• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Rulltårtstårta
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma

Efterlängtad leverans

on måndag, 06 Maj 2013. Posted in Produkter

Jag har precis fått hem en leverans från "Proteinfabrikken". Jag fick bland annat "bake protein", vilket gör så att jag kan variera och dra ner på kolhydraterna ännu mer i min bakning! Även produkter som kakmix med  olika slags topping fick jag med. Det bli perfekt till fikabjudningar, eftersom jag älskar att kunna bjuda på många olika kakor. Smidigt att då bara mixa ihop en kaksmet, om tiden lackar ;) Jag återkommer så fort jag har ett mumsigt recept med dessa produkter!
 
 

Questbar

on söndag, 05 Maj 2013. Posted in LCHF/low carb, Produkter

Jag tänkte att jag borde berätta lite mer om produkter som jag gillar och övriga tips som jag kan dela med mig av! Jag kan börja med en produkt som jag testat för första gången förra veckan, nämligen "Questbars"! Många av er därute har nog hört talas en hel del om dessa barer. Och ja, nu har även jag hamnat i "questbar"-träsket.  I förra veckan köpte jag mina första questbarer och har som så många andra fallit för dom (nej, detta är ingen sponsrad reklam)!
 
Vad är då en questbar?
 
Jo, dessa godbitar till barer är proteinbarer med ett lågt kolhydratinnehåll och utan socker - det vill säga precis som jag vill ha dom! Den största andelen av kolhydrater består av fiber och tas därför inte upp av kroppen som kalorier (av vad jag förstår). Jag har hittils testat på fem smaker: cinnamon roll, chocolate brownie, coconut cashew, peanut butter supreme och banana nut muffin. Mina favoriter blev cinnamon roll och banana nut muffins. Jag rekomenderar att värma baren i micron i ca 20 sekunder, vilket gör dem en aning mjuka och smälta. Jag brukar med andra barer gilla att förvara dem i kylen och äta dom lite kallare, men det passade inte alls till dessa!
 
Qusetbarer finns tyvärr inte alls att köpa på så många ställen. I Stockholm finns de på Scandinavian Nutrition (Olof Palmes gata 12), men går även att beställa på internet. Dock var de slut igår när jag var där, så de verkar ha en rykande åtgång.
 
 
 

Jordnötsbollar med dadlar

on fredag, 03 Maj 2013. Posted in Baka med frukt

Mitt tips till er: sök kurser i tid, och gör inte som jag och efteranmäl. För då får man helt acceptera att man hamnar på närmare 3000 reserv! Jag har nämligen sökt lite sommarkurser. Tyvärr två dagar försent. Det blir intressant att se hur jag kan lösa detta!
 
Skype-mötet i torsdags gick helt okej. Men vi fick dock göra om "samplet" lite, genom att inkludera vissa observationer vi tidigare uteslutit. Smått irriterande att få göra om regressionerna etc, när det är så pass nära inlämningen. Men förhoppningsvis är det ingen större skillnad från tidigare resultat. Annars kommer jag f*n göra så att det inte blir någon skillnad (dvs. manipulera resultatet. hehhee. Skojja. Eller?).
 
Jag har precis gjort en av världens enklaste godsaker, nämligen en ny variant på "frukt- och nötbollar". Denna gång har jag använt mig av salta jordnötter som passar utmärkt med de söta och färska dadlarna. Riven kokos förhöjer dessutom smaken extra! Vill man smaksätter man jordnötsbollarna med kakao för att få chokladbollar. Dessa godbitar är perfekt som mellis, och passar bra att äta när man är på språng!
 
 
 

Jordnötsbollar med dadlar

50 gram salta jordnötter
50 gram färska dadlar
4 msk riven kokos
20 gram sockerfri choklad
ev. kakao


Mortla nötterna (alternativt finhacka). Blanda nötterna med riven kokos och hackad choklad. Mosa ner färska dadlar och blanda ingredienserna till en deg. Forma degen till bollar. Om önskas tillsätts kakao efter smak!

