• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Bountybrownie, utan tillsatt socker

on torsdag, 29 augusti 2019. Posted in LCHF/low carb

Bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En härlig och kul variant på brownie är att göra den med kokosfyllning, eller "bountyfyllning"! Så gott med choklad och kokos tillsammans! Den krämiga kokosfyllningen fördelas ovanpå browniesmeten innan den gräddas. Efter gräddningen blir kokosen/bountyn som en fin fyllning innuti. Lite roligare än en "vanlig" brownie (som förstås är supergott det med)! Jag valde att även toppa det hela med smält choklad!
 
 
Bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Bountybrownie - 4 bitar

Brownie:
1 ägg

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
20 gram smör
1 msk sockerersättning
1 msk vatten
1 msk kokosmjöl
½-1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Kokosmassa:
3/4 dl riven kokos
½ dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold/honey

Chokladöverdrag:
30 gram choklad, utan tillsatt socker
1 msk smör
sötning efter smak

Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron). Rör ner resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i en liten brödform (ca 8X18 cm) klädd med bakplåtspapper.

Kokosmassa:
Koka upp grädde och fibersirap gold och sjud i ca 10-15 minuter. Rör ner kokos och fördela massan i en lång linje i mitten av brownien. Rör runt något så att kokosmassan bladas lite med browniesmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Låt svalna.

Chokladöverdrag
Smält choklad (jag körde mörk) och smör. Söta efter smak. Fördela chokladen ovanpå brownien. Låt stelna och skär i bitar.

 
 
 
Bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Bountybrownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Peanut butter cups (utan tillsatt socker)

on onsdag, 28 augusti 2019. Posted in LCHF/low carb

Peanut butter cups (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 

 

Ett av mina typ topp tre-godisar är utan tvekan mina Peanut butter cups. Roligt nog också ett av de första bakverk jag skapade till bloggen! Så dessa härligheter har minst sagt hängt med mig under många år - under massor av events, födelsedagar och som gåvor. De är liksom alltid omtyckta och därför vill jag påminna om dessa!  

Peanut butter cupsen är en härlig och god blanding av jordnötssmör och choklad, och så har dom en neutral botten av mandelmjöl (som blir den övre delen sen när man vänder den). Om du inte testat måste du göra det! Det blir ett perfekt lördagsgodis! Eller onsdags- eller torsdagsgodis.

  
Peanut butter cups (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 


Peanut Butter Cups - 10 stycken

Botten:
20 gram rumsvarmt smör 
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
⅔ msk sockerersättning
2 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Fyllning:
40 gram jordnötssmör, osötat (med salt)
½ msk sockerersättning

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker (jag kör hälften ljus/hälften mörk)
ev. kokosolja

Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till botten noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning
Blanda jordnötssmör med sötning. Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Chokladöverdrag
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja för att få den mer lätthanterlig). Häll först på den ena chokladen och därefter den andra ovanpå kakan och jordnötssmöret. Fördela ut chokladen med en liten sked. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna. Servera gärna kakorna med chokladdelen underst och pudra med sötning i florformat.

 

 

Peanut butter cups (utan tillsatt socker) // Baka Sockerfritt
 

Härlig chokladmuffins med karamell

on tisdag, 27 augusti 2019. Posted in LCHF/low carb

Det har varit sommarlov, sjukdomar, stängd förskola, så jag kan inte säga att det jobbats överdrivet mycket på just bakningsfronten. Tyvärr, får jag lägga till, för jag tycker det är himlans kul! Därför passar jag på att tipsa om dessa goda chokladmuffins som jag gjorde receptet på för ett par år sedan. Chokladmuffinsen är inte vilka chokladmuffins som helst, utan är även fyllda med något så smarrigt som en karamellsås. Hur gott?! 
 
 
 
Glutenfri chokladmuffins med karamell // Baka Sockerfritt
 
 
 

Chokladmuffins med karamell - 4 stycken

Muffins:
2 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
½-1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Karamellfyllning:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold/honey

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad tillsammans med smör försiktigt. Vispa äggen pösigt och rör ner resterande ingredienser till en smet. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter (muffinsen får gärna vara lite kladdiga i mitten). 

