
Bananvåfflor
Jag blir tokig på min dator som bara vill bråka med mig! Vissa dagar så vägrar den koppla upp sig mot internet över huvudtaget. Det stör verkligen både mitt skolarbete och bloggande. Kanske är dags att köpa en ny snart (eller lämna in den. frågan är om det är värt...) Om ett par timmar ska jag iväg för att fira Arturs (min sambos) farfar på ett slott, där vi ska stanna över natten. Det ska bli riktigt spännande!
Snart är det ju förresten våffeldagen (dvs på måndag)! Jag har testat mig fram med lite olika sorters våfflor, och igår gjorde jag goda bananvåfflor! Mums!
Bananvåfflor – 3 stycken
100 gram banan
2 ägg
4 msk vispgrädde
1 msk mandelmjöl
4 tsk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver
Mosa banan och vispa ner övriga ingredienser. Lägg en klick smör i våffelgärnet och pensla gärna med smör, så att det blir jämnt fördelat. Grädda våfflorna i gärnet i ca ½ minut. Servera med grädde/ricotta och bär!

Blåbärsmuffin med mazarinsmak

Blåbärsmuffin med mazarinsmak – 6 till 8 stycken
Muffinsmet:
50 gram smör
2 ägg
1 2/3 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
2 droppar bittermandelarom
80 gram blåbär
2 tsk stevia strö
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna (förutom 2 tsk stevia strö som ska vara till blåbären). Tillsätt äggen och det smälta smöret och blanda noga. Fyll muffinsformarna med smeten till ca en tredjedel. Blanda blåbären med 2 tsk stevia strö och fördela ovanpå muffinsen. Grädda mitt i ugnen i ca 10 - 12 minuter.
Chokladbollskakor

Chokadbollskakor – 10 kakor
40 gram smör
½ dl havregryn (gärna fiberhavregryn)
4 msk riven kokos
2 msk stevia strö
2 tsk kakao
1 ½ krm snabkaffe

Blåbär- och mangokaka
Igår hade jag en jättetrevlig kväll med familjen, då vi firade min pappas födelsedag! Det bjöds på lax och jag stod för efterrätten. Jag hade gjort kladdkaka, bountybollar, äppelkaka och fudgechokladkaka. Tog lite tid att göra allt, men det var det såklart värt! Jag gillar verligen sådana kvällar, blir så avslappnad på något sätt. Sedan är det roligt att träffa barnen, som jag kan se utvecklas allt mer mellan varje gång. Jag kommer lägga upp recepten på godsakerna senare. Recept och bilder ska bara fixas mm!
Dagens recept blir en mjuk kaka innehållande både mango och blåbär. Mango är en inte alltför vanlig ingrediens i bakverk, men är riktigt gott! Jag har bakat med det endast ett par gånger tidigare, men det ger alltid ett smarrigt och saftigt resultat. Det är inte direkt lchf, men för de som tål kolhydrater kan jag verkligenm rekommendera att baka med mango.
Blåbär- och mangokaka
20 gram smör
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hasselnötsmjöl
1 tsk kokosmjöl
2 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
50 gram blåbär och mango i bitar (jag använder frysta som tinat)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägget och det smälta smöret. Rör till sist ner mangon och blåbären. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Wow, igår följde jag med spänning min instagram för att se om det möjligen skulle kunna gå att spränga 500-följargränsen. Och JA, den sprängdes! Tack snälla ni som gjorde detta möjligt :)
Jag heter bakasockerfritt på instagram. Ni hittar min instagram på webben HÄR.