Mascarponecheesecake med mango

on torsdag, 02 Maj 2013. Posted in Baka med frukt

Ibland (typ alltid) kan jag bli något irriterad på vår handledare. Denna gång byter han tid igen för vårt skype-möte (ja, vi har skype istället för vanliga handlarmöten!), men det är ändå okej då vi ändå fick lite förvarning. Däremot fick vi aldrig veta faktiskt när mötet skulle ske, bara att det kommer vara någon gång på eftermiddagen idag (torsdag). Klockan elva idag kände jag till slut att jag ändå blev jag tvungen att maila och fråga, och först vid tolv samma dag (dvs idag) fick vi svar. Kul att få veta bara någon timme innan mötet kunde ha varit! Jag spenderade i alla fall väntetiden med att kolla runt efter jobb (hittade inget nytt) och baka (mums).
 
I mina bakverk byter jag ofta ut crème fraiche eller crème cheese mot mascarpone. Jag tycker just att mascarpone passar bra i bakverk, då det har en så mild smak och konsistensen är tjock, mjuk och krämig! I nedanstående recept har jag bakat en cheesecake med just mascarpone. Smaken på cheesecaken är också lite annorlunda, jag har nämligen mixat mangobitar i fyllningen! Detta är en riktigt mild och mjuk kaka!
 
 
 

Mascarponecheesecake med mango

Botten:            
25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Mangofyllning:
60 gram mango (jag använder frysta bitar som fått tina)
1 ägg
2/5 dl vispgrädde
60 gram mascarpone
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Botten
Sätt ugen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Grädda i mitt i ugnen i 10 minuter.

Mangofyllning
Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa alla ingredienser (jag använder en stavmixer). Fördela mangofyllningen på den gräddade bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna och stå till sig i minste ett par timmar (gärna över natten).

Chokladbollar av kokos

on onsdag, 01 Maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag hoppas ni alla hade en härlig Valborg, som nu har fortsatt med en lika härlig 1:a maj! Jag och min sambo brydde oss inte om att fira Valborg något nämnvärt, utan bestämde oss för att istället gå på bio. Den biofilm vi såg var "Warm bodies", vilken kanske inte var den bästa film jag sett, men ändå riktigt bra och en söt film! 
 
Idag blev det ett lunchpass på friskis, då jag för första gången på många månader (typ sedan i somras) körde ett gympapass medel. Vanliga jympapass är egentligen inget för mig, men det fanns tyvärr inte så mycket att välja på i schemat. Men jag grundade i alla fall med en kvarts konditionsträning, så att jag blev lite trött! Jag har dessutom fortfarande en hiskelig träningsvärk i benen sedan måndagens skivstångpass. Ni kanske förstår hur grym den är, när jag säger att då jag gjorde dips på dagens jympapass så gjorde det ont i benen, inte i armarna! Efter jympapasset mötte jag upp ett härligt gäng för en fika på espresso house. Vi kallade den för "spontanfika". Denna "spontanfik" föreslogs dock redan i förra veckan och bestämdes i förrgår. Är det ekonomers synsätt på spontan?
 
Men nu till dagen recept! Jag älskar chokladbollar av alla möjliga varianter och har därmed gjort otaliga sorters chokladbollar. Denna gång är huvudingrediensen riven kokos som jag mixat till ett mjöl. Dessa bollar innehåller även ricotta, vilket gör dem extra krämiga!
 
 
 
 

Chokladbollar av kokos – 8 stycken

15 gram smör
25 gram ricotta
1 dl riven kokos
1 ½ tsk kakao
½ msk kokosmjöl
ca 1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver

Blanda hett vatten med kaffet. Mixa kokosflingorna (med en stavmixer) till ett mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa tills allt är välblandat. Tillsätt mer kakao för en kraftigare chokladsmak. Forma bollar av chokladsbollssmeten och rulla i riven kokos.