• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Glad Påsk!

on lördag, 30 mars 2013.

Glad påsk på er alla där ute! Jag har, och kommer förhoppningsvis att ha, en riktigt skön dag inkluderande morgonpromenad, pannkaksfrukost och fika med min kära vän Mickis. Jag hade även förberett en lite påskäggsjakt till sambon (en sådan där skattjakt jag hade när jag var liten, med lappar, kartor etc). Ikväll blir det middag och återigen en sväng förbi biografen, där vi ska se på "Du gör mig galen". Jag har höga förhoppningar på den! Gårdagens biofilm "The host", var inte riktigt så bra som jag hade hoppats på. Då är boken bra mycket bättre.
 
 
 
 
Recept på pannkakor hittar ni HÄR! Nu för tiden brukar jag köra på ingredienserna: 1ägg, ½ tsk kokosmjöl, 2/3- 1 tsk fiberhusk, ca ½ dl mjölk (sojamjölk), ½ tsk bakpulver, lucumapulver/annan sötning, smör att steka i. Till mina pannkakor äter jag ricotta, bär och eventuell honung!
 
 

Påskmuffins (mangomuffins)

on fredag, 29 mars 2013.

Jag känner mig lite tråkig, då jag inte har något speciellt planerat under påsk. Men huvudsaken är ju att jag har det bra och trevligt under min "ledighet"! I påskväg har jag enbart köpt lite påskris, bakat/köpt påskpresenter och bakat olika slags påskbakverk. Det känns som om det mesta av mitt firande under året går åt till julen ;) Istället blir det i påsk mest bio (gånger 2), träffa ett par kompisar, umgås lite extra med sambon och även till att beta av lite delar på uppsatsen. Idag har jag vandrat runt i stan och smaskat på årets första yoghurtglass. Ett perfekt sätt att fira vårens intåg och påsken! Ikväll blir det "The Host" på bio, vilket jag ser fram emot!

Häromdagen ville jag baka något påskigt, så jag tänkte på något som var gult, vilket i sin tur ledde till att jag tänkte på mango. Sagt och gjort svängde jag ihop några jättegoda muffins med mangobitar i! Går att äta som de är eller toppa med valfri topping (exempelvis grädde/ricotta smaksatt med vanilj).

 

Påskmuffins (mangomuffins) - 5 stycken

50 gram mango i bitar (jag använder fryst som fått tina)
25 gram smör
1 ägg
1 msk mjölk
15 gram pecannötter
2/3 dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 tsk kokosmjöl
1½-2 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Toppa eventuellt med:
100 gram ricotta blandat med valfri mängd sötning och vaniljpulver
eller grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka pecannötterna och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt smör, ägg och mjölk. Rör till sist ner mangobitarna. Fördela smeten i muffinformar och grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt muffinsen svalna innan de toppas med ricotta, grädde eller liknande.

Bontybollar

on torsdag, 28 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag älskar kobminationen choklad&kokos, och därför är dessa bountybollar ett givet inslag i mitt påskfirande. Jag har nu testat att göra bountybollar med NuNaturals stevia droppar, vilket gick alldeles utmärkt! För att göra bounty med vanlig sockerersättningsströ (stevia strö) kolla in DETTA recept. Jag har nu testat att byta ut mascarponen mot ricotta, vilket också det fungerar bra (men ger en lägre fettprocent)! Missa inte TÄVLINGEN där du kan vinna fyra olika flaskor med steviadroppar med fyra olika smaker!
 
Idag började jag dagen relativt tidigt, med 1 ½ timmes uppsatsplugg med start klockan nio. Sedan dess har jag hunnit med en latte macchiato på espresso house och ett skivstångspass på friskis, samt lite mer hemma studerande. Ikväll skulle jag egentligen ha gått på en födelsedagsmiddan, men det blev tyvärr, tyvärr inställt. Vad ska jag nu göra med alla godsaker jag bakat?
 
 


Bountybollar
– 15 till 20 stycken

50 gram smör
100 gram mascarpone/ricotta
ca 30 droppar NuNeutral steviadroppar, motsvarande ca 1 2/3 krm (vanilj och/eller neutral)
ca 2 ½- 2 2/3 dl riven kokos

60 gram mörk choklad
10 gram kokosolja
ca 5 droppar NuNeutral steviadroppar (vanilj och/eller neutral)

 

Smält smöret och blanda väl med mascarpone. Tillsätt sötning och riven kokos. Låt kokosröran stå i kylen i ca ½ timme tills den stelnar. Rulla därefter till bollar. Smält den mörka chokladen tillsammans med kokosoljan och tillsätt ca 1 tsk stevia strö. Doppa bollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen!

Tips till påskägget!

on onsdag, 27 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Idag är det nog första gången på en vecka som jag haft tid att ta en härlig morgonpromenad. Det var verkligen skönt att starta dagen med att komma ut i det fina vädret! Resten av dagen fram tills nu har spenderats med att baka (min systers man, Morgan, fyller år imorgon!), jobba ett kort arbetspass och lite plugg.
 
Nu är det bara tre dagar kvar till påskafron och jag kan tänka mig att det bakas påskgodis hos många därute! jag tänkte bidra med lite inspiration iför påskbakandet med detta inlägg med några tidigare recept!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chokladkaka med avokado - igen

on måndag, 25 mars 2013. Posted in NuNaturals, LCHF/low carb

Ni missade väl inte tävlingen i förra inlägget där ni kan vinna fyra flaskor av smaksatt stevia (naturliga smaksättningar) från NuNaturals? jag har testat dessa produkter med gott resultat. Jag gjorde om en av mina absoluta favoritkakor, nämligen chokladkaka med avokado, och använde mig av en blandning av deras flytande stevia (naturell) och av deras sockerersättnmingsströ (kallad PreSweet Tagatose, 92% sött som socker). PreSweet Tagatose går bra att ersätta mot stevia strö eller liknande, då de nästan har samma sötningsstyrka. För att se det ursprungliga receptet kolla HÄR!

Idag har jag haft mitt andra skype-möte med min handledare, och denna gång var det som tur var inte samma "grillning" som förra gången. Det gick smidigt, och pågick under 20 minuter. Eventuellt berodde det på att det var ett antal stycken han skulle hinna md på under enbart 2 timmar!

 
 

Chokladkaka med avokado

3/4 mogen avokado
1 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
3 msk hasselnötmsjöl
3 msk kakao
½ dl mjölk
3 msk NuNaturals PreSweet Tagatose (eller stevia strö)
ca 15 droppar NuNatrurals Vanilla Stevia
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och mjölken och rör om väl. Bröa en springform av mindre storlek (12 centimeter) och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Låt kakan stå till sig i minst ett halv dygn (alternativt grädda kakan några minuter extra).