• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Marjas hälsosamma pepparkakor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pepparkaksrutor, no bake
  • Rulltårtstårta
  • Saffransblondie
  • Saffransmums
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma

Chokladkaka med avokado - igen

on måndag, 25 mars 2013. Posted in NuNaturals, LCHF/low carb

Ni missade väl inte tävlingen i förra inlägget där ni kan vinna fyra flaskor av smaksatt stevia (naturliga smaksättningar) från NuNaturals? jag har testat dessa produkter med gott resultat. Jag gjorde om en av mina absoluta favoritkakor, nämligen chokladkaka med avokado, och använde mig av en blandning av deras flytande stevia (naturell) och av deras sockerersättnmingsströ (kallad PreSweet Tagatose, 92% sött som socker). PreSweet Tagatose går bra att ersätta mot stevia strö eller liknande, då de nästan har samma sötningsstyrka. För att se det ursprungliga receptet kolla HÄR!

Idag har jag haft mitt andra skype-möte med min handledare, och denna gång var det som tur var inte samma "grillning" som förra gången. Det gick smidigt, och pågick under 20 minuter. Eventuellt berodde det på att det var ett antal stycken han skulle hinna md på under enbart 2 timmar!

 
 

Chokladkaka med avokado

3/4 mogen avokado
1 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos
3 msk hasselnötmsjöl
3 msk kakao
½ dl mjölk
3 msk NuNaturals PreSweet Tagatose (eller stevia strö)
ca 15 droppar NuNatrurals Vanilla Stevia
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa en avokado och blanda ner de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och mjölken och rör om väl. Bröa en springform av mindre storlek (12 centimeter) och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Låt kakan stå till sig i minst ett halv dygn (alternativt grädda kakan några minuter extra).

 

NuNaturals Stevia-tävling

on måndag, 25 mars 2013. Posted in NuNaturals, Tävling

Jag har fått testa NuNaturals olika slags steviaprodukter, vilket har varit spännande och såklart gott! Jag har även fått möjligheten att till fyra stycken läsare lotta ut fyra stycken flaskor med stevia, naturligt smaksatta med vanilj, citron, apelsin och choklad! Läs gärna mer på deras hemsida https://nunaturals.com/ om ni vill veta mer om respektive produkt. Jag kommer såklart även att dela med mig av mina recept som jag bakat med dessa produkter.
 
För er som tycker att produkterna låter spännande och vill köpa något från NuNaturals, ange koden BLG0613 när ni ska betala, så får ni hela 15% rabatt på det totala köpet.
 
För att vara med i tävlingen skriver ni en kommentar om att ni vill vara med. Gilla gärna deras facebooksida om ni har facebook! Tävlingen pågår hela veckan, och avslutas därmed  på söndag (31/3) natt. Vinnarpaketen kan skickas utomlands, och ni behöver därför inte bo i Sverige för att vara med och tävla! Hör gärna av er om något är oklart!
 
 
 
 
Produkterna som ni kan vinna är en av respektive falskor (dvs totalt 4 flaskor med olika smaker) är:

Lemon NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz. Bottle

Orange NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz. Bottle

Peppermint NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz. Bottle

Chocolate NuStevia Liquid, Alcohol-Free, 2 oz.Bottle

 
 

LCHF-våfflor

on söndag, 24 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Nu är jag hemma från den mycket trevliga vistelsen på Stjärnholmsslott. Vi var 10 stycken som firade Arturs farfars 90-års dag, med middag, övernattning och trevligt sällskap. Artur och jag hade tur och fick tydligen det finaste rummet (fast vi blev bjudna på resan av hans pappa!). Måste säga att det var skönt att komma iväg en liten sväng, och därmed få lite välförtjänd avkoppling!
 
Alla vet väl att det är våffeldagen imorgon? Jag lade upp ett recept på bananvåfflor igår, men nu kommer ett recept som är mer LCHF-style. Mycket goda att äta med bär och grädde (eller ricotta som jag brukar göra)!
 

LCHF-våfflor – 3 stycken

2 ägg
4 msk vispgrädde
1 msk mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
½-1 tsk stevia strö
½ krm vaniljpulver
ev lite, lite salt

Vispa lätt ihop alla ingredienser. Låt gärna våffelsmeten svälla i ca 5 minuter. Lägg en klick smör i våffelgärnet och pensla gärna med smör, så att det blir jämnt fördelat. Grädda våfflorna i gärnet i ca ½ minut. Servera med grädde/ricotta och bär!

Bananvåfflor

on lördag, 23 mars 2013.

Jag blir tokig på min dator som bara vill bråka med mig! Vissa dagar så vägrar den koppla upp sig mot internet över huvudtaget. Det stör verkligen både mitt skolarbete och bloggande. Kanske är dags att köpa en ny snart (eller lämna in den. frågan är om det är värt...) Om ett par timmar ska jag iväg för att fira Arturs (min sambos) farfar på ett slott, där vi ska stanna över natten. Det ska bli riktigt spännande!

Snart är det ju förresten våffeldagen (dvs på måndag)! Jag har testat mig fram med lite olika sorters våfflor, och igår gjorde jag goda bananvåfflor! Mums!

Bananvåfflor – 3 stycken

100 gram banan
2 ägg
4 msk vispgrädde
1 msk mandelmjöl
4 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Mosa banan och vispa ner övriga ingredienser. Lägg en klick smör i våffelgärnet och pensla gärna med smör, så att det blir jämnt fördelat. Grädda våfflorna i gärnet i ca ½ minut. Servera med grädde/ricotta och bär!

Blåbärsmuffin med mazarinsmak

on torsdag, 21 mars 2013.

För tillfället sitter jag i datorsalen i Albano (stockholms universitet vill säga). Jag har just varit på en extrainsatt föreläsning som handlade om hur man genomför kvantitativa undersökningar, inklusive lite statistik. Jag blev tyvärr inte mycket klokare, vilket jag faktiskt hade behövt blivit. Det är inte så lätt att veta hur man ska testa göra massa regressionstester, anova-tester och för signifikanstester om man typ aldrig gjort något sådant! Om en timme tänkte jag ebge mig iväg till espresso house för en god latte macchiato innan jag ska köra ett skivstångspass. Ska bli skönt att träna innan helgen, då det förmodligen kommer att bli ovanligt snålt på motionsfronten lördag-söndag. Imorron ska jag nämligen iväg till Norrköping för att fira Arturs farfar! Det har förövrigt varit lite småproblem med kommentarer etc, på nya sidan. Men det bör vara fixat nu! Om möjligt får ni gärna kommentera (på nya eller gamla bloggen/skicka mail/skriva på instagram) och säga till om ni stöter på problem. Det gäller såklart annat än bara kommentarer!
 
I slutet av förra veckan gjorde jag söta blåbärsmuffin med mazarinsmak. Jag tycker mycket om smaken av mazarin (bittermandelaromen) och gillar att blanda den med exempelvis hallon. Denna gång blev det första gången jag blandade mazarinsmaken med blåbär, vilket blev mycket lyckat! Jag fyllde inte dessa muffins med så mycket smet, då jag ville att de skulle vara relativt låga/platta.
 
 
 

Blåbärsmuffin med mazarinsmak – 6 till 8 stycken

Muffinsmet:
50 gram smör
2 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 droppar bittermandelarom

80 gram blåbär
2 tsk stevia strö

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna (förutom 2 tsk stevia strö som ska vara till blåbären). Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda noga. Fyll muffinsformarna med smeten till ca en tredjedel. Blanda blåbären med 2 tsk stevia strö och fördela ovanpå muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 12 minuter.