• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Sarah Bernhardt

on tisdag, 23 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har länge tänkt att göra biskvier och/eller Sarah Bernhardt-bakelser, men har inte kommit mig för att göra det (lite pga att jag tänkt att det varit för krångligt att göra). Men så nu har jag äntligen gjort dem båda! Och inte var det svårt heller som tur var. Jag börjar med att lägga upp receptet på Sarah Bernhardt-bakelserna! De har en botten av mandel, toppad med en relativt mörk och fast chokladkräm. Till sist är kakorna doppade i choklad! (Bottnen kan bli en aning mjuk, speciellt efter att bakelserna fått stå någon dag.)
 
Nu har faktiskt alla mina bakverk tagit slut, tro det eller ej! Då jag har gett bort massor, och Artur även fått ta med en stor burk till sitt jobb, är det kanske heller inte så konstigt. Så jag börjar känna att det börjar bli dags att experimentera vidare med bakandet! Är jättesugen på att baka med kikärtor och bönor :)
 
Idag träffade jag även på en instagramföljare, vilket var jätteroligt! Ett riktigt sammanträffande då vi både gick på samma pass två veckor i rad (fick jag veta via IG), fast vi inte brukar gå på dem annars. Hoppas på fler sådana händelser i framtiden!

 
 
 

Sarah Bernhardt - ca 8 stycken

Botten:
1 dl mandelmjöl
1 äggvita
1 msk sötströ

Chokladkräm:
¾ dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
1 ½ tsk sötströ
½ krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:
70 gram mörk sockerfri choklad

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen och låt den svalna lite. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.

Fudge chokladkaka

on måndag, 22 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Vilken härlig söndag jag hade igår! Jag började dagen med en frukost på Gateau, fortsatte med en fika i stan och vid fyra träffade jag upp en kompis för en långpromenad i Nacka. Jag älskar att ta promenader med kompisar, man fattar aldrig var tiden tar vägen! Det kändes som om det gått en halvtimme, medan det i själva verkat tagit en och en halvtimme. Vi gick ner till strandpromenaden och vattnet och spanade in alla gigantiska lyxhus (dvs. mitt framtida hus, haha ;)).
 
Nu är det åter måndag och jag har varit en kort sväng till skolan för att snacka ihop mig med min "uppsatskompis" om arbetet och uppdelning av skrivandet. Det är skönt att ha en så pass "kvantitativ" touch på uppsatsen att det går bra att skriva mycket enskilt!
 
Jag har ätit mycket choklad i helgen (läs avokadochokladkaka!) och tänkte därför fortsätta temat med att lägga upp ett recept på choklad. Receptet är på en "fudge chokladkaka", väldigt mäktig och som riktigt smälter i munnen. Nästan ett måste för alla chokladälskare! Styrkan på chokladen och mängden sötning anpassas efter vad man själv tycker om! Jag gör chokladkakan i ett vattenbad i ugnen, men jag tror att det går bra att göra den utan (eventuellt blir den inte fullt lika krämig).
 
 

 

Fudge chokladkaka

70 gram sockerfri mörk choklad
40 gram smör
1 ägg
10 gram pecannötter
1 krm vaniljpulver
½ dl grädde
1 msk sötströ

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten fyrkantig form 12X15 cm med folie. Smält choklad och smör. Vispa ägg och grädde var för sig pösigt med en elvisp. Hacka pecannötterna och blanda ner detta i chokladsmöret. Tillsätt även vanilj, ägg och grädde. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i vattenbad i ca 15 min.

Mango- och hallonmuffins

on söndag, 21 april 2013. Posted in Baka med frukt

Jag känner på mig att jag inte kommer att behöva baka på ett bra tag, då kylen är full med godsaker! Och det är efter att jag gett bort typ trefjärdedelar av allt... Frågan är nu bara om jag kommer att kunna håll mina fingrar i styr, och mina händer ifrån bakandet. Det är ju trots allt riktigt roligt! Så länge bjuder jag denna finfina och soliga söndag på ett recept jag gjorde härom veckan på goda muffins! Muffinsen är proppade med hallon och mangobitar, något som passar riktigt bra ihop. Receptet räcker till fem muffins i lite mindre storlek.
 
 
 

Mango- och hallonmuffins – 5 stycken

Ca 50 gram hallon och bitar av mango (jag använder frysta som fått tina)
20 gram smör
1 ägg
10 gram valnötter
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ - 1 2/3 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Finhacka valnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Rör även ner ägg och det smälta smöret, och tillsist mango och hallon. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Fotografering av Sockerfria bakverk

on lördag, 20 april 2013.

Under den senaste veckan har ugnen gått minst sagt varm (bokstavligt talat!)! Jag har bakat många bakverk varje dag, de flesta på grund av det som skulle hända just denna dag. Jag har nämligen blivit kontaktad av en fotograf som gillat min idé om att "Baka Sockerfritt", som det bestämdes idag skulle komma hem till mig för en fotoshoot. Jätteroligt och jättespännande! Förhoppningsvis kommer dessa underbara bilder (i kombination med mina recept såklart) mynna ut i en kokbok. Det hade ju varit något som jag tidigare bara kunnat drömma om! Håller drömmen på att bli verklighet?
 
Här kommer lite bilder från Instagram som jag tagit:
 
 
 
 
 
 

Blåbärsgrottor

on fredag, 19 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Det var lite strul med hemsidan, men nu är den på gång igen! Det var nästan så att jag fick en smula abstinens igår över att inte få blogga och dela med mig av smarriga recept. Men det får jag ta igen nu med en underbart god småkaka!
 
Hallongrottor är en riktig klassiker, men det är inte alltför ofta man ser andra bär i grottorna! Jag tänkte därför göra en slags enkel "sylt" av blåbär att fylla kakorna med. Det blev jättegott måste jag säga! Jag tycker i och för sig att blåbär passar bra i de flesta sorters kakor, både mjuka och hårda. Själva kakdegen innehåller goda pecannötter och är även smaksatt med en touch av kanel.

 


Blåbärsgrottor
– 10 stycken

Blåbärssylt:
50 gram blåbär
1 msk vispgrädde
ca 1 ½ -2 tsk stevia strö

Kakdeg:
35 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 tsk kokosmjöl
20 gram pecannötter
2- 2 ½ msk stevia strö
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver

Blåbärssylt
Börja med att lägga blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och stevia strö. Mosa blåbären med en sked. Låt stå på svag värme tills det tjocknar (ca 20 minuter). Rör om då och då. Medan sylten värms kan du börja med kakdegen.

Kakdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda därefter ner smörer och blanda till en kakdeg. Forma kakdegen till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje boll. Fördela blåbärssylten i varje grop. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.