
Nutellakaka

Nutellakaka
15 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk stevia strö
½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
70 gram nutella/hasselnötscréme
30 gram sockerfri choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, sötning, kakao och vaniljpulver. Tillsätt smöret och rör om till en kakdeg. Fördela degen i botten på en liten springfrom (12 cm). Grädda mitt i ugn i ca 12 minuter. Låt svalna.
Låt nutellan bli rumsvarm så den blir mjuk. Fördela ett lager nutella på chokladbottnen.
Smält chokladen och bred över den på kakan. Ställ i kylen för att stelna.
Moccakaka

Mocakaka
Smet:
25 gram smör
10 gram kokosolja
1 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk stevia strö
1 msk kakao
1 krm bakpulver
Topping:
¾ dl vispgrädde
1 tsk varmt vatten
1 krm snabbkaffepulver
2 tsk stevia strö
Smeten
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de tora ingredienserna med varandra. Rör ner ägg, smält smör och kokosolja. Häll smeten i en smord och bröad 12 centimeter stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 23 minuter. Låt svalna.
Topping
Blanda hett vatten med kaffet. Vispa grädden fast. Häll i kaffet och sötning och vispa kort så att allt blandas. Bred på gräddtoppingen på den avsvalnade kakan. Toppa gärna med chokladspån!

Mjuk chokladkaka med havregryn
Mjuk chokaldkaka med havregryn
20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
2 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
1 ½ msk havreryn
3 msk stevia strö
2-3 msk mjölk/grädde
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 ½ krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mortla havregynen. Blanda de torra ingredienserna i en skål eller bunke. Tillsätt därefter ägg och smör och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad (med riven kokos) liten springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen under ca 20 minuter. Servera med gädde!