• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Bananmuffins med jordgubbssås

on torsdag, 11 juli 2013. Posted in Baka med frukt

Det är nästan så att jag bakar med jordgubbar för glatta livet! Jag vill testa på alla möjliga kombinationer nu när de färska svenska jordgubbarna är tillgängliga! I nedanstående muffins har jag först gjort en jordgubbssås av mixade jordgubbar som fått sjuda med grädde. Sedan har jag gjort härliga bananmuffins som toppats med jordgubbssåsen innan de åkte in i ugnen. Sedan är det bara att toppa med valfri topping om man vill. Typ vanlig hederlig vispad grädde. Supergott, saftigt och med en härlig smakkombination!
 
 
 
 
Bananmuffins med jordgubbssås – 8 stycken

Jordgubssås:
100 gram jordgubbar
2 msk vispgrädde
2 tsk sötströ

Bananmuffins:
50 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
½ dl pofiber
½ dl riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl (eller annat nötmjöl)
2 msk kokosmjöl
3 msk sötströ
½ tsk vanilkpulver
1 tsk bakpulver

1 stor banan (ca 140 gram)

Jordgubbsås
Mixa jordgubbar med en mixer. Låt sjuda i en kastrull tillsammans med grädde och sötning i ca 10 minuter.

Bananmuffins
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Mosa banan och rör ner den, ägg och smör. Fördela smeten i muffinsformar och gör en grop i mitten av smeten. Häll en klick jordgubbsås i gropen och rör runt lite med en sked, så såsen ”sprider sig” och inte enbart är i mitten . Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Vardagslyx

on onsdag, 10 juli 2013. Posted in Allmänt

Även idag kom jag hem ganska sent, halv nio, då jag körde ett efterlängtat steppass på friskis. Det var länge sedan sist, då det är reducerat sommarschema. Dessutom blir det svårt med tiden eftersom jag jobbar. Det är egentligen lite för sent för min smak. Jag vill ju hinna med att blogga ett par timmar och till och med kanske baka något när jag kommer hem! Man hinner inte så mycket om man åker klockan åtta och kommer hem typ 13 timmar senare (iaf inte om man ska sova också). Men ändå gillar jag tiden, för då hinner jag med en latte macchiato på espresso house mellan jobb och träning. Det blir som en perfekt paus i allt! För mig är det verkligen en vardagslyx! Tänk att något så litet kan göra så mycket. Jag tycker att man ska passa på att göra små saker som man verkligen gillar och som får en att må bra. Det behöver inte vara värsta resan, utan kanske en mysig fika eller att unna sig en bra tidning. Ni kanske kan gissa några av mina andra "måbra-sysselsättningar"? Baka såklart! Och min träning. Det är därför jag då och då ser till att ta mig tid att göra dessa saker. Jag ser det som ett möte med mig själv!
 
 
 
 
 

Choklad- mug cake med dadelsirap

on onsdag, 10 juli 2013. Posted in Mug cake, Baka med frukt, GI

För ett par veckor sedan skrev jag om dadelsirap som jag köpt hem. Om man tål kolhydrater är det ett bra substitut till socker och honung för att söta med. Jag brukar ringla dadelsirapen på jordgubbar, pannkakor och om jag vill söta mina mug cakes lite extra. Här nedan visar jag ett recept på just en mug cake där jag ersatt en del av den vanliga sötströn mot denna sirap.  Självklart går det att byta ut den mot honung eller annan sötning. Eller varför inte mosa ner ett par färska dadlar? 20 gram dadlar motsvarar 10 gram dadelsirap. För mer inspiration angående mug cakes, titta HÄR!
 
 


Choklad- mug cake med dadelsirap

1 liten sked smält smör
1 ägg
1 ½ msk creme fraice
½ dl mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
2 tsk sötströ
1 ½ tsk kakao
10 gram dadelsirap
½ tsk bakpulver
½ krm vaniljpulver
lite kaffe efter smak

Blanda alla ingredienser noga med varandra. Smörj en kopp med kokosolja/smör och häll ner smeten. Värm på full effekt i micron i ca 1 ½ minut. Vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan.

Goda inköp

on tisdag, 09 juli 2013. Posted in Produkter

Jag har just kommit hem från ett skivstångspass. Skönt att få träna lite efter en heldag på jobbet! Jag tyckte även att jag förtjänade (det gör jag ju alltid ;)) en latte macchiato på espresso house mellan jobb och träning. Det är vardagslyx för mig det!
 
Härom dagen köpte jag hem både steviasaft och alvestaglass sötad med bland annat stevia (kaffefrappe). Jag tycker att alla fun light-safter är väldigt söta, och då jag minskar mängden saft blir det istället blaskigt. Men jag har kommit på knepet att "soda streama" vattnet, då jag tycker att detta på något sätt förstärker smaken, och man behöver då bara pyttelite saft. Jättesmart tycker jag om man ändå vill smaksätta vattnet lite, och få en någorlunda saft/läskkänsla.
 
Det är många som frågar var man kan köpa dessa Alvesta glassar (alla är inte utan socker, till exempel nedanstående innehåller både stevia och vanligt socker). Själv köper jag mina på Ica Maxi, men de går att köpa många, speciellt lite större, livsmedelsaffärer. De har blivit allt vanligare! Det var verkligen på tiden att jag köpte ett nytt paket glass. Jag hade nämligen en liten frysincident vid midsommar, vilket resulterade i smält glass... Så jag har käkat rätt så isig glass ett tag nu. Det roliga var dessutom att jag hade blandat fyra glassorter i en glassförpackning, eftersom alla började ta slut. När allt smälte ihop blev det en ganska häftig röra!
 
 
 

Rabarbergrottor

on tisdag, 09 juli 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har gjort både blåbärsgrottor och hallongrottor (och syltgrottor och hallonkakor). Nu när det är rabarbertider, tycker jag även det är hög tid att testa på rabarbergrottor! Rabarberröran som läggs i kakans mitt gör jag enkelt genom att sjuda rabarberbitar (skalade såklart) med vispgrädde, och då och då röra tills rabarbern blir mjuk och "löses upp". De är mycket goda och jag kan varmt rekommendera dessa till rabarberälskaren. Och även till dom som inte älskar rabarber om jag ska vara ärlig! Rabarberröran får har en så mjuk och mild smak här.
 
 
 

Rabarbergrottor - 8 kakor

Rabarberröra:
40 gram rabarber
3 msk vispgrädde
1 tsk sötströ

Kakdeg:
40 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 ½ msk hasselnötsmjöl
2 msk sötströ

Rabarberröra
Skala en bit rabarber och skär i mindre bitar tills du får ca 40 gram rabarberbitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Sjud tills röran tjocknar.

Kadeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma bollar av degen på en plåt med bakplåtspapper, platta ut en aning och gör en grop i mitten av varje kaka. Fyll gropen med rabarberröra. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna innan kakorna rörs.