
Kladdkaka med avokado

Kladdkaka med avokado
1 avokado
60 gram smör
3 ägg
¾ dl vispgrädde
3 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3 msk riven kokos
5 msk kakao
1 ½ -2 dl söt strö
1 ½ krm vaniljpulver
ev. grovhackad choklad
ev. nötter (ex. pecannötter, hasselnötter, valnötter)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mosa avokadon och blanda detta med mandel- och kokosmjöl, sötning, vaniljpulver, kakao och riven kokos. Tillsätt eventuellt choklad och hackade nötter. Blanda i ägget, smöret och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig. Häll smeten i en smord och bröad form (med riven kokos) som är 24 centimeter i diameter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig). Kladdkakan serveras med fördel dagen efter tillsammans med en klick grädde eller glass!
Luftig blåbärskaka med smetana

Luftig blåbärskaka med smetana
Botten:
15 gram smör
¾ dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
2/3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Blåbärsfyllning:
30 gram blåbär
1 ägg
½ dl vispgrädde
50 gram smetana
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Botten
Sätt ugen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till en deg. Smöra och bröa kanterna på en liten springform (12 cm i diameter) med nötmjöl. Tryck ut degen i bottnen. Förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Blåbärsfyllning
Lägg alla ingredienser i en bunke med höga kanter eller motsvarande och mixa dessa i någon minut (jag använder en stavmixer). Fördela blåbärsfyllningen på bottnen och fortsätt grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan kallna innan den äts eller skärs upp (låt gärna stå över natten).

Havrebollar

Havrebollar – 10 stycken
30 gram rumsvarmt smör
1 dl fiberhavregryn
½ dl riven kokos
ca 2 ½ msk stevia strö
1 msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
2 msk vispgrädde
1 msk mjölk (eller grädde)
1 krm vaniljpulver
1-1 ½ tsk kakao
Blanda kaffe med hett vatten. Lägg alla torra ingredienser i en bunke (med höga kanter så allt inte skvätter). Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (eventuellt med händerna). Tillsätt vispgrädde och kaffe och vispa ett par minuter med elvisp tills allt blir en krämig smet. Ställ smeten i kylen i ungefär 10 minuter för att få den att stelna en aning. Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.
800 följare på instagram!

Lätta bananmuffins i miniformat
Nedanstående muffins uppstod av ett misslyckat försök till en banankräm. Då krämen egentligen var anpassad för en stor mängd florsocker, uppträdde den inte alls som jag ville och blev mest en smet. Jag bestämde mig då för att tillsätta ett par ingredienser, fördela smeten i pyttesmå muffinformar och slänga in den mycket konstiga krämen i ugnen. Resultatet blev väldigt lätta och smarriga minimuffins! Jag sötar dem med honung, men om man vill går det givetvis att söta med annan sötning!
Hur har er söndag varit? Själv började jag dagen med att gå upp tidigt, äta pannkakor, kika på eventuella kurser inför hösten (sista anmälningsdag är ju imorgon!!), åka extra tidigt för att hinna ta en latte macchiato innan ett skivstångpass på friskis. På eftermiddagen var jag på födelsedagfika. Jag hade bakat en mycket god Kladdkaka med avokado. Just detta recept är ännu inte upplagt, men det kommer givetvis! Det liknar DETTA recept på chokladkaka med avokado :)
Lätta bananmuffins i miniformat – ca 10 stycken minimuffins
1 banan
15 gram kokosolja
1 ägg
½ msk kokosmjöl
½ msk honung
½ tsk bakpulver
ca 1-2 krm kanel
ev. extra sötning
Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen tillsammans med kokosoljan (oljan ska vara mjuk/flytande). Blanda ner resterande ingredienser och vispa med elvisp. Fördela smeten i minimuffinsformar (ca 10 stycken). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Toppa gärna muffinsen med grädde!