• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Banan- och äppelkaka

on torsdag, 04 juli 2013. Posted in Baka med frukt

Banankaka är gott och äppelkaka är gott, tycker ni inte? Men tillsammans då? Jo, jag har testat och jag kan lova att det kan bli mycket gott tillsammans! Frukt och bär gör mjuka kakor extra saftiga, och det är därför i kombination med den goda smaken, som jag så gärna bakar med just frukt och bär. Jag har även tänkt att jag ska göra spännande kombinationer utav olika bakverk som man inte brukar förknippa tillsammans, såsom min mazarinkladdkaka, och det var därför min banan- och äppelkaka nu blev till. Får se vad nästa mumsiga kombo blir!
 
För att göra denna kaka extra spännande och extra god, smaksatte jag de två olika smetarna med kaffe, respektive kanel. På så sätt är det även lättare att urskilja de två olika sorters lagren åt.
 
 
 

Banan- och äppelkaka

Grundsmet:
25 gram smör
1 ägg
2 msk crème fraiche
1 dl mandelmjöl 2 msk hasselnötsmjöl
2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Till äppeldelen:
40 gram rivet äpple
1 krm kanel

Till banandelen:
1 liten mosad banan (ca 70 gram)
½ msk hett vatten blandat med 1 krm snabbkaffepulver
10 gram ljus choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till grundsmeten och blanda därefter ner crème fraiche, smör och ägg. Dela smeten i två delar. Rör ner ingredienserna till äppeldelen i en, och ingredienserna till banandelen i den andra. Bröa en 12 cm stor springform och häll först ner äppelsmeten och därefter banansmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22-25 minuter.

Stolt nyjoggad

on onsdag, 03 juli 2013. Posted in Allmänt

Idag är det min andra arbetsdag, och jag trivs som tur är lika bra idag också (kanske inte är så konstigt; jag återkommer om två månader, haha!)! På lunchen lyxade vi till det och gick ut och köpte med oss lunch från K25 (en lite lyxigare food court). Det blev en "Klar fisksoppa" med smak av saffran. Den var mycket god med otroligt mycket smak (och salt - och det kommer från mig som är saltoman! Då är det verkligen salt.).
 
En av de negativa sakerna med att jobba heltid är enligt mig dess påverkan på träningen. Jag tycker inte om att gymma, utan föredrar pass (step, samt skivstångspass), vilket gör att jag har svårt att hinna med den träning jag vill gå på. Speciellt nu på sommaren är det svårt att boka in pass, då schemat på friskis är kraftigt reducerat. Detta löste jag idag genom att ta mig ut på en joggingtur hemma i nacka. I 40 minuter var jag ute ungefär, och jag känner mig lite stolt, då jag aldrig gillat att springa (men jag gör det i alla fall på somrarna ett par gånger). Jag vet inte hur långt jag sprang, men det skulle vara kul att veta. Kanske laddar jag hem en app för att mäta sträckan. Dock gillar jag inte "springappar", som mäter hur snabbt man springer etc, och därför kommer jag nog radera den om jag så fort jag mätt. Det känns som om man tävlar med sig själv då, och det vill jag INTE! Jag vill bara springa för att jag tycker det är skönt att röra på mig, inte för att jag måste bräcka något.
 
Efter joggingen var jag hungrig igen, även fast jag åt middag tjugo minuter innan jag sprang (dock fick jag ont i magen, vilket kan bro på att jag åt middag så nära inpå). Jag gjorde en mug cake med chokadsmak som påminner om DENNA!
 
 
 
 

Banana nut cake (med questbar)

on onsdag, 03 juli 2013. Posted in Protein, Baka med frukt

Har någon missat att jag är ett stort fan av questbarer? Min favorit är "banana nut muffin-smaken", och jag fick ett stort sug att baka med denna! Sagt (tänkt) och gjort, jag svängde ihop en enkel banankaka (proteinpulvret går att byta ut mot nötmjöl, testa dig fram!) och tryckte till sist ner mindre bitar av questbar i den ogräddade kakan. Mums säger jag! Jag kommer absolut testa att baka med questbarer flera gånger!
 
 
 
 
Banana nut cake (med questbar)

100 gram banan
25 gram smör
1 ägg
15 gram finhackade pecannötter
½ dl mandelmjöl
2 msk Bake Protein (eller annat proteinpulver som går att baka  med)
1 ½ msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 krm kanel
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
½ questbar, banana nut muffin (går att utesulta)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner ägg, smör och mosad banan. Fördela smeten i en bröad liten springform (12 cm). Skär en halv banana nut questbar i mindre bitar och tryck ner i kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
 

Ny dag!

on tisdag, 02 juli 2013. Posted in Allmänt

Idag har jag haft min första jobbdag som fondadministratör (på en av våra svenska storbanker), vilket har varit spännande! Jag har under lång tid jobbat med service (bortsett från ekonomiassistentjobbet), så det är skönt att få vara back office. Jag känner absolut att jag kommer att trivas bra på denna tjänst under mina tre månader!
 
För att fira min första dag i mitt nya liv (dvs. ett liv med ett heltidsarbete, där plugget är avklarat), gick jag och min kära bästis till TGI Fridays uteservering för lite god middag och en drink. Ett sådant slut påd agen kan jag nog vänja mig vid ;) Dock ska jag kanske inte göra det till en vana att äta ute allt för ofta, då har jag väl inte råd till hyran längre!
 
 
På väg till jobbet tyckte jag att jag förtjänade en questbar! Jag tog en med banansmak, vilken är min favvo. Som jag tidigare skrivit är många sorter inte tillåtna i Sverige för tillfället, då de innehåller ett sötningsmedel som ännu inte blivit godkänt i Sverige. Men denna smak, samt kakdegs-smaken är tillåtna som tur är (mina favoriter!)!
 
 

Jordgubb- och rabarberkaka

on tisdag, 02 juli 2013. Posted in LCHF/low carb

Idag är min första dag på mitt nya jobb, där jag har kontrakt i tre månader framåt. Det är jättespännande att få arbeta heltid för första gången, samt att faktiskt tjäna lite mer än bara några tusenlappar från ett extraarbete. Denna tjänst kommer såklart inte hindra mitt bloggande, utan jag kommer uppdatera ofta (även om det biland, som i detta fall, är tidsinställda inlägg)!
 
Eftersom det är en speciell dag för mig, vill jag bjuda på ett speciellt recept, som jag verkligen gillade - nämligen "Jordgubb- och rabarberkaka"! Det är ju minst sagt säsong för både jordgubbar och rabarber, och det är två smaker som passar fint ihop. Speciellt jordgubbarna gör denna kaka riktigt härligt saftig! Kakan passar minst sagt bra i sommartider :) Och även kanske för att fira din semester, att du har en ledig dag eller bara för att det är sommar?
 
 
 

Jordgubb- och rabarberkaka

25 gram smör
1 ägg
1 msk mjölk eller grädde
½ dl mandelmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
10 gram finhackade pecannötter
1 1/3 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
½ tsk bakpulver

30 gram rabarber
50 gram färska jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner smält smör, ägg och grädde. Bröa en liten 12 cm springform. Skala en bit rabarber och skär den i ½ cm tunna skivor, lägg dessa i botten och strö gärna över lite sötning efter smak. Tvätta 50 gram jordgubbar, torka av dom och skär i bitar. Blanda ner bitarna i smeten och fördela smeten på rabarberskivorna. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.