• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Instagram

on måndag, 18 mars 2013.

Wow, igår följde jag med spänning min instagram för att se om det möjligen skulle kunna gå att spränga 500-följargränsen. Och JA, den sprängdes! Tack snälla ni som gjorde detta möjligt :)

Jag heter bakasockerfritt på instagram. Ni hittar min instagram på webben HÄR.

Namnlös

Blog Award

on måndag, 18 mars 2013.

Jag har av ”Vardagsliv med lchf fått en Blog Award, vilket är en stor ära och något som gjorde mig otroligt glad! Tack snälla! Nu skickar jag vidare awarden till fem stycken andra bloggar som förtjänar den, samtidigt som jag svarar på nedastående nio frågor. Meningen är alltså att de som får den också ska svara på frågorna och skicka vidar till fem andra bloggar!


1) Vad ville du bli när du var liten?
Det första yrke som jag kan dra mig till minnes att jag ville ha är faktiskt bagare. Men sen uteslöt jag det alternativet eftersom "jag då måste gå upp klockan fyra på morgonen”. Efter det har jag velat bli psykolog och jurist. Nu är det istället ekonom som gäller!

2) Vad är du idag?

Jag studerar sista terminen påCivilekonomprogrammet, med inriktning finansiering. Jag är klar till sommaren och letar lite efter traineeplatser och jobb. Någon som har en anställning att ge till mig??

3)
Vart vill du helst resa?
Jag har två drömresemål. Filippinerna är det ena (där har jag dock varit flera gånger tidigare) och New York det andra!

4) Var ser du dig själv om 5 år?
Jag hoppas att jag har eget företag! Eller att jag har något slags ekonomijobb med mycket eget ansvar och flexibla tider.

5) Rött eller vitt?

Tror jag föredrar vitt. Kanske lite tråkigt, men går alltid hem ;)

6) Sommar eller vinter?
Här tror jag nog att det blir dött lopp mellan dem båda. Jag älskar vintern för att den innefattar julen. Bortser jag från julen, faller valet klart på sommaren.

7) Skog eller hav?
Hav om det är varmt. Älskar att bada och förknippar hav med sommar och värme.


8) Vad gör dig ledsen?
Orättvisor och nedvärdering av andra människor. Jag blir väldigt illa berörd när andra behandlas illa.

9) Vad är det bästa du vet?
Jag vet inte om jag kan välja en sak! Älskar egentid, där jag får göra vad jag vill, exempelvis umgås med en vän, träna, se på film, läsa eller baka.


Jag skickar vidare blog awarden till:

Ryskadockor: Underbar blogg med massor av hälsosamma maträtter och bakverk.

Hovkonditorn: Inte LCHF eller GI kanske, men likväl underbara bakverk i en blogg som uppdateras dagligen!

Emmabarremyr: En blogg full med god mat, träning och hälsa i allmänhet!

Jendas: Min älskade vän, vars blogg jag spanar in varje dag!

Vonskareng: En otroligt stark tjej med en massa jävlar anamma (heter det så?)!

Chokladnötkakor med kokos

on söndag, 17 mars 2013.

Den här veckan är ganska full med saker som måste göras. Jag trodde dock att nästa vecka skulle vara relativt fri och ledig (så att jag typ kan träffa folk!), men allt eftersom blev alla dagar i almanackan fullklottrade med uppbokade tider. På fredag efter kl 14 hittade jag visst en ledig tid för alla som vill veta! Jag har i alla fall idag lyckats ta en frukost med kära Lovisa, vilket alltid gör en toppenbra start på dagen.

Som tur är ska jag baka idag, i och med att min pappa fyller år imorron, och jag i vanlig ordning ska bidra med födelsedagsfikat! Så det är tur att "måsten" är detsamma som "rolighet" i detta fall :)

Idag kommer en småkaka med chokladsmak upp på bloggen. I den har jag mixad riven kokos blandat jordnötter och annat nötmjöl. Extra gott är det att jag la på en bit chojklad innan kakorna åkte in i ugnen!

 

SAM 3168

 

Chokladnötkakor med kokos – 8 stycken

30 gram smör
50 gram salta jordnötter
6 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl
4 msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
2-3 msk stevia strö
2 tsk kakao
2 krm vaniljpulver
8 chokladbitar

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg jordnötter och kokos i en mixer och mixa till ett mjöl (jag använder stavmixer). Blanda med resterande torra ingredienser. Rör till sist ner smöret och blanda ingredienserna till en deg. Gör åtta stycken kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladbit på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna innan de rörs (de är mjuka innan de kallnat).

 

SAM 3169

Brownie utan ugn

on fredag, 15 mars 2013. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Nu snurrar huvudet av alldeles för mycket läsning av "papers"/artiklar. Dessutom slutade mitt internet att fungera på min dator, så det var väl lika bra att ge upp på den fronten. Dags att köpa ny dator? Nu har jag i varje fall snott Arturs dator för att skriva, synd bara att jag måste föra över bild och text med usb...
 
Jag har gjort en mer traditionell brownie i ugn många gånger, men detta recept är det första på en brownie utan ugn! Jättegod och full med näringsämnen. Kakan får sin sötma från dadlarna, men om man vill går det bra att söta extra med exempelvis stevia strö eller honung. Jag har dessutom avokado i för att få kakan extra krämig och hälsosam. Srvera den gärna med vispad grädde!

 SAM 3046

 

Brownie utan ugn

1/3 stor eller ½ liten mogen avokado
30 gram val- och pecannötter
2 msk riven kokos
1 ½ tsk kokosmjöl
50-60 gram färska dadlar
1½-2 msk kakao 
1 ½ krm vaniljpulver
ev honung

Mosa avokadon och de färska dadlarna. Finhacka nötterna och blanda ner detta tillsammans med resterande ingredienserna. Söta med honung (eller annan sötning) efter smak. Rör noga ihop allting. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en 12 centimeter stor springform och fördela chokladdegen ovanpå. Låt stå i kyl innan servering. 

 

SAM 3045

 

 

Kaka med chokladcréme

on torsdag, 14 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Puh, efter en lång dag säger jag god natt och hej då till alla måsten för idag. Jag har alltså precis lagt undan plugget och får ta vid där jag slutade imorgon. Jag har inte hunnit baka på flera dagar, och det börjar minst sagt klia i fingrarna och huvudet för att experimentera mig fram till något nytt smarrigt recept. Tur att jag har lite recept på lager som jag vill visa er!

Kanske kommer ni ihåg att jag lade upp ett recept på en chokladcréme härom dagen? Den crémen är en stor beståndsdel i denna kaka! Bottnen innehåller nötmjöl och hackade nötter, vilken i sin tur är toppad med crémen. Enkelt och gott med smak av hasselnöt och choklad!

SAM 3059


Kaka med chokladcréme

10 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
10 gram hasselnötter
10 gram sockerfri mjölkchoklad
½ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver

100 gram chokladcréme

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötter, hacka chokladen och blandsa med resterande ingredienser till en deg. Tryck ut degen i botten av en liten springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Värm chokladcrémen mjuk och bred den ovanpå kakan. Toppa gärna med riven kokos och servere med grädde!

 
SAM 3060