
Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt - ca 8 stycken
Botten:
1 dl mandelmjöl
1 äggvita
1 msk sötströ
Chokladkräm:
¾ dl vispgrädde
50 gram mörk choklad
1 ½ tsk sötströ
½ krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
70 gram mörk sockerfri choklad
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Gör platta cirklar utav mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter tills kakorna får färg. Låt svalna och börja med chokladkrämen.
Chokladkräm
Koka upp grädden och ta bort den från värmen. Tillsätt bitar av choklad, sötning och vanilj. Låt fyllningen stelna tills den blir fast. Toppa de kallna kakorna med chokladen. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.
Chokladöverdrag
Smält chokladen och låt den svalna lite. Doppa chokladdelen av kakorna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.
Fudge chokladkaka

Fudge chokladkaka
70 gram sockerfri mörk choklad
40 gram smör
1 ägg
10 gram pecannötter
1 krm vaniljpulver
½ dl grädde
1 msk sötströ
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en liten fyrkantig form 12X15 cm med folie. Smält choklad och smör. Vispa ägg och grädde var för sig pösigt med en elvisp. Hacka pecannötterna och blanda ner detta i chokladsmöret. Tillsätt även vanilj, ägg och grädde. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i vattenbad i ca 15 min.
Mango- och hallonmuffins

Mango- och hallonmuffins – 5 stycken
Ca 50 gram hallon och bitar av mango (jag använder frysta som fått tina)
20 gram smör
1 ägg
10 gram valnötter
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ - 1 2/3 msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Finhacka valnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Rör även ner ägg och det smälta smöret, och tillsist mango och hallon. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Fotografering av Sockerfria bakverk





Blåbärsgrottor

Blåbärsgrottor – 10 stycken
Blåbärssylt:
50 gram blåbär
1 msk vispgrädde
ca 1 ½ -2 tsk stevia strö
Kakdeg:
35 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 tsk kokosmjöl
20 gram pecannötter
2- 2 ½ msk stevia strö
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
Blåbärssylt
Börja med att lägga blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och stevia strö. Mosa blåbären med en sked. Låt stå på svag värme tills det tjocknar (ca 20 minuter). Rör om då och då. Medan sylten värms kan du börja med kakdegen.
Kakdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda därefter ner smörer och blanda till en kakdeg. Forma kakdegen till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje boll. Fördela blåbärssylten i varje grop. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.