• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Lördag

on lördag, 13 april 2013.

Hej alla glada (och sura) därute! Hoppas ni har en riktigt bra lördag vare sig ni är lediga eller jobbar! Själv har jag varit barnvakt från halv 10 till 14 (med ett avbrott för en fika/lunch), vilket har varit riktigt roligt om än något utmattande. Efter fikandet var jag och Artur i Sickla med de två som gulleungarna, och vi bestämde oss för att gå till ett lekland där och lattja. Det var såklart fullsmockat med barn och mycket ljud och stoj, men jag tror det var kul för barnen att göra något lite annorlunda än att gå till biblioteket som vi först tänkt. Jag hoppas nu innerligt att jag inte blev smittad med någon elak bacill!!! Nej, nu måste jag gå ut i det tråkiga vädret och handla mat inför middagen. Det blir lax med morot, zucchini, crème fraice och shiratakinudlar! Så gott!
 
Jag funderade lite över om det är något speciellt ni vill läsa mer om. Kanske vill ni ha ännu fler recept, recept på något speciellt? Eller vill ni veta mer om mig? Om träning? Fråga på eller önska!
 
 
 
 
En bild från mitt instagram! Jag heter bakasockerfritt där. För att följa mitt instagram på webben kolla HÄR!
 

Saftig äppelkaka med krämig topping

on fredag, 12 april 2013. Posted in Baka med frukt

Varför inte fira fredagen med att baka lite äppelkaka? Riktigt gott och uppskattat! Jag gillar att ta ut kakan medan den fortfarande är lite kladdig för att sedan låta den stå ett tag (gärna över natten). På detta sätt blir den riktigt saftig och krämig. Toppingen gör jag enkelt genom att blanda mascarpone med vispgrädde!
 
Ikväll ska jag spendera fredagen med att gå på bio och se "This is 40", vilket är perfekt så det är riktigt bioväder ute (dvs. grått och trist)! Förövrigt har jag varit i skolan och försökt göra regressionsanalyser, fikat på café Muggen på Götgatan och hälsat på min lilla hund som skulle vara ensam för länge annars. Ska försöka hinna med att läsa på lite om programmet SPSS och hur man använder dummy variabler. Och hur man kombinerar "porträtt"- och "landskapsvyer" i Word.
 
 
 

Saftig äppelkaka med krämig topping

Kaka:
2 äpplen (beroende på storlek)
100 gram smör
3 ägg
3 dl mandelmjöl
½ dl hasselnötsmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 1 1/3 dl stevia strö
1 ½ tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
1 tsk kanel
1 krm kardemumma

Gräddtopping:
1 ½ dl vispgrädde
80 gram mascarpone
1 äggula
2 tsk stevia strö
1 ½ krm vaniljpulver


Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösiga med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner det smälta smöret och äggen bland detta. Skala och klyfta äpplena och rör även ner klyftorna i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form (24 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt stå kallt i minst ett par timmar.

Gräddtopping
Vispa grädden med elvisp. Tillsätt resterande ingredienser och fortsätt vispa. Fördela toppingen på kakan.

Macadamiacrème

on torsdag, 11 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Jag har gjort nötsmör av olika sorter nötter, vilket har lett till alla möjliga sorters varianter på detta! Då det är så enkelt att bara mixa ihop allt, tycker jag inte heller att man behöver vara rädd för att testa sig fram och försöka sig på kombinationer som man tror passar en själv. Första gången jag gör en mix, gör jag en lite mindre sats, för det känns ju onödigt att slänga om det inte skulle bli så lyckat! Denna gång har jag gjort en macadamiacrème. Jag har gjort en tidigare med kakao i, så denna är utan! Macadamianötter är väldigt feta av naturen, vilket gör att crèmen blir relativt lös, jämfört med andra sorters nötter. Anpassa mängden kokosolja för önskad konsistens! Samma sak gäller sötning.
 
