du bli när du var liten?
Det första yrke som jag kan dra mig till minnes att jag ville ha är faktiskt bagare. Men sen uteslöt jag det alternativet eftersom "jag då måste gå upp klockan fyra på morgonen”. Efter det har jag velat bli psykolog och jurist. Nu är det istället ekonom som gäller!

2) Vad är du idag?

Jag studerar sista terminen påCivilekonomprogrammet, med inriktning finansiering. Jag är klar till sommaren och letar lite efter traineeplatser och jobb. Någon som har en anställning att ge till mig??

3)
Vart vill du helst resa?
Jag har två drömresemål. Filippinerna är det ena (där har jag dock varit flera gånger tidigare) och New York det andra!

4) Var ser du dig själv om 5 år?
Jag hoppas att jag har eget företag! Eller att jag har något slags ekonomijobb med mycket eget ansvar och flexibla tider.

5) Rött eller vitt?

Tror jag föredrar vitt. Kanske lite tråkigt, men går alltid hem ;)

6) Sommar eller vinter?
Här tror jag nog att det blir dött lopp mellan dem båda. Jag älskar vintern för att den innefattar julen. Bortser jag från julen, faller valet klart på sommaren.

7) Skog eller hav?
Hav om det är varmt. Älskar att bada och förknippar hav med sommar och värme.


8) Vad gör dig ledsen?
Orättvisor och nedvärdering av andra människor. Jag blir väldigt illa berörd när andra behandlas illa.

9) Vad är det bästa du vet?
Jag vet inte om jag kan välja en sak! Älskar egentid, där jag får göra vad jag vill, exempelvis umgås med en vän, träna, se på film, läsa eller baka.


Jag skickar vidare blog awarden till:

Ryskadockor: Underbar blogg med massor av hälsosamma maträtter och bakverk.

Hovkonditorn: Inte LCHF eller GI kanske, men likväl underbara bakverk i en blogg som uppdateras dagligen!

Emmabarremyr: En blogg full med god mat, träning och hälsa i allmänhet!

Jendas: Min älskade vän, vars blogg jag spanar in varje dag!

Vonskareng: En otroligt stark tjej med en massa jävlar anamma (heter det så?)!

Chokladnötkakor med kokos

on söndag, 17 mars 2013.

Den här veckan är ganska full med saker som måste göras. Jag trodde dock att nästa vecka skulle vara relativt fri och ledig (så att jag typ kan träffa folk!), men allt eftersom blev alla dagar i almanackan fullklottrade med uppbokade tider. På fredag efter kl 14 hittade jag visst en ledig tid för alla som vill veta! Jag har i alla fall idag lyckats ta en frukost med kära Lovisa, vilket alltid gör en toppenbra start på dagen.

Som tur är ska jag baka idag, i och med att min pappa fyller år imorron, och jag i vanlig ordning ska bidra med födelsedagsfikat! Så det är tur att "måsten" är detsamma som "rolighet" i detta fall :)

Idag kommer en småkaka med chokladsmak upp på bloggen. I den har jag mixad riven kokos blandat jordnötter och annat nötmjöl. Extra gott är det att jag la på en bit chojklad innan kakorna åkte in i ugnen!

 

SAM 3168

 

Chokladnötkakor med kokos – 8 stycken

30 gram smör
50 gram salta jordnötter
6 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl
4 msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
2-3 msk stevia strö
2 tsk kakao
2 krm vaniljpulver
8 chokladbitar

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg jordnötter och kokos i en mixer och mixa till ett mjöl (jag använder stavmixer). Blanda med resterande torra ingredienser. Rör till sist ner smöret och blanda ingredienserna till en deg. Gör åtta stycken kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladbit på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna innan de rörs (de är mjuka innan de kallnat).

 

SAM 3169