• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Chokladcrème

on måndag, 11 mars 2013.

Jag hittade ett spännande recept i Ica:s tidning Buffé på chokladcréme. Det påminner lite om nutella, fast med riktig choklad (inte kakao) och mindre hasselnötter. Konsistensen blir även lite hårdare då den fått kallna, jämfört med nutellan. Krämen är riktigt god att äta till grädde, bär eller som tillbehör/ingredienser till andra sorters bakverk! Spana gärna in receptet på nutella (hasselnötscréme)!
 

Chokladcrème

50 gram mörk sockerfri choklad
½ dl grädde
ca 80 gram hasselnötter utan skal
15 gram kokosolja
1 msk stevia strö
1 -2 krm vaniljpulver

Mixa hasselnötterna till ett fint mjöl. Smält chokladen i bitar tillsammans med oljan och grädden i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen och blanda ner sötning, vaniljpulver och de mixade hasselnötterna. Mixa eventuellt krämen igen. Häll krämen i en burk och förvara i kylskåp.

 

SAM 3040

Chokladbollar med kokos och dadlar

on söndag, 10 mars 2013. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis, GI

Oj, vad denna helg gått snabbt! Fast morgondagen bjuder bara på trevligheter, så det ser jag fram emot! Känns bra att se fram emot en måndag ;) Då ska jag börja dagen på absolut bästa sätt, nämligen en fika på espresso house innan jag ska köra ett av mina favoritsteppass. Sedan blir det förhoppningsvis lite shopping i Nacka Forum. Förutom det blir det såklart plugg och lite bakning!
 
Ett jättebra snack eller häslosamt fika är att göra chokladbollar av exempelvis dadlar, torkad frukt och nötter/kokos. Enligt mig är det mycket, mycket godare än "vanliga" chokladbollar som nu mest känns sliskiga. Dessutom tycker jag att vetskapen om att det jag äter är hälsosamt, gör det hela ännu godare! Jag använder mig i dessa chokladbollar av färska dadlar (som jag tycker är godare än torkade aprikoser etc). Detta har jag blandat med fiberhavregryn och riven kokos, som både bidrar med ett lågt GI. Enligt mig behövs ingen extra sötning.
 
SAM 2836
 

Chokladbollar med kokos och dadlar – 7 stycken

50 gram färska dadlar
¼ dl fiberhavregryn
2/3 dl riven kokos
1 msk kakao
valfri mängd kaffe (alternativt vatten)
ca 5 gram kokosolja

Lägg havregryn, kokos och kakao i en skål. Mosa ner de färska dadlarna. Tillsätt kaffe efter smak (alternativt vatten) och kokosolja. Blanda till en deg ocg tillsätt eventuellt mer vätska vid behov. Rulla chokladbollsdgen till bollar och rulla gärna i riven kokos.
 
 
SAM 2838
 
 

Bakrixfrallor med solrosfrön

on fredag, 08 mars 2013. Posted in Bröd, LCHF/low carb

Nu sitter jag och kollar Melodifinalen, samtidigt som jag bakar bröd och bloggar! Eftersom jag inte är sådär jättesåld på många av låtarna passar det bra att göra lite annat medan de går. Det roligaste är enligt mig själva röstningen!
 
Idag har jag kört ett tufft skivstångspass för att sedan träffa familjen över något vi kallade "workshop". Det gäller ett köp av föräldrahuset, vilket för med sig en del komplikationer och bestämmelser. Men riktigt kul att huset kan stanna inom familjen! Samt att eventuellt få ett förskottsarv; det är ju liksom nu man (jag) behöver det. Inte om hundra år då jag redan har en (förhoppningsvis) fast inkomst och är mångmiljardär (heh).
Ikväll lägger jag upp ett till matbrödsrecept. Basen är gjord på bakreix, samt mixade solrosfrön. Om du inte har bakerix, måste jag tipsa om detta supergoda bröd: Solrosfrallor, som är ett av mina absoluta favoritbröd!

 

SAM 3050

 

Bakrixfrallor med solrosfrön – 5 stycken små frallor

1 ägg
1 dl bakerix
2 msk solrosfrön
½-1 msk pumpafrön
1 msk olja
1/3 krm salt
1 krm stevia strö

Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka/mixa solrosfröna och blanda med resterande torra ingredienser. Vispa ägget pösigt med elvisp och rör ner bland de torra ingredienserna. Forma degen till fem stycken små frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

SAM 3053

 

Mellofinalen!

on fredag, 08 mars 2013.

Ikväll är det Melodifestivalsfinalen, och denna gång ska jag för ovanlighetensskull sitta bänkad framför TV:n. Vem hejjar ni på? Själv har jag fått upp ögonen för Anton (tänk att han har koriograferat dansen själv)! Jag tror jag är lite svag för sådana typ av bidrag. Varför får jag känslan av att mina favoritbidrag har något gemensamt drag?
 
Anton Ewald (2013):             Eric Saade (2010, 2011):      Tooji (2012):
                 
 
              Måns Zelmerlöw (2007, 2009):            Darin (2010):
                                   
 
 
Kalla mig töntig (men va fan, man får väl bjuda lite på sig själv!), men till mitt försvar, det är ju ändå Melodifestivalen! Då ska det vara lite medryckande, dans och show!
 
 

Fudge brownie

on fredag, 08 mars 2013. Posted in LCHF/low carb

Till födelsedagsfirandet förra helgen hade jag gjort så kallade Fudge brownie. Dock utan sirap, men med grädde och massor av härlig choklad! I bottnen ingår även hasselnötter och toppingen är en slags fudgesås. Visst låter det gott? Perfekt att bjuda på till kaffet (eller thé i mitt fall).
 
Denna fredag har jag ärligt talat mest pluggat. Låter inte direkt roligt, men på söndag kväll (måndag morgon) ska början på vår uppsats in, och det finns minst sagt en hel del att göra. Jag ska ändå ta mig iväg för att köra veckans andra tränignspass. har blivit en anings mindre träning denna vecka, pga tidsbrist.
 
 
SAM 3135
 
 
Fudge brownie

Browniekaka:
30 g smör
1 ägg
½ dl vispgrädde
25 g hasselnötter
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 ½-2 msk kakao
3 ½- 4 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
25 gram ljus choklad

Chokladfudgeöverdrag:
½ dl vispgrädde
10 gram smör
40 gram mörk choklad (Går även bra med ljus)
½ krm vaniljpulver
ev. sötning

 

Browniekaka
Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka hasselnötter och choklad. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunkte. Tillsätt ägg, smör och grädde. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 12X15 cm (lägg alternativt ett smörgåspapper i formen så går det lättare att lossa). Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter, den ska vara lite kladdig inuti. Låt kakan svalna.

Chokladfudgeöverdrag
Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Rör ner bitar av chokladen samt smöret. Bred överdraget över kakan, låt stelna och skär sedan i rutor.

 

SAM 3136