• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Smaksätt och rosta nötter

on måndag, 12 augusti 2013. Posted in Allmänt

Jag måste tipsa om att det är väldigt enkelt att krydda sina egna nötter, till exempel för den som vill veta hur nötterna verkligen behandlas och vad de innehåller, eller om man helt enkel är sugen på något gott! Till exempel har jag strö över salt över valnötter eller mandlar på en plåt med bakplåtspapper och därefter lagt lite vatten på och blandat runt. In med plåten i en 175-200 graders varm ugn i typ 10 minuter (tills nötterna tar färg) och sedan är det klart (rör gärna om någon gång)! Jag har även pudrat över sötningsmedel i florformat respektive kanel, vilket är gott det med!
 
 
 
 

Hemmagjord Nutella

on söndag, 11 augusti 2013. Posted in LCHF/low carb

Ni som följer mig på Instagram (där jag heter "bakasockerfritt"), såg kanske att jag ännu en gång festade till det och gjorde min älskade nutella! HÄR har ni receptet på det! Jag får ofta frågor vad jag gör med/hur jag äter min nutella. Jag äter den bland annat med en sked precis som den är (mmm....), med grädde eller ricotta eller som ingrediens i något av mina bakverk! Jag kan bland annat rekommendera att klicka en sked nutella i en mugcake.

 

IMG 2082

Banan- och jordnötskaka

on söndag, 11 augusti 2013. Posted in Baka med frukt

Idag är det söndag och jag tror och hoppas på en mysig dag med både fika med en vän inne i stan, för att sedan fortsätta med en fika hemma hos mina föräldrar med min systers familj. Jag har dessutom bakat en hel del godsaker att bjuda på (mycket choklad...)! I morse tog jag dessutom veckans första morgonpromenad. Vad jag saknat dessa promenader! När jag hade flexibla morgnar (ofta då kag pluggade på universitetet) tog jag i princip alltid en promenix på morgonen, men nu när jag börjat jobba och behöver gå upp tidigt, prioriterar jag sömnen. Då blir det träning/rörelse på kvällen istället. Igår blev det ett skönt skivstångpass på morgonen, en hel del bakande, samt ett volontämöte på kvällen.

Något av det jag bakade var en spännande kaka med den underbara kombinationen banan, choklad och jordnött! En riktig klassisk och uppskattad kombination som jag borde utnyttja, och njuta av, oftare! Bottnen kan man nästan säga är en blandning av en mjuk och hård kaka. Den är hård i och med att den är kompakt och utan ägg och bakpulver. Dock gör bananen den något mjuk, vilket bidrar till en härlig  och något kladdig konsistens. Toppad är kakan med min hemmagjorda jordnötssmör och ett lager smält choklad.

 

 

Banan- och jordnötskaka

Botten:
70 gram mogen banan
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver

Toppa med:
jordnötssmör

choklad

 

Botten sätt ugnen på 150 grader. Mosa bananen och blanda med övriga ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten på en 12-cm springform. Fördela degen i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

Topping Om jordnötssmöret är hård, värm det mjukt. Fördela över botten. Smält choklad (ev. med kokosolja) och bred till sist på detta. Låt kakan svalna.

 

 
 

LowCarb-glass gräddchoklad

on lördag, 10 augusti 2013. Posted in Glass, Produkter

Jag har tidigare köpt CarbZones glass med kaffesmak, och tyckte det var hög tid att testa någon av de andra smakerna (dvs. choklad och vanilj)! Valet föll på chokladsmaken, även kallad "Gräddchoklad". Jag tyckte mycket om denna chokladglass måste jag säga! Jämför jag med smaken "kaffelatte" av samma märke var den i och för sig ungefär lika god, men jämför jag istället med andra chokladsmaker av andra glassmärken, står nog denna sig högre! 100 gram innehåller 2 gram så kallad aktiva kolhydrater, dvs de som tas upp av kroppen. Det är även bra att glassen är sötad med stevia och erythritol, men tyvärr innehåller den även malititol som inte är ett så bra sötningsmedel.  Jag köpte glassen på Ica Maxi, och en förpackning kostar ca 30-35 kronor. Har ni testat?
 
 
 
 
 
 

Nöt- och fruktbollar till jobbet

on fredag, 09 augusti 2013. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Efter förre veckans succé med Snickersrutor som jag tog med till jobbet, kände jag även denna vecka att jag ville baka något och bjuda min arbetskollegor på. Jag vill visa så många jag bara kan att man kan baka hälsosamt! Som jag tidigare skrev ville jag även denna gång att det jag bjöd på skulle vara lätt att äta, vara i småbitar och tåla att stå i rumstemperatur under flera timmar. Och såklart även vara alldeles, alldeles underbart goda! Valet föll denna vecka på Nöt-och fruktbollar. De är så lätta att göra, kräver få ingredienser och kan anpassas så att de passar alla. Grunden består av valfria nötter och färska dadlar. De nötter jag använder mig av är salta cashewnötter, naturella cashewnötter och valnötter. Sedan har jag även riven kokos och kakao i vissa bollar. Är man lite tålmodig tar man en mortel och mortlar nötterna i denna (alternativt finhackar dom). Bollarna får då en underbar konsistens som är lagom "blöt" och lagom knaprig. Annars kan man använda en stavmixer (exempelvis) och snabbt mixa nötterna (så grovt man kan). Ett ungefärligt receptet finner ni HÄR!
 
För att byta ämne; visst är det skönt med helg? Jag tycker nog att det är lite extra skönt just denna vecka, då jag hart haft ganska så fullt upp, även om det har varit både roliga och spännande saker jag tagit mig för. För det har blivit relativt sent då jag kommit hem, och då är det massor av saker som måste göras! Det måste bloggas inför den kommande dagen, göras matlådor, fixas inför morgondagen, turbostäda. Och sedan vill jag ju såklart även hinna med att slappa, men det är så mycket jag vill hinna med under min "slapptid". Så jag turboslappar också. Jag kör ett halvt serieavsnitt och 15 minuter läsning eller liknande. Men idag, då har jag faktiskt inget schemalagt möte, middag eller träning att göra. Bara "flexibel/anpassningsbar" träning, dvs en joggingtur. Det sista "mötet" eller dylikt på kvällstid är dock imorgon, för då ska jag på redaktionsmöte för mitt volontäruppdrag som jag har haft sedan i början av sommaren. Ska bli spännanden!
 
PS: en uppmärksam läsare märkte att jag glömt skriva en ingrediens i "Hallonkaka med kokostosca", nämligen själva kokosen! Det är nu rättat.