• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
 • Chokladkola, utan tillsatt socker
 • Chokladrutor med cornflakes
 • Dalgona Coffee
 • Dammsugare, low carb
 • Drömrulltårta
 • Glutenfria Pannkakor
 • Jordnötskakor med cornflakes
 • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
 • Kladdkaksmuffins, mejerifria
 • Kolasnittar
 • Lättgjorda bountyrutor
 • Mjuk chokladkaka
 • No bake Snickersbar
 • Rulltårtstårta
 • Salted caramel brownie
 • Salted caramel chokladkaka
 • Sandkaka, utan tillsatt socker
 • Twix, hälsosamma
 • Äppelkaka med tosca

Chokladkaka med bake protein

on torsdag, 16 Maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Hu, idag hade jag mitt tredje och sista seminarium under denna termin då jag skriver min civilekonomuppsats. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag gillar INTE att skriva uppsats, och skulle välja prov framför uppsats alla dagar i veckan. Jag tycker det räcker med att säga att det var en hel del som blev kritiserat i vår uppsats, vilket jag i och för sig inte hade tvivlat en sekund på. Dock är det en del jag inte håller med om och banne mig tänker låta vara kvar. Ha!
 
Jag kommer inte hinna baka något idag tyvärr, då jag ska iväg på middag ikväll. Tur att jag bakade lite extra häromdagen och kan dela med mig utav en chokladkaka! Denna chokladkaka innehåller lite extra protein, då jag använt mig av "bake protein". Jag har som jag tidigare nämnt fått detta proteinpulver från "Proteinfabrikken", man jag är övertygad att det går lika bra att använda sig av BakePro istället. Har man inte detta, går det också bra att ersätta mot en annan torr ingrediens. Då gräddningstiden kan variera med olika ingredienser, är det viktigt att ha koll på kakan så att den inte blir för torr. Är den extra kladdig, är den enligt mig bara extra god!  ;)
 
 


Chokladkaka med bake protein

20 gram smör
1 ägg
1 msk grädde
½ dl mandelmjöl
2 msk bake protein
1 tsk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
2-2½ sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt därefter grädde, smör och ägg. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen 12 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten!  Serveras med vispgrädde!
 
 

Jag älskar MIN typ av träning!

on onsdag, 15 Maj 2013. Posted in Övrigt

Jag var inte alls på bra humör tidigare och hade dessutom lite halvångest inför morgondagens slutseminarium gällande uppsatsen (och dessutom lite över livet i allmänhet). Då var det minst sagt tur att min favoritstepledare, som inte har något pass, hoppade in som vikarie på ett steppass idag! Jag var självklart där och blev genast riktigt glad och mitt vanliga energiska jag. Tänk att lite hederlig träning kan göra och hjälpa så mycket!
 
 
 
Nu är det här en bild från ett skivstångspass, men ändå...
 
 
Det har inte kunnat undgå mig att det dessutom diskuteras en hel del om skolidrotten för tillfället i både radio och tidningar. Jag ogillade jympan mycket i gymnasiet. Jag var inte bra på lagsporter, samtidigt som jag älskade dans, gymnastik (alltså det akrobatiska) och allt som krävde lite mer koordination (som ni kanske förstått). Tyvärr bestod 95% av alla lektioner av just lagsporter (kändes det som i varje fall). Visst, detta upplägg passar såklart vissa. Men lång ifrån alla! Jag tror att så som många jympalektioner ser ut idag, gör att dom avskräcker många elever. Jympan borde anpassas mer, vara valbar och inte ges betyg i. Det viktigaste är väl att man ändå rör på sig? För det är väl det som är meningen med jympalektionerna (bortsett från idrottsklasser)? Istället blir det en press att  prestera, vilket knappt bidrar till glädje och hälsa. Inte var det konstigt att en fjärdedel av klassen skolkade från varje lektion.
 
