• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Chokladmuffins med karamell

on måndag, 11 juni 2018. Posted in LCHF/low carb

Chokladmuffins med karamell, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Chokladmuffins fyllda med karamellsås. Alltså godhetsfaktorn på den! Muffinsen innehåller choklad som jag smält (ger förutom god smak även en saftig kosnistens) plus lite kakao för en extra fyllig chokladsmak. I varje muffins har jag sen gjort en grop och fyllt denna med en härlig karamellfyllning (enbart två ingredienser). Det kallar jag lyxig chokladmuffins!
 
 
 

Chokladmuffins med karamell - 4 stycken

Muffins:
2 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
½-1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Karamellfyllning:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad tillsammans med smör försiktigt. Vispa äggen pösigt och rör ner resterande ingredienser till en smet. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter (muffinsen får gärna vara lite kladdiga i mitten). 

Karamellfyllning
Sjud grädde och fibersirap till konsistensen tjocknat, ca 30-35 minuter. Får den sjuda för länge (och på för hög värme) kan den separeras. 

När muffinsen svalnat något, görs en djup grop i mitten. Fyll med karamellfyllningen.

 

 

Chokladmuffins med karamell, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med karamell, glutenfritt, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

En intensiv vecka!

on måndag, 11 juni 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Veckan som gick var en  i n t e n s i v  vecka. Den har kantats av en hel del flängande och inbokade grejor. Som tur är har jag fått båda mina två jobbdagar (för första gången på många veckor pga flytt), annars hade jag nog varit tokstressad. Bland annat har vi haft hantverkare här, haft besök och möten inbokade, Vincent har haft en extra kort förksoledag och vi har varit iväg under två kvällar på härliga middagar. En hos min syster med familj och en annan till Arturs kusins studentfirande. Tänk att det var nio år sen jag själv tog studenten...
 
Jag började veckan med att visa er en svalkande milkshake (perfekt för dessa varma sommardagar), och gjorde själva påskriften för försäljning av vår lägenhet. Så skönt att ha det gjort och att vi nu "bara" äger vår nya. Det har varit mycket stress och jobb kring hela processen med visningar etc (det här med två barn, ni vet)! Jag har under veckan som sagt haft två jobbdagar, varav en var på själva nationaldagen. Gjorde mig faktiskt inget och jag unnade mig att starta dagen med en timmes joggingtur runt järla och sickla. Älskar att springa kring vattnet! Jag har också lagt in en ytterligare växel i min trading. Det gick så pass bra under maj att jag tror jag kan utöka detta.
 
Under denna vecka ska Vincent ha sommaravslutning på förskolan (fast han går juni ut) vilket firas med barnsång och fika. Jag hoppas att regnet håller sig borta! Jag ska även fixa pass (inte för att jag ska resa bort, utan för att jag bara har en ID-handling och det vore väldigt jobbigt om den kom bort), visa er ett härligt samarbetsinlägg på en somrig cheesecake och såklart baka härliga bakverk till bloggen och mina andra sociala medier!
 
 
 
 

Toscakaka med hallon

on söndag, 10 juni 2018. Posted in LCHF/low carb

Toscakaka med hallon, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Under sommaren blir jag alltid extra taggad att baka med olika slags fräscha och god bär! Och hallon är ett av mina favvobär. Smakar gott och blir dessutom fint på bild. Här kommer jag därför med ett utmärkt tips på ett hallonbakverk - Toscakaka med hallon. Känns härligt somrig!
 
Min hallonkakan består utav tre lager. Först en neutral botten som jag smaksatt med lite god kanel och sedan en enkel fyllning av mosade hallon. Toppingen är som ni kanske förstått en tosca där jag använt riven kokos som bas. Och pricken över i:et rent estetiskt blir det om kakan dekoreras med lite extra hallon! 
 
 
Toscakaka med hallon, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Hallonkaka med kokostosca

Botten:
20 gram rumsvarmt smör

2/3 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sockerersättning
1 krm kanel

Hallonfyllning:
40-50 gram hallon, tinade

1 tsk sockerersättning

Kokostosca:
10 gram smör

½ dl vispgrädde
½ dl riven kokos
½ msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Botten: 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna med varandra och tillsätt därefter rumsvarmt smör och blanda väl. Tryck ut degen i botten av en 12-cm springform. Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Hallonfyllning: 
Mosa hallonen tillsammans med sötning. Bred detta på bottnen. 

Kokostosca: 
Sjud smör, grädde och sötning i en kastrull tills det börjar tjockna (ca 10 minuter). Rör ner vanilj och riven kokos. Fördela detta på hallonfyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 
 
 
Toscakaka med hallon, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Somrig falsk sockerkaka

on fredag, 08 juni 2018. Posted in GI

Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag älskar att vi har sommar nu! Jag är en sommarälskare. Och vinterälskare. Jag tycker helt enkelt om varje årstid. Men åter till sommaren för jag tycker att min falska sockerkaka med jordgubbar är utomordentligt passande just under sommaren. Kakans konsistens är saftig, vilket också de färska jordgubbarna i smeten bidrar till.
 
Jag får ofta frågan om rismjöl och jag tror att just rismjölet i detta recept går att byta ut mot mandelmöl (har dock ej testat). Konsistensen kommer då gissningsvis bli något mindre luftig. Den falska sockerkakan är mejerifri och kan ätas med eller utan grädde (välj gärna ett mejerifritt alternativ)! Extra fint blir det om man serverar bitarna med några skivor färska jordgubbar!

  

Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Falsk sockerkaka med jordgubbar

2 ägg
50 + 30 gram jordgubbar, färska
1 ½ dl mandelmjöl
3 msk vatten
2 ½ msk kokosolja
2 ½ msk sockerersättning
2 msk rismjöl
2 msk pofiber
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Smält oljan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner bland äggen tillsammans med olja och vatten. Skär 50 gram jordgubbar i skivor och blanda ner detta. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) och fördela i smeten. Skär 30 gram jordgubbar i tunna skivor och fördela ovanpå kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 22-25 minuter. Servera gärna med grädde (gärna ett mejerifritt alternativ).

 

 

Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt
 
Somrig falsk sockerkaka - sockerkaka utan tillsatt socker (glutenfri) //Baka Sockerfritt

Jordnötskakor med cornflakes

on torsdag, 07 juni 2018. Posted in GI

Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Härlig seghet, men ändå crunchigt. Sött och salt. Choklad och jordnöt. Och där har ni beskrivningen av dessa jordnötskakor med cornflakes! Jag tycker dom blev väldans goda och är något av ett måste att göra till sommarens alla fikabjudningar!
 
Receptet är lätt. Basen består av fibersirap för den härligt sega konsistensens skull, som blandas med jordnötsmör, cornflakes och riven kokos. Om du som jag gillar knapriga godsaker kan jag verkligen rekommendera att baka med cornflakes! Jag väljer en variant som både är utan gluten och tillsatt socker (köpes i något mer välsorterade mataffärer).
 
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Jordnötskakor med cornflakes - 9 bitar

2 ½ dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 ½ dl jordnötssmör (osötat)
3/4 dl fibersirap gold
½ dl riven kokos

Topping: 
60 gram choklad, utan tillsatt socker

Koka upp fibersirap gold och ta bort från plattan. Rör sambans jordnötssmör, kokos och cornflakes och tillsätt därefter sirapen. Bred ut på en plåt/tallrik med bakplåtspapper (ca 10X10 cm stor). Smält chokladen och bred på. Låt stelna helt och skär kakan i bitar.

 
 
 
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Jordnötskakor med cornflakes, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt