• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Hälsosamma semlor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Prinsessemlor
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Semmelkladdkaka
  • Semmelwrap
  • Soft Chocolate Toffee
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Banana pecan protein bar

on måndag, 13 Maj 2013. Posted in Baka med frukt

Jag har fått så kallad "Bake protein" från Proteinfabrikken, som jag självfallet har testat till en massa kakor. Eftersom jag har en förkärlek för olika slags barer, har jag nu testat att göra mina egna! Goda, hälsosamma och bra mycket billigare än att köpa! Av vad jag förstår och har läst, motsvarar "Bake protein" det många kallar "BakePro". Det är helt enkelt proteinpulver man kan baka med! Sedan är det inte hela världen om man inte har detta. Testa dig fram och byt kanske ut proteinpulvret mot exempelvis något nötmjöl (inte kokosmjöl, då det suger åt väldigt mycket vätska). Dessa barer är perfekta att ta med sig om man är ute på språng, eller bara sugen på något gott med banansmak!
 
Jag har förövrigt namnsdag idag, Linnea! Inte för att jag direkt firar det, men både mamma och pappa har ring och grattat. Dessutom blev det en frukost ute (och utomhus!) på Gateau, vilket vi kan säga (låtsas) var en namnsdagsfrukost.
 
 
 

Banana pecan protein bar – 3 stycken

½ banan (ca 60 gram)
1 äggvita
10 gram finhackade pecannötter
4 msk bake protein
2 msk mandemjöl
2 msk riven kokos
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½-1 msk agave sirap
1 krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa banan och blanda i äggvitan. Tillsätt även resterande ingredienser och blanda noga. Forma tre barer av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Sockerfri yoghurtglass

on måndag, 13 Maj 2013. Posted in Produkter

Igår hade jag en härlig dag i stan med Artur. Vill ni köpa sockerfri yoghurtglass kan jag rekommendera "Yoghurtshoppen" i Gallerian. Där har de åtta smaker att välja mellan, varav två är sockerfria (jordgubb- vs. skogsbärsmak, tror jag). Jordgubbssmaken är en stor favorit hos mig, så därför blev det en sådan! De har gjort om konceptet, så nu får man som kund själv ta glassen (det är bara att blanda hej vilt) och ösa på med valfria toppingar! Sedan väger man glassen för ett pris på 20 kr/hg. Själv gillar jag nötkrossen (har slutat med chokladströsslet av ganska självkara anledningar ;))! Yoghurtglassen åts över en promenad i kungsträdgården och gamla stan. Även lite shopping på NK hans med!
 

Chocolate bean cake with dates

on söndag, 12 Maj 2013. Posted in Baka med frukt, GI

Jag har gjort mitt andra recept på svarta bönor och kommer säkerligen göra många fler! Bönorna ska vara av den "mjuka" varianten, dvs. inte torkade. Bönorna gör kakan krämig, och smakar inte speciellt mycket vilket gör det till en mycket bra ingrediens i mjuka bakverk! I detta chokladkakerecept har jag även en del färska dadlar, vilket bidrar med naturlig sötma och även detta till att kakan blir riktigt krämig, saftig och mjuk. Vill du ha kakan extra smakrik tillsätter du smält smör efter smak! Gott är även att smaksätta smeten med lite arom av något slag, såsom romarom. Jag gillar chokladkakan kall och låter den helst stå till sig över natten.
 
 
 

Chocolate bean cake with dates

50 gram svarta bönor
40 gram färska dadlar
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk kakao
1 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
1 msk mjölk/grädde
10 gram hasselnötter (jag användr utan skal)
10 gram ljus sockerfri choklad
ev. ½ krm romarom
ev. ca 20 gram smör

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bönor, dadlar och ägg i en bunke och mixa tillsammans allt (jag använder en stavmixer). Grovhacka choklad och hasselnötter och tillsätt dessa tillsammans med övriga ingredienser bland bönmixen och blanda väl. Vill man smälter man smör och blandar även i detta. Häll smeten i en smord och bröad spirnform av mindre strolek (12 centimeter). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera med glass eller vispgrädde!

Sommarlovskänsla

on söndag, 12 Maj 2013. Posted in Allmänt

Jag har fått lite utav en sommarlovskänsla nu måste jag erkänna. Jag vet inte om det beror på att det har blivit så varmt ute, eller för att jag de senaste dagarna har tagit det lite lugnare på pluggfronten och tagit mig tid för att tänka på annat. Riktigt härligt har det i varje fall varit! Dock ska uppsatsen lämnas in ikväll, så jag har lite att ta itu med. Men innan dess ska jag spendera dagen med lite yoghurtglass och shopping!

Jag var ute och käkade middag på Friday´s igår, och försökte få till en måltid enligt lchf. Under förrätten försökte jag välja/äta det med mindre kolhydrater och till huvudrätten valde jag bort potatisen och verkade få en extra lax istället. Jag tror att de många (i varje fall lite större) restauranger ofta får liknande förfrågningar och är vana vid att kunna anpassa sig. Skönt! På kvällen blev det även en sväng förbi Café Opera med mina fina vänner!

Kladdkaka med cashewsmör

on lördag, 11 Maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Har man ett mumsigt egengjort nötsmör hemma, då är det ju givet att det måste användas och testas till massa av olika saker! Jag gjorde därför en kladdkaka som jag toppat med lite cashewsmör. Cashewsmöret passar mycket bra tillsammans med kladdkakans chokladsmak. Självfallet går det att byta ut (eller utesulta) cashewsmöret, mot till exempel jordnötssmör eller annat nötsmör/crème (som nutella).

Iron man 3, som jag såg igår, får nog fyra sockerfria bakverk av fem möjliga av mig. Den var riktigt underhållande med ganska så roliga skämt (även om det kunde gå till överdrift ibland). Dessutom gillar jag actionfilmer. Ikväll vet jag att jag kommer få en mycket rolig kväll, för jag ska nämligen ut på middag med två andra par! Första anhalten blir på T.G.I. Friday´s på Kungsan. Mums (hoppas jag)!


Kladdkaka med cashewsmör

20 gram smör
1 ägg
1 msk grädde/mjölk
2/3 dl mandelmjöl
15 gram finhackade cashewnötter (salta)
1 msk kokosmjöl
2-3 tsk kakao
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Toppa med:
30 gram cashewsmör (ev. jordnötsmör)
blanda ev. med ½ msk vispgrädde och extra sötning om önskas

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra och tillsätt ägget, grädden och det smälta smöret. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm i diameter). Värm cashewsmöret en aning i micron. Blanda eventuellt ut med grädde om en lösare konsistens önskas. Fördela/ringla över cashewsmöret över chokladsmeten och rör gärna om med exempelvis ”handtaget” på en sked för att bilda ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.