Jag har sedan lång tid tillbaka skrivit dagbok. Med jämna mellanrum kan jag inte låta bli att gå tillbaka och läsa mina dagböcker! Gissa om jag skratt-grät då jag läste nedanstående utdrag från 2007! (Det är lite lång, så ni som inte orkar kan sluta läsa ;))
 
 
"Idag var det inte en så bra dag. För det första är det ju måndag, och bara det är oftast dåligt. Men idag hade vi även jympa i skolan, där vi skulle spela volleyboll. Jag HATAR volleyboll!! Helt plötsligt under lektionen kommer en av våra parallellklasser in, för de ska tydligen också vara med! Jobbigt! Vi delas därefter in i olika lag (1,2 och 3 beroende på vilken nummer läraren gav oss). Jag hamnar självklart i lag 2, där vi är sex stycken personer, varav jag är den ENDA från min klass! Jag bara ”NEJ”! Och i gruppen var det en ganska så söt kille och alla verkade typ superbra!

Jag är tyvärr väldigt, väldigt dålig på volleyboll. När det är min tur att serva så blir jag tvungen att fråga: ”Eh... Hur servar jag?”. Sedan når jag den absoluta botten på värdelöshetsskalan. När motståndarlaget servar bollen kommer den precis till den plats jag står på. Jag var helt borta och hinner inte ens reagera och bollen slår i marken! Laget servar igen, bollen hamnar över mig igen, och jag är så sjukt trög att jag TAR TAG i bollen. Jag märker att läraren tittar dessutom, och jag försöker skratta bort det hela lite. TREDJE gången kommer bollen precis så att den når mig igen, men jag hinner i alla fall inte och jag vet ärligt talat inte vad jag höll på med. Jag vänder mig om och där står läraren fortfarande! Jag säger till henne: ”Jag kan inte! Jag hatar volleyboll, det går bara inte!” Fjärde gången skitstöveln skjuter åt mig (för han vet ju minst sagt var han ska sikta för att få poäng) lyckas jag i alla fall pricka den jäkla bollen. Men Gud, vad jag bara ville försvinna. Hu....

Sedan går jag till ”L” och beklagar mig och ser förstörd ut.
L”: "Du ser förstörd ut."
Då kommer läraren fram till mig.
Lärare: "Marja, är det bra?"
Jag: "Ehh...Hehe...""

Kanske är det inte så konstigt att jag och många med mig hatade/hatar skolidrotten?

Kärleksmums

on onsdag, 15 Maj 2013. Posted in LCHF/low carb

Bloggen "Ett bättre du" har kommit på idén om en virtuell kokbok, där bloggare nu får dela med sig utav sina favoritefterrätter. Att välja enbart ett bakverk/efterrätt av alla jag gjort, är en svår utmaning, då jag har många favoriter bland mina bakverk. Men jag har nu ändå valt att lägga upp mina kärleksfyllda kärleksmums som favorit!
 
Kärleksmums är en mycket populär kaka och går även under namnen snoddad, fiffirutor och mockarutor. Kärleksmums har jag bakat under många år och då jag började baka sockerfritt var det givet att jag skulle göra en sockerfri variant på just detta. Istället för att grädda kakan i en långpanna har jag använt mig utav en springform. I chokladkrämen har jag ersatt en del av mängden socker med len och krämig mascarpone. Jag har finjusterat receptet till perfektion, och resultatet blev en av mina absoluta favoritbakverk!
 
 
 
 

Kärleksmums - 10 portioner

Chokladsmet:
180 gram smör

3 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
2/3 dl kokosmjöl
ca 2 ½ dl sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
2 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk bakpulver

Chokladkräm:
120 gram smör

130 gram mascarpone
3 msk riven kokos
2/3 msk hett vatten
2/3 tsk snabbkaffepulver
ca 3 ½ msk sötströ (eller annan sötning som är lika söt som socker)
1 2/3 msk kakao
1 ½ krm vaniljsocker

Riven kokos att bröa formen med och strö över kakan

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp.Blanda alla torra ingredienser till smeten och tillsätt det smälta smöret. Blanda därefter ner de vispade äggen. Bröa en 24 centimeters springform med riven kokos och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 26 minuter. Lägg eventuellt på en bit folie över kakan mot slutet av gräddningstiden om kakan börjar bli allt för brun.

