• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Glutenfri Banankaka, utan tillsatt socker

on fredag, 22 Maj 2020.

Glutenfri Banankaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag var sugen på banankaka under flera veckor - men hade inte riktigt tid eller ork att hinna med att baka detta. Förrens i helgen när jag plötsligt fick någon timme över bara så där! Tur att jag hade mogna bananer hemma så jag kunde svänga ihop en saftig banankaka. I detta inlägg ser ni resultatet och jag blev mycket nöjd. Gott att ha hemma och äta som lyxigt mellis eller efterrätt. Jag har även i lite grovhackad choklad i smeten och serverar med vispad grädde!
 
 
Glutenfri Banankaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Banankaka - ca 10 skivor

75 gram smör
2 ägg
2 mogna bananer
1 ½ dl mandelmjöl
1 - 1 ½ dl sockerersättning
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 50 gram grovhackad choklad (utan tillsatt socker) 


Sätt ugnen på 165 grader. Smält smör och mosa bananerna. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda alla torra ingredienser och blanda försiktigt med smör, bananmos och äggvispet. Klä en brödform, ca 1.5 liter, och fyll med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna och servera gärna med vispad grädde!

 
 
Glutenfri Banankaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Glutenfri Banankaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Päronpinnglass, utan tillsatt socker

on onsdag, 20 Maj 2020. Posted in Glass, Baka med frukt

Päronpinnglass, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Den här päronglassen på pinne är en av mina bästa glassar - jag säger bara mmm-mm! Kan det vara tre år sedan jag först gjorde denna? Den ska såklart göras minst ett par gånger varje sommar. Hett - eller kanske svalkande - tips nu när temperaturen börjar bli i alla fall lite varmare.

Pinnglassarna är enkla att göra med få ingredienser. Huvudingredienserna är grädde och ett saftiga päron. Sedan är det bara att söta lite  - plus att jag droppar i lite grön hushållsfärg för att få till en snyggare nyans på glassarna. Jag kan också passa på att sådana här formar som jag använt mig av finns (har funnit i varje fall) på Panduro och Lagerhaus, etersom jag alltid får så många frågr gällande just detta!

 
Päronpinnglass, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Päronpinnglass - 6 stycken

4-5 päron (mogna/saftiga), ca 500 g totalt
1 1/3 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
1 ½ krm grön hushållsfärg (går att utesluta)

Skala päron och skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och låt sjuda i ca tio minuter. Tillsätt resterande ingredienser och mixa slätt med mixer. Fördela i pinnglassformar och frys.

 
 
Päronpinnglass, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Matkassetopplistan

on tisdag, 19 Maj 2020.

Matkassetopplistan // Baka Sockerfritt
 
I samarbete med Matkassetopplistan
 
 
Någon mer med småbarn som känner att tiden och energin när det kommer till mat, och allt som handlar om att införskaffa och tillaga just detta, inte alltid räcker till eller finns överhuvudtaget (samma gäller förmodligen många av er utan småbarn kan jag tänka mig)? Jag tycker man ska vara snäll mot sig själv om man har möjlighet att underlätta när det kommer till detta. Framförallt i Coronatider när allt blir ytterligare komplicerat! Det kan handla om att beställa mat online, få den hemkörd eller att använda sig av matkasse (eller allt jag nämnt)!
 
Just matkasse har jag använt lite till och från sedan jag fick barn, allt eftersom det passat in i vår livssituation. Det underlättar verkligen när inspirationen tryter (och det gör den ofta kan jag lova)! Om jag får gissa tror jag inte att det bara är jag som utan hjälp har samma typ av maträtter vecka in och vecka ut. Dessutom får man ju på det här viset maten hemlevererad vilket ju även det kan vara till en stor hjälp i vardagen - speciellt om man som jag har valt att inte ha bil.
 
För alla som är i liknande situation som jag själv kan jag rekommendera att börja med matkasse och därmed också ta en sväng inpå matkassetopplistan - som inte bara listar dom matkassar som finns, utan även har med betygsättning och ger förslag på olika typer av kassar (veganskt, och tipsar om vilken som är billigast, vilken är mest lyxig eller vilken har mest lättlagade recept osv). Plus att här finns rabattkoder som gör det hela billigare!
 
 
Matkassetopplistan // Baka Sockerfritt

Risbräck med vit choklad

on måndag, 18 Maj 2020. Posted in GI

Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
För ett par år sedan upptäckte jag hur kul det är att baka med puffat ris. Bakverk och godis kan bli helt annorlunda i både smak och konsistens genom att använda denna ingrediens!
 
Ett av mina godis med puffat ris är risbräck. Himlans smarrigt alltså. Jag valde att ta det hela snäppet lägre och slängde, förutom choklad och puffat ris som är basen, även i jordnötssmör, jordnötter och vit choklad utan tillsatt socker (från Clean eating, sötad med xylitol). 
 
 
Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Risbräck med vit choklad - 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.


 

Risbräck med vit choklad, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Jordgubbspaj med kokostäcke

on lördag, 16 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Jordgubbspaj med kokostäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu tycker jag att det är den tid på året då det är dags att börja göra en massa fräscha pajer med sommarens härliga råvaror. Därför gör jag en liten throw back till en tidigare smulpaj - en jordgubbspaj med kokostäcke! Somriga smaker som passar så bra ihop! God att äta som den är eller med en klick löst vispad grädde (med lite vanilj) eller glass utan tillsatt socker! Pajen är gjord i en mindre pajform, men det går såklart bra att fyrdubbla alla ingredienser för en större form på runt 24-cm.
 
Ett tips är att blanda jordgubbsskivorna med antingen arrowrotpulver eller potatismjöl/maizena för att fånga upp vätska som annars kan bildas i botten - men det är inga problem att hoppa över. 
 
 
Jordgubbspaj med kokostäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
  

Jordgubbspaj med kokostäcke

120 gram jordgubbar
25 gram smör
10 gram mandlar (eller valfri nöt)
2/3 dl riven kokos
½ dl mandelmjöl
1 - 1 ½ msk sockerersättning
½ tsk kanel
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och torka jordgubbar och skär i skivor. Fördela i botten av en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Smält smöret och grovhacka mandlar. Rör ner alla ingredienser bland det smälta smöret och fördela ovanpå jordgubbarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter.

 
 

Jordgubbspaj med kokostäcke, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt