
Blog Award

1) Vad ville du bli när du var liten?
Det första yrke som jag kan dra mig till minnes att jag ville ha är faktiskt bagare. Men sen uteslöt jag det alternativet eftersom "jag då måste gå upp klockan fyra på morgonen”. Efter det har jag velat bli psykolog och jurist. Nu är det istället ekonom som gäller!
2) Vad är du idag?
Jag studerar sista terminen påCivilekonomprogrammet, med inriktning finansiering. Jag är klar till sommaren och letar lite efter traineeplatser och jobb. Någon som har en anställning att ge till mig??
3) Vart vill du helst resa?
Jag har två drömresemål. Filippinerna är det ena (där har jag dock varit flera gånger tidigare) och New York det andra!
4) Var ser du dig själv om 5 år?
Jag hoppas att jag har eget företag! Eller att jag har något slags ekonomijobb med mycket eget ansvar och flexibla tider.
5) Rött eller vitt?
Tror jag föredrar vitt. Kanske lite tråkigt, men går alltid hem ;)
6) Sommar eller vinter?
Här tror jag nog att det blir dött lopp mellan dem båda. Jag älskar vintern för att den innefattar julen. Bortser jag från julen, faller valet klart på sommaren.
7) Skog eller hav?
Hav om det är varmt. Älskar att bada och förknippar hav med sommar och värme.
8) Vad gör dig ledsen?
Orättvisor och nedvärdering av andra människor. Jag blir väldigt illa berörd när andra behandlas illa.
9) Vad är det bästa du vet?
Jag vet inte om jag kan välja en sak! Älskar egentid, där jag får göra vad jag vill, exempelvis umgås med en vän, träna, se på film, läsa eller baka.
Jag skickar vidare blog awarden till:
Ryskadockor: Underbar blogg med massor av hälsosamma maträtter och bakverk.
Hovkonditorn: Inte LCHF eller GI kanske, men likväl underbara bakverk i en blogg som uppdateras dagligen!
Emmabarremyr: En blogg full med god mat, träning och hälsa i allmänhet!
Jendas: Min älskade vän, vars blogg jag spanar in varje dag!
Vonskareng: En otroligt stark tjej med en massa jävlar anamma (heter det så?)!
Chokladnötkakor med kokos
Den här veckan är ganska full med saker som måste göras. Jag trodde dock att nästa vecka skulle vara relativt fri och ledig (så att jag typ kan träffa folk!), men allt eftersom blev alla dagar i almanackan fullklottrade med uppbokade tider. På fredag efter kl 14 hittade jag visst en ledig tid för alla som vill veta! Jag har i alla fall idag lyckats ta en frukost med kära Lovisa, vilket alltid gör en toppenbra start på dagen.
Som tur är ska jag baka idag, i och med att min pappa fyller år imorron, och jag i vanlig ordning ska bidra med födelsedagsfikat! Så det är tur att "måsten" är detsamma som "rolighet" i detta fall :)
Idag kommer en småkaka med chokladsmak upp på bloggen. I den har jag mixad riven kokos blandat jordnötter och annat nötmjöl. Extra gott är det att jag la på en bit chojklad innan kakorna åkte in i ugnen!
Chokladnötkakor med kokos – 8 stycken
30 gram smör
50 gram salta jordnötter
6 msk riven kokos
2 msk mandelmjöl
4 msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
2-3 msk stevia strö
2 tsk kakao
2 krm vaniljpulver
8 chokladbitar
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg jordnötter och kokos i en mixer och mixa till ett mjöl (jag använder stavmixer). Blanda med resterande torra ingredienser. Rör till sist ner smöret och blanda ingredienserna till en deg. Gör åtta stycken kakor av degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en chokladbit på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna innan de rörs (de är mjuka innan de kallnat).
Brownie utan ugn
Brownie utan ugn
1/3 stor eller ½ liten mogen avokado
30 gram val- och pecannötter
2 msk riven kokos
1 ½ tsk kokosmjöl
50-60 gram färska dadlar
1½-2 msk kakao
1 ½ krm vaniljpulver
ev honung
Mosa avokadon och de färska dadlarna. Finhacka nötterna och blanda ner detta tillsammans med resterande ingredienserna. Söta med honung (eller annan sötning) efter smak. Rör noga ihop allting. Lägg en bit bakplåtspapper i botten av en 12 centimeter stor springform och fördela chokladdegen ovanpå. Låt stå i kyl innan servering.
Kaka med chokladcréme
Puh, efter en lång dag säger jag god natt och hej då till alla måsten för idag. Jag har alltså precis lagt undan plugget och får ta vid där jag slutade imorgon. Jag har inte hunnit baka på flera dagar, och det börjar minst sagt klia i fingrarna och huvudet för att experimentera mig fram till något nytt smarrigt recept. Tur att jag har lite recept på lager som jag vill visa er!
Kanske kommer ni ihåg att jag lade upp ett recept på en chokladcréme härom dagen? Den crémen är en stor beståndsdel i denna kaka! Bottnen innehåller nötmjöl och hackade nötter, vilken i sin tur är toppad med crémen. Enkelt och gott med smak av hasselnöt och choklad!
Kaka med chokladcréme
10 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 tsk kokosmjöl
10 gram hasselnötter
10 gram sockerfri mjölkchoklad
½ msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötter, hacka chokladen och blandsa med resterande ingredienser till en deg. Tryck ut degen i botten av en liten springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

Banan- och båbärskaka
Fy, under de senaste dagarna har min dator krånglat med internet hela tiden! Den vägrar koppla upp sig, även fast internet är tillgänligt. Till sist fick jag igång internet vid halv sju på kvällen. Och då ska det påpekas att jag kom hem vid ett! Då är det tur att jag har en mobil och även kan låna sambons dator.
Härom veckan när jag var på middag hos min systers familj bakade jag en underbar kaka innehållande banan och blåbär. Blåbär och banan passar verkligen bra ihop! Kakan toppade jag med en krämig topping gjord på grädde där jag tillsatt en äggula och vaniljpulver. Det här måste vara en av mina favorit "mjuka kakor"!
Banan och båbärskaka
Smet:
90 gram smör
3 ägg
3/4 dl riven kokos
2 dl mandelmjöl
½ dl stevia strö
½ tsk vaniljpulver
2 msk kokosmjöl
2 tsk bakpulver 200 gram mogen banan
100 gram blåbär (stora och söta)
ev 2 msk honung
Gräddtopping:
2 ½ dl vispgrädde
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
1 äggula
Smet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägget pösigt och mosa bananen. Blanda alla torra ingredienser tillsammans och tilltsätt mosad banan, äggvispet och smöret. Blanda till en smet. Blanda sist ner blåbären och rör försiktigt därefter så att de inte mosas för mycket. Smöra och bröa en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 22 minuter. Låt svalna.
Gräddtopping
Vispa grädden med elvisp. När grädden nästan är klar tillsätter du sötning, vanilj och äggula och vispar lite till. Bred eller spritsa grädden på kakan.