Karamellfyllning
Sjud grädde och fibersirap till konsistensen tjocknat, ca 30-35 minuter. Får den sjuda för länge (och på för hög värme) kan den separeras. 

När muffinsen svalnat något, görs en djup grop i mitten. Fyll med karamellfyllningen.

 

 

Glutenfri chokladmuffins med karamell // Baka Sockerfritt
 
Glutenfri chokladmuffins med karamell // Baka Sockerfritt

Sensommar

on måndag, 26 augusti 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Ibland räcker inte tiden till mellan alla sjukdomar, stängda förskolor, jobb, städning, matlagning och lite välbehövlig egentid i form av att se på TV (Idol, heya!), träna eller typ gå på toa eller duscha ifred. Därför var det ett tag sedan jag statusuppdaterad här på bloggen! Som sagt har jag vabbat och varit föräldraledig en del (fortfarande hemma varje fredag med barnen - DOCK är mina föräldradagar i princip slut, suck), men också hunnit med en del jobb såsom nya spännande bakverk och flitig trading. Phu, man vet att man lever!
 
Jag tycker att jag har utmanat mig själv rejält samidigt som jag efter sommaren tagit och genomfört beslut för att tänka på min egen hälsa. Det handlar om flertalet saker såsom att träna på ett nytt sätt med PT, skapa nya tradingstrategier, kika på att jobba på en "business lounge" och skära ner på vissa delar.
 
Nu kommer jag tyvärr bli av med min kära jobb-partner som jag någon gång i veckan brukar sitta med. Hon ska börja jobba heltid (pluggat tidigare)! Därför är det nog extra bra för mig att kika på en plats att gå till, istället för att främst vara hemme eller hänga på café. Egentligen älskar jag caféhänget, men svårt att sitta allt för länge liksom. Jag ska bara rådgöra med min inkomst! Just nu påverkas den en del av nya tradingstrategier. Negativt eller positivt återstår att se....
 
 
 

Veganska pekanrutor

on söndag, 25 augusti 2019. Posted in Baka med frukt, GI

Veganska pekanrutor utan tillsatt socker, glutenfritt // Baka Sockerfritt
 
 
 

Här om dagen visade jag er en pekanpajbar - och jag fortsätter på samma spår med ett gäng härliga veganska pekanrutor med choklad! Jag vet inte hur det är med er, men själv så älskar jag pekan och choklad tillsammans. Pekannötter är dessutom en av mina favoritnötter att baka med då de har en mild smak och även är något söt i sig själv. 

Dessa pekanrutor är i två lager. Botten innehåller förutom pekannötter kokos och färska dadlar för sötman. Chokladlagret är rikt på chokladsmak och är härligt krämigt tack vare både kokosolja och fibersirap honey/gold. Fibersirap går fint att byta ut mot någon annan liknande flytande sötning (typ honung, eller annat veganskt alternativ)! Jag valde att toppa det hela med hackade pekannötter och grovhackad choklad. Supergott!


 
Veganska pekanrutor utan tillsatt socker, glutenfritt // Baka Sockerfritt
 
 

Veganska pekanrutor med choklad - 5 bitar

Botten:
60-70 gram färska dadlar, urkärnade
50 gram pekannötter
½ dl riven kokos
½ dl havregryn

Chokladtopping:
ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning (efter smak)
1 ½ msk kokosolja
1 msk kakao

Valfri topping: pekannötter, grovhackad choklad, riven kokos 


Botten
Mixa samman alla ingredienser noga. Klä en valfri form (rätt liten) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och tryck ut massan i botten.

Chokladtopping
Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå botten. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt. Låt stå till sig i kylskåp under minst ett par timmar. Skär i rutor.

 

 

Veganska pekanrutor utan tillsatt socker, glutenfritt // Baka Sockerfritt