• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Päronsmulpaj med cashewnötter

on lördag, 06 april 2013.

Idag körde jag mitt första skivstångintervallpass någonsin (dvs. 75-minuters pass med både kondition och styrka)! Det var på tiden må jag säga! Egentligen skulle det varit ett vanligt skivstångpass, och då det fortfarande stod att  passet skulle vara mellan halv tolv och halv ett, körde jag som vanligt 15 minuters cross training innan. Då blev de sista 15 minuternas kondition av passet en extra bonus, och jag kan glatt säga att jag klarade det galant och inte kommer vara rädd för att köra skivstångintervall fler gånger i framtiden! Efter passet träffade jag upp mamma och pappa på espresso house och fick till min stora glädje ett presentkort på tidigare nämnda café av mamma. Väl hemma har jag smaskat i mig massor av ost och goda bakverk! Härlig lördag!
 
Jag tycker smulpaj är otroligt tacksamt att göra. Det är hur enkelt som helst samtidigt som det är väldigt gott. Det går dessutom att variera i näst intill oändlighet! I nedanstående recept har jag använt mig av goda päron som jag klyftat/skivat och toppad med ett smultäcke med bland annat cashewnötter!
 
 
 

Päronsmulpaj med cashewnötter - 1 portion

60-80 gram päron (skalat i skivor)
10 gram rumsvarmt smör
20 gram cashewnötter
1 msk mandelmjöl
1 msk riven kokos
½ msk stevia strö
ev vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skivor av päron i botten av en portionspajform. Finhacka cashewnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Tillsätt tillsist smöret och blanda till en smuldeg. Strö över degen ovanpå päronskivorna. Grädda smulpajen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills smuldegen börjar få färg.

Chokladpudding

on fredag, 05 april 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Så härligt det är med fredag! Jag är just hemkommen från lite jobb och sitter nu i vanlig ordning och smaskar på pannkakor till mellis. Dagen började på det bästa sätt med morgonpromenad och en frukost på Gateau med Lovisa som jag inte träffat på ett par veckor. Mycket trevligt att "catcha" upp lite.  
 
Jag måste denna fredag dela med mig utav en otroligt enkel dessert! Det är en slags chokladpudding med en bas av mascarpone, smaksatt med kakao. Den tar endast någon minut att göra och har en riktigt mjuk och krämig konsistens.
 

Chokladpudding – 2 små portioner

1 äggula
½ dl vispgrädde
80 gram mascarpone
ca 2 msk kakao
ca 2 msk stevia strö
1 ½ krm vaniljpulver

Vispa grädden fluffig med elvisp och tillsätt äggula. Tillsätt sedan även resterande ingredienser och vispa en stund till. Klart!

Banan- och hallonkaka

on torsdag, 04 april 2013. Posted in Baka med frukt

Om du tål kolhydrater tycker jag absolut att banan är utmärkt att baka med, då det bidrar med sötma och även gör kakan extra saftigt. När jag bakar med banan brukar jag skära ner på den övriga sötningen. I denna kaka har jag 1 msk stevia strö (lika sött som socker) till en springform av mindre storlek (12 cm i diamater), vilket jag tycker är tillräckligt. Vill man, går det givetvis att enbart använda banan utan extra sötning. Gott är även att kombinera olika  slags smaker med banan, så som olika bär. I denna kaka har jag kombinerat banan med hallon, vilket är en riktigt smakig kombination!
 
Förtillfället sitter jag och äter frukost och lyssnar på pratradio, efter att ha gott en morgonpromenad i det fina vädret. Jag ska inom en timme bege mig iväg för att testa ett, för mig, nytt datorprogram på universitetet. Sedan blir det lite träning på friskis! 
 
 


Banan och hallonkaka

60 gram banan (½ banan)
30 gram hallon
10 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda med de torra ingredienserna med varandra och rör ner mosad banan. Rör därefter även ner ägg och smör. Häll smeten i en liten smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Vinnarna är...

on onsdag, 03 april 2013. Posted in Tävling

Igår kände jag mig lite som ett barn igen, då jag skulle lotta vinnarna till min "NuNatural"-tävling. Jag skrev ner alla deltagares namn på ett papper, klippte ut dem och bad Artur att dra fyra namna ut lotthögen. Jag kan nu glatt meddela att de fyra vinnarna är Emma L, Erica Jonsson, Lena C och Love (som har blivit kontaktade av mig redan).
 
 
 
 
 
Alla läsare kan fortfarande få 15% rabatt på allt ni köper hos NuNaturals om ni anger koden BLG0613 då ni ska betala!
 
Jag länkar här två spännande recept där jag använt mig av steviadroppar:
 
 
 
 
 
 
 
Receptet på chokladkaka med stevia strö hittar du HÄR!
 
 

Mandel- och hasselnötskaka

on tisdag, 02 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag är för tillfället inne i ett par relativt fullspäckade dagar. De är som tur är mest fyllda med massor av trevligheter, så jag är inte den som klagar! Igår kväll firade min familj Morgan (min systers man, som förövrigt är mannen bakom designen av min hemsida!) med middag och fika. Som jag tidigare nämnt älskar jag att fira födelsedagar (andras mer än min egna), så det var ett uppskattat "avbrott" i vardagen.
 
Receptet för dagen är en väldigt god kaka (lite tårtaktig) med en botten av både mandelmjöl och hasselnötsmjöl, och som är toppad med en tryffelliknande chokladcréme. En riktigt god kombination vill jag påstå, perfekt för att fira att det är tisdag (eller någon annan dag av veckans alla dagar).
 
 
 

Mandel- och hasselnötskaka:

Botten:
20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
3 msk hasselnötsmjöl
ca 2 ½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
10 gram grovhackade hasselnötter

Chokladtopping:
¾ dl vispgrädde
20 gram mörk sockerfr choklad
½ krm vaniljpulver
1 tsk stevia strö

Botten
Smält smöret. Vispa äg och sötnin pörisgt med en elvisp. Häll i resterande ingredienser inklusive det smälta smöret och rör om. Smöra och bröa en 12-centimters springform med mandelmjöl och äll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i crika 25 minuter. Låt kakan svalna.

Chokladtopping
Smält chokladen och låt den svlana. Vipa grädden tjock. Mot slutet av vispningen häller du i choklad, sötning och vaniljpulver. Bred över chokladgrädden på den avsvalnade kakan.

Jag vill även påminna att tävlingen om NuNaturals stevia-droppar är avslutad. Jag ska dra vinnarna idag och kommer därmed presentera dem under morgondagen. Jag tänkte göra som på 1800-talet, nämligen skriva ner alla namn på papperslappar, blanda och sedan låta slumpen avgöra (dvs. min hand) vems namn som dras!