• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Cashew- och jordnötstårta

on måndag, 08 april 2013.

Jag har en relativt ledig måndag idag, vilket såklart är riktigt skönt! Jag började dagen med en frukost på gateau med Lovisa, och hann på vägen dit bli lite sur på att vädret var så dåligt! Jag blev även irriterad på att internet på min mobil strular. Jag börjar undra vad det är för fel på mig och internet, då internet tidigare även strulade på min hemmadator. Frukosten var mycket trevligt och jag fick se bilder på Lovisas snygga designverk!

Jag gjorde för ett par veckor sedan något som kan att bli ett av mina favoritbakverk: jag kallar den rätt och slätt cashew- och jordnötstårta, då den består av just dessa två ingredienser. Bottnen består av cashewnötter och kokos, vilken är toppad med ett lager jordnötssmör, som i sin tur är toppad med choklad! Låter det inte som en fantastisk kombination?

 
 
Cashew- och jordnötstårta

Cashewbotten:
15 gram smör
35 gram cashewnötter (jag blandar naturella och salta)
30 gram riven kokos
1 ½ msk kakao
ca 1 ½ msk stevia strö
½ kryddmått vaniljpulver

Jordnötssmör:
70 gram jordnötter
10 gram kokosolja
2 tsk stevia strö
½ krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:
20 gram mörk choklad
5 gram kokosolja

Cashewbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cahsewnötterna och den rivna kokosen till ett mjöl. Blanda med sötning, vanilj och smör till en deg. Sätt ett bakplåtspapper i bottnen av en liten springform (12 cm) och tryck ut smeten i bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna en aning.

Jordnötssmör
Mixa jordnötterna. Tillsätt kokosolja, stevia strö och vanilj och fortsätt mixa till önskad konsistens. Fördela jordnötssmöret ovanpå den färdiggräddade bottnen.

Chokladöverdrag
Smält choklad och oljan. Bred ut ovanpå jordnötssmöret. Låt kakan svalna i kylskåp.
 
 

Kaffekaka med chokladbitar

on söndag, 07 april 2013. Posted in LCHF/low carb

Denna söndag började jag med att åka till skolan och sitta med uppsatsen under ett par timmar. Oftast är det ingen större skillnad på helg och vardag när det gäller plugg för mig. Eftersom jag aldrig har (nästan aldrig i alla fall) lektioner, planerar jag studerandet helt som jag vill!
 
Ikväll ska jag nog passa på att baka lite, det är ju ändå helg! Tills dess kan jag börja med att dela med mig utav en smaskig mjuk kaka med kaffesmak! Som jag skrivit tidigare tycker jag kaffe är jättegott i bakverk, även om jag fullkomligt avskyr att dricka det som det är. Däremot tycker jag mycket om latte macchiato (som mina instagram-följare nog har märkt...).
 
 
 

Kaffekaka med chokladbitar

20 gram smör
1 ägg
3/4 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1 ½ msk stevia strö
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
2 krm - ½ tsk snabbkaffepulver
30 gram hackad mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda hett vatten och kaffepulver.  Blanda alla torra ingredienser (inklusive hackad choklad i en bunke). Tillsätt det smälta smöret, kaffet och ägget och rör om tills allt blandats. Fördela smeten i smord och bröad springfrom (12 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten). Låt kakan svalna och få stå till sig i minst ett par timmar.

Päronsmulpaj med cashewnötter

on lördag, 06 april 2013.

Idag körde jag mitt första skivstångintervallpass någonsin (dvs. 75-minuters pass med både kondition och styrka)! Det var på tiden må jag säga! Egentligen skulle det varit ett vanligt skivstångpass, och då det fortfarande stod att  passet skulle vara mellan halv tolv och halv ett, körde jag som vanligt 15 minuters cross training innan. Då blev de sista 15 minuternas kondition av passet en extra bonus, och jag kan glatt säga att jag klarade det galant och inte kommer vara rädd för att köra skivstångintervall fler gånger i framtiden! Efter passet träffade jag upp mamma och pappa på espresso house och fick till min stora glädje ett presentkort på tidigare nämnda café av mamma. Väl hemma har jag smaskat i mig massor av ost och goda bakverk! Härlig lördag!
 
Jag tycker smulpaj är otroligt tacksamt att göra. Det är hur enkelt som helst samtidigt som det är väldigt gott. Det går dessutom att variera i näst intill oändlighet! I nedanstående recept har jag använt mig av goda päron som jag klyftat/skivat och toppad med ett smultäcke med bland annat cashewnötter!
 
 
 

Päronsmulpaj med cashewnötter - 1 portion

60-80 gram päron (skalat i skivor)
10 gram rumsvarmt smör
20 gram cashewnötter
1 msk mandelmjöl
1 msk riven kokos
½ msk stevia strö
ev vaniljpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skivor av päron i botten av en portionspajform. Finhacka cashewnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Tillsätt tillsist smöret och blanda till en smuldeg. Strö över degen ovanpå päronskivorna. Grädda smulpajen i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills smuldegen börjar få färg.

Chokladpudding

on fredag, 05 april 2013. Posted in Baka utan spis, LCHF/low carb

Så härligt det är med fredag! Jag är just hemkommen från lite jobb och sitter nu i vanlig ordning och smaskar på pannkakor till mellis. Dagen började på det bästa sätt med morgonpromenad och en frukost på Gateau med Lovisa som jag inte träffat på ett par veckor. Mycket trevligt att "catcha" upp lite.  
 
Jag måste denna fredag dela med mig utav en otroligt enkel dessert! Det är en slags chokladpudding med en bas av mascarpone, smaksatt med kakao. Den tar endast någon minut att göra och har en riktigt mjuk och krämig konsistens.
 

Chokladpudding – 2 små portioner

1 äggula
½ dl vispgrädde
80 gram mascarpone
ca 2 msk kakao
ca 2 msk stevia strö
1 ½ krm vaniljpulver

Vispa grädden fluffig med elvisp och tillsätt äggula. Tillsätt sedan även resterande ingredienser och vispa en stund till. Klart!

Banan- och hallonkaka

on torsdag, 04 april 2013. Posted in Baka med frukt

Om du tål kolhydrater tycker jag absolut att banan är utmärkt att baka med, då det bidrar med sötma och även gör kakan extra saftigt. När jag bakar med banan brukar jag skära ner på den övriga sötningen. I denna kaka har jag 1 msk stevia strö (lika sött som socker) till en springform av mindre storlek (12 cm i diamater), vilket jag tycker är tillräckligt. Vill man, går det givetvis att enbart använda banan utan extra sötning. Gott är även att kombinera olika  slags smaker med banan, så som olika bär. I denna kaka har jag kombinerat banan med hallon, vilket är en riktigt smakig kombination!
 
Förtillfället sitter jag och äter frukost och lyssnar på pratradio, efter att ha gott en morgonpromenad i det fina vädret. Jag ska inom en timme bege mig iväg för att testa ett, för mig, nytt datorprogram på universitetet. Sedan blir det lite träning på friskis! 
 
 


Banan och hallonkaka

60 gram banan (½ banan)
30 gram hallon
10 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen. Blanda med de torra ingredienserna med varandra och rör ner mosad banan. Rör därefter även ner ägg och smör. Häll smeten i en liten smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.