• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker)

on onsdag, 06 juni 2018. Posted in GI, LCHF/low carb

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 

Att choklad och jordnötssmör är supergott tillsammans är sen gammalt. Därför är det väl så att jordnötssmörspraliner knappast kan bli något annat än precis lika supergott!?

Helt rätt. Chokladpralinerna blev väääldigt goda och smälter i munnen. Dom är väldigt enkla och smidiga att göra, och allt som behöver är choklad, jordnötssmör och kokosolja. I formväg kör jag på en pralinform från Panduro Hobby, men det går även bra med exempelvis en ischokladform eller istärningsform.

 

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt


 


Jordnötssmörspraliner - ca 10 stycken

50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör, osötat
1 msk kokosolja
ev. 1 msk sockerersättning eller annan sötning

Smält choklad försiktigt tillsammans med olja. Rör därefter ner jordnötssmör och eventuell sötning till en slät konsistens. Fördela i chokladen i pralinformar (eller ischokladformar). Låt stelna i kyl under minst en timme eller tills helt stelnat. Ta ur chokladen ur formarna och förvara i kyl.

 

 

Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Jordnötssmörspraliner (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

Fräsch cheesecake med bär

on tisdag, 05 juni 2018. Posted in LCHF/low carb

Fräsch cheesecake med bär //Baka Sockerfritt
 
 
 

Ett perfekt tillskott till sommarfikan är denna cheesecake med hallon och blåbär! Så fräsch och härlig den är! Och lätt att göra dessutom. Cheesecaken består av en kanelsmakande botten och en len och krämig fyllning av hallon och blåbär (jag körde frysta och ungefär hälften av varje). Toppa gärna den färdiggräddade kakan med färska hallon och blåbär!

Jag älskar att använda mascarpone i mina cheesecakes eftersom det bidrar till en rund och mild smak (och den där lena konsistensen som man vill åt). Det går säkerligen att använda crème fraiche/färskost i kombination med lite vispgrädde - men då blir så klart smaken syrligare också.

 
 
Fräsch cheesecake med bär //Baka Sockerfritt
 
 

Cheesecake med bär

Botten:
20 gram smör

1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sockerersättning
2 krm kanel

Fyllning:
1 ägg 

70 gram hallon och blåbär (hälften/hälften)
70 gram mascarpone
1 msk sockerersättning

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i bottnen av en 12-cm springfrom. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter.

Fyllning
Mixa samman alla ingredienser (tina bären om de är frysta). Fördela fyllningen på den förgräddade bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 30 minuter, eller tills cheesecaken blir fast.

 
 
 

Fräsch cheesecake med bär //Baka Sockerfritt

Milkshake utan tillsatt socker

on måndag, 04 juni 2018. Posted in LCHF/low carb

Milkshake utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
 
Sommartider är glasstider! Fast enligt min mening är visserligen alla tider glasstider. Men denna milkshake passar ärligt talat liiite extra bra just nu när vi har de varmare månaderna hos oss. En svalkande, läskande, krämig glassdricka är ju bara att dö för när värmen stiger!
 
Den milkshake som jag visar er här är en milkshake extra allt. Den är grymt god och är pimpad med grädde, chokladsås (eller okej, smält choklad), mandlar/nötter, N!CK'S kexbar och bär. Nästan lite som en så kallad "freakshake" (googla det om ni inte vet vad det är). Sedan så kan man ju givetvis skala ner det hela. De obligatoriska ingredienserna är enbart två - N!CK'S-glass (som är low carb och utan tillsatt socker) och mjölk. Jag valde chokladglassen och tillsatte N!CK'S Chocodrink (chokladdryckspulver utan tillsatt socker) för en extra kraftig och fyllig chokladsmak. 
 
Tyvärr måste jag säga så kom Artur hem mitt under photoshooten och frågade om jag skulle ha allt själv. Och då var jag ju tvungen att dela med mig. Lite sorgligt, för som sagt - sjukt god. 
 
 
 
Milkshake utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Milkshake - 2 portioner

4 dl N!CK'S Chokladglass

2 dl mjölk

Valfritt:

1 msk N!CK'S Chocodrink för extra chokladsmak
Smält N!CK'S choklad för garnering och för kanter
Vispad grädde
Hallon, hackad/smält N!CK'S choklad, N!CK'S Kexbar, mandlar/nötter för dekoration


Smält choklad och doppa glasens kanter i detta. Strö på hackade mandlar eller nötter. Låt stelna i frys. Ringla smält choklad på glasens innerkanter. Mixa samman glass, Chocodrink och mjölk och fyll glasen med detta. Toppa med vispad grädde. Dekorera med exempelvis hackad kexbar, hackad och/eller smält choklad och hallon.
 
 
 
  
 
Milkshake utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Milkshake utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Milkshake utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Milkshake utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Milkshake utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Min vecka - nyflyttad, sommarvärme och semesterkänsla

on måndag, 04 juni 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Så första hela veckan i den nya lägenheten är precis avslutad! Jag tycker om både lägenheten och området. Även om det är mycket byggarbete runt omkring just nu så är läget ljuvligt. Och värmen sen! Jag kan lova att det har blivit en hel del barnvagspromenader. Plus att jag har premiärbadat! Känslan just nu är lite semesteraktig. Nytt boende och det fina vädret gör att jag får känslan av att ha åkt bort ett tag. Det tråkiga är att jag inte har hunnit jobba lika mycket som jag brukar. Jag hoppas på mer jobbtid de kommande veckorna och jag hoppas på en lite mer stabiliserad tillvaro. Sedan är det förstås inte många veckor kvar till Vincent har sommarlov!
 
Under denna vecka så säljer vi vår ny lägenhet (alltså själva överlämningen sker), vi ska på Arturs kusins studentmotagning och jag kommer visa er ett så luuuvligt samarbetsinlägg på milkshake. Vad mer är så kommer jag fortsätta min trading som jag kör med på sidan av. Ni som följer mig på instastorys har nog insett att jag tycker trading är buskul. Och det är ganska trevligt att få in lite extra pengar. För att flytta är inte biligt. 
 
 
 

Desserter till Nationaldagen!

on söndag, 03 juni 2018.

På onsdag är det röd dag och självaste nationaldagen! Nu är det visserligen så att min jobbdag infaller också denna dag - och som egen företagare är det inte alltid så lätt att ta ledigt (speciellt som jag bara har två jobbdagar i veckan). Men jag hänger inte läpp för det - för jag älskar mina jobb! För alla som ska fira och bjuda på något sött (men ändå hälsosamt) - eller som bara är väldigt sugen på något gott - så är detta inlägg tillägnat er. Det är ett inlägg fyllt med smarriga desserter perfekta att servera efter exempelvis en trevlig middag.