Idag har jag suttit i skolan i ett par timmar och pysslat med ett analys- och statistikprogram (SPSS). Jag (och min uppsatsvän) håller på att få ut regressioner och annat spännande från vårt insamlande resultat. Jag kom hem för en timme sedan och ska snart dra iväg igen och träna loss under ett steppas. Jag är jättesugen på att ta en latte macchiato innan träningen, men som student håller det icke i längden att åka till espresso house och drälla vareviga dag. Därför försöker jag med hela min viljestyrka att bli osugen på ovannämnda latte. Jag har förövrigt fått hem nya numret av mat&hälsa, vilken jag ser fram emot att sätta tänderna i ikväll!
 
 
 
 

Macadamiacrème

135 gram macadamianötter (mina är lite salta)
ca 1 ½ msk stevia strö
ca 1 msk kokosolja
1- 1 ½ krm vaniljpulver

Mixa macadamianötter med en mixer (jag gör det lite i taget med en stavmixer). Macadamianötter är väldigt feta så det blir en ganska krämig ”smet”. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills allt blandas. Macadamiacrèmen blir fastare i kylen.

 

Jordnötskakor med kokos och chokladöverdrag

on onsdag, 10 april 2013. Posted in GI, LCHF/low carb

Det känns som om hela dagen bara flygigt förbi! Jag åkte hemifrån strax efter tio och kom hem runt sex timmar senare. Det jag hann med var ett skivstångspass på Friskis och en mycket efterlängtad fika med Fanny på mysiga caféet Sturekatten. Även en välförtjänt latte macchiato innan träningen slank ner. Ikväll har jag hört att tv-programmet "Helt sjukt" på tv 4 ska handla om kost, inklusive lchf, vilket jag tror att jag för en gångs skull ska ta och se! Ska bli spännande att se vad de har att säga där.
 
Nu var det nästan två veckor sedan jag delade med mig utav ett recept på småkakor, vilket jag nu självklart måste lägga upp! I dessa små knapriga godingar har jag riven kokos och salta jordnötter, vilket passar bra ihop med chokladöverdraget ovanpå kakorna. Jag testade denna gång att fördela chokladen på kakorna redan innan jag gräddade dem, vilket blev jättebra! Chokladen smälter ihop med själva kakan på ett helt annat sätt. Mums säger jag!
 
 
 
 

Jordnötskakor med kokos och chokladöverdrag – 8 små kakor

30 gram rumsvarmt smör
35 gram salta jordnötter
½ dl riven kokos
4 tsk mandelmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 – 1 ½ msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

40 gram ljus sockerfri choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka jordnötterna och blanda med riven kokos, mandel- och kokosmjöl, sötning och vanilj. Blanda detta noga med det rumsvarma smöret. Forma degen till åtta kakor på en plåt med bakplåtspapper. Smält chokladen och bred på kakorna. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Vanilj/choklad- och kokosmuffins

on tisdag, 09 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Åh, vad jag längtar till sommaren då denna civilekonomuppsats är klar (3 juni, skriv upp det!)! Jag börjar fundera på att stämma det dataprogram vi använder för sveda och värk. Det kan inte vara sant att de ska ge oss helt ofullständiga och totalt felaktiga uppgifter! Det är så att jag blir sugen på att skriva lite "hittepå" siffror i alla rutor. För ärligt talat, vem kommer att kolla upp dem?
 
Aja, jag får väl baka så blir jag lite gladare. Exempelvis chokladmuffin som är ett bakverk som alltid går hem. I det nedanstående receptet har jag mixat riven kokos i muffinsen, och smaksatt halva muffinsmeten med choklad. Ett tips för chokladälskaren är att smaksätta hela smeten med kakao!
 
 
 


Vanilj/choklad- och kokosmuffins
– 6 stycken

30 gram smör
2 ägg
3/4 dl mjölk eller grädde
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
4 msk hasselnötsmjöl
ca 4 + ½ msk stevia strö
½ - 1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mixa den rivna kokosen till ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och ½ msk stevia strö. Tillsätt det smälta smöret och äggen. Klicka ner halva smeten i muffinformar. I resterande smet tillsätter du kakao och ca ½ msk sötning. Klicka över chokladmseten ovanpå den ljusa och rör eventuellt lite så att chokladsmeten bilödar ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Tips: om du gillar choklad gör du hela smeten med chokladsmak!