 
Chokladkräm
Smält smöret (ev. värm tills smöret är väldigt mjukt) och blanda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda hett vatten med snabbkaffet (eller använd motsvarande kaffemängd). Rör ner kokos, sötströ och kakao i smörkrämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning. Bred över chokladkrämen på den avsvalnade kakan och toppa med riven kokos! Servera gärna kakan med vispad grädde!
 
 

Kladdkakemuffins med jordnötdssmör

on tisdag, 14 Maj 2013.

Choklad och salta jordnötter är en mycket god kombination, vilken jag utnyttjat i dessa muffins! Jag har gjort en kladdkaksliknande smet som jag fördelat i muffinsformar och toppat med mitt hemmagjorda jordnötssmör (självfallet går det att använda köpt också). Väldigt enkelt och kanske snäppet tjusigare än vanliga chokladmuffins, om man gillar jordnötter!
 
Idag har jag båda tränat och tagit en tur förbi skolan. Academic Work hade en så kallad "workshop", där de berättade om vilka de var och lite om hur man kan tänka på intervjuer. Eftersom jag redan vet vilka de är, gav det hela ungefär...ingenting. Jo, kanske pyttelite. Men jag hade ju helt klart spenderat tiden med att baka. Eller söka jobb. Det börjar liksom bli dags nu, då jag tar examen (om jag inte får göra om hela terminen såklart) om mindre än tre veckor! Och för er som undrar hur det gick på min intervju jag hade för två veckor sedan, har jag ännu inte får svar. Jag väntar fortfarande med spänning! Jag tror dock inte att jag får det, men bara att gå på intervju är ju såklart väldigt lärorikt!
 
 
 
 

Kladdkakemuffins med jordnötssmör – 5 muffins

30 gram smör
1 ägg
1 msk grädde/mjölk
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 msk kakao
ca 3 msk sötströ
½ krm vaniljpulver
10 gram sockerfri choklad

Ca 40 gram jordnötssmör

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och grovhacka chokladen. Blanda de torra ingredienserna (inkludive choklad) och tillsätt ägg, smält smör och vätskan. Fördela smeten i muffinsformar. Värm jordnötssmöret mjukt och klicka/ringla över chokladmuffinsen. Rör eventuellt om en aning för att skapa ett mönster av jordnötsmöret. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 
 
Om det var någon som upplevde lite svaj på hemsidan igår, berodde det på att sidan bytte server!
 
 

Banana pecan protein bar

on måndag, 13 Maj 2013. Posted in Baka med frukt

Jag har fått så kallad "Bake protein" från Proteinfabrikken, som jag självfallet har testat till en massa kakor. Eftersom jag har en förkärlek för olika slags barer, har jag nu testat att göra mina egna! Goda, hälsosamma och bra mycket billigare än att köpa! Av vad jag förstår och har läst, motsvarar "Bake protein" det många kallar "BakePro". Det är helt enkelt proteinpulver man kan baka med! Sedan är det inte hela världen om man inte har detta. Testa dig fram och byt kanske ut proteinpulvret mot exempelvis något nötmjöl (inte kokosmjöl, då det suger åt väldigt mycket vätska). Dessa barer är perfekta att ta med sig om man är ute på språng, eller bara sugen på något gott med banansmak!
 
Jag har förövrigt namnsdag idag, Linnea! Inte för att jag direkt firar det, men både mamma och pappa har ring och grattat. Dessutom blev det en frukost ute (och utomhus!) på Gateau, vilket vi kan säga (låtsas) var en namnsdagsfrukost.
 
 
 

Banana pecan protein bar – 3 stycken

½ banan (ca 60 gram)
1 äggvita
10 gram finhackade pecannötter
4 msk bake protein
2 msk mandemjöl
2 msk riven kokos
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ
½-1 msk agave sirap
1 krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad

Sätt ugnen på 150 grader. Mosa banan och blanda i äggvitan. Tillsätt även resterande ingredienser och blanda noga. Forma tre barer av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.