
Lördag
Så skönt med lördag igen! Jag har faktiskt inget speciellt planerat, förutom att köra ett efterlängtat steppass på friskis (samt ta en lika efterlängtad latte macchiato innan). Just detta steppass har inte funnit på denna tid på schemat under många månader, så därför har det inte blivit av att jag kört det, även fast det är en av mina favoritledare! Ska bli riktigt skönt att ha en ledig eftermiddag/kväll. Jag menar, huset städar inte sig själv!
Igår var jag på en jättetrevlig middag där alla fick ta med sig lite saker var. Jag älskar när det är lite tapas-tema/buffé, då är det så lätt att anpassa maten så att det passar alla! Speciellt för mig som gärna undviker snabba kolhydrater samt kött ;) Jag hade även en arbetsintervju på morgonen, och det är skönt att ha den avklarad! Jag har ingen aning om hur det gick, men lät få veta det om redan ett par veckor. Jag tycker att intervjupersonerna var bra (de var tre stycken) och jag kände mig bekväm med dem, men frågan är om de rycker att min personlighet (jag fick göra personlighetstester) passar in. Själv tycker jag att jag passar in i varje fall!

Mums, med middag! Min tallrik är den som inte har bröd på sig måste jag påpeka ;) Jag känner absolut inget sug efter vitt bröd, och skulle inte ens äta det om jag så fick betalt (okej, det beror på hur mycket betalt...).

Avokado- och jordgubbsdessert

Avokado- och jordgubbsdessert – 1 portion
½ liten avokado (ca 40 gram)
60 gram jordgubbar (jag använder frusta som fått tina)
40 gram ricotta/mascarpone
1 tsk sötströ
½ krm vaniljpulver
Mosa avokadon och tillsätt jordgubbarna. Vispa detta med en elvisp tills avokadon och jordgubbarna blandats väl med varandra. Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt vispa tills att blandats.
Biskvier

Biskvier – 7 stycken
Botten:
1 ½ dl mandelmjöl
1 äggvita (spara äggulan)
ca 1 msk stevia strö
Chokladkräm:
50 gram smör
50 gram mascarpone
1 äggula
ca 1 ½ msk stevia strö
1 tsk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
40-50 gram mörk choklad
Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkrämen
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens. Toppa krämen på de avsvademnade kakbottnarna. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme).
Chokladöverdrag
Smält chokladen och låt den svalna en aning. Doppa biskverna i chokladen och låt demåterigen stelna i kylen.
1000!

Svaj på sidan
