• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Veganska pekanrutor

on söndag, 25 augusti 2019. Posted in Baka med frukt, GI

Veganska pekanrutor utan tillsatt socker, glutenfritt // Baka Sockerfritt
 
 
 

Här om dagen visade jag er en pekanpajbar - och jag fortsätter på samma spår med ett gäng härliga veganska pekanrutor med choklad! Jag vet inte hur det är med er, men själv så älskar jag pekan och choklad tillsammans. Pekannötter är dessutom en av mina favoritnötter att baka med då de har en mild smak och även är något söt i sig själv. 

Dessa pekanrutor är i två lager. Botten innehåller förutom pekannötter kokos och färska dadlar för sötman. Chokladlagret är rikt på chokladsmak och är härligt krämigt tack vare både kokosolja och fibersirap honey/gold. Fibersirap går fint att byta ut mot någon annan liknande flytande sötning (typ honung, eller annat veganskt alternativ)! Jag valde att toppa det hela med hackade pekannötter och grovhackad choklad. Supergott!


 
Veganska pekanrutor utan tillsatt socker, glutenfritt // Baka Sockerfritt
 
 

Veganska pekanrutor med choklad - 5 bitar

Botten:
60-70 gram färska dadlar, urkärnade
50 gram pekannötter
½ dl riven kokos
½ dl havregryn

Chokladtopping:
ca 2 msk fibersirap gold/honung/annan liknande flytande sötning (efter smak)
1 ½ msk kokosolja
1 msk kakao

Valfri topping: pekannötter, grovhackad choklad, riven kokos 


Botten
Mixa samman alla ingredienser noga. Klä en valfri form (rätt liten) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och tryck ut massan i botten.

Chokladtopping
Vispa samman ingredienserna med en elvisp. Fördela ovanpå botten. Toppa eventuellt med valfria nötter/choklad eller dylikt. Låt stå till sig i kylskåp under minst ett par timmar. Skär i rutor.

 

 

Veganska pekanrutor utan tillsatt socker, glutenfritt // Baka Sockerfritt

Rabarberkompott med vaniljkräm

on torsdag, 22 augusti 2019. Posted in LCHF/low carb

Rabarberkompott med vaniljkräm, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK'S
 
 
Nu börjar rabarbersäsongen ta slut och det gäller såklart att passa på att baka med denna fräscha råvara! Kanske har ni till och med plockat/fått massa rabarber som ni inte riktigt vet vad ni ska göra av med? Då är ett hett tips att göra rabarberkompott! Fräscht och gott att äta till mellis/frukost, och såklart göra ljuvliga desserter med - såsom denna rabarberkompott med vaniljkräm!
 
Rabarberkompotten i detta recept görs enkelt genom att koka skivor av rabarber med N!CK'S Use Like Sugar som är min favvosockerersättning (känner ingen bismak och fungerar mycket likt socker), samt fibersirap honey (även den från N!CK'S) som är som en ljus sirap och bidrar till god och mild smak och sammanhängande konsistens.
 
Rabarberkompotten toppas alltså med en kräm smaksatt med vanilj. Härligt tjock och med en mild och rund vaniljsmak (sötad med Use Like Sugar). Kom ihåg att röra noga och inte ha för hög värme när denna görs! Sist men inte minst passar det utmärkt med något slags "crunch" att toppa med. Typ nötter (körde med pekannötter) eller kanske müsli. Mums!
 
 
Rabarberkompott med vaniljkräm, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 

Rabarberkompott med vaniljkräm - 4 portioner

Rabarberkompott:
300 gram skivor av rabarber
2 ½ msk N!CK’S Use Like Sugar
2 ½ msk N!CK’S Fiber Syrup Honey
1-2 msk vatten
½ msk saft av citron

Vaniljkräm:
2 äggulor
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk N!CK’S Use Like Sugar
2 tsk potatismjöl
2 krm vaniljpulver

Rabarberkompott
Ta bort skalet från rabarbern och skär i bitar på ca 2 cm (så att du får ca 200 gram bitar). Lägg detta tillsammans med resterande ingredienser, koka upp och sjud under ca 10 minuter tills det har blivit en kompott. Rör om då och då. Söta eventuell extra efter smak. Låt svalna helt i kylskåp (eller någon timme i frys för expressfart). 

Vaniljkräm
Vispa samman alla ingredienser till en slät konsistens utan klumpar. Sjud en kort stund tills konsistensen tjocknat till en kräm. Låt svalna. 

Fördela först rabarberkompotten i portionsglas och därefter vaniljkrämen. Toppa gärna med nötter/müsli och valfri dekoration!

 
 

Rabarberkompott med vaniljkräm, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Rabarberkompott med vaniljkräm, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Rabarberkompott med vaniljkräm, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
Rabarberkompott med vaniljkräm, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

Vegansk blondie

on onsdag, 21 augusti 2019. Posted in GI

Vegansk blondie, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt
 
 
 

Som bekant älskar jag brownie - men den ljusa varianten, det vill säga blondies, är minst sagt även den en riktig höjdare! Något som helt klart måste testat för alla som ännu inte gjort det! Dessutom är just detta recept även veganskt, vilket är extra bra om ni frågar mig. Receptet innehåller jordnötssmör (går bra att byta ut mot exempelvis mandelsmör) som gör brownien kletig och en bra sammanhängande konsistens. Pricken över i:et blir de hackade chokladbitarna (välj en vegansk variant) som ger en härlig crunch, men detta går givetvis fint att utesluta.    
 
 
Vegansk blondie, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt


 

Veganska Blondies - 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Ps. Arrowrotpulver är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer! 

 

 

Vegansk blondie, utan tillsatt socker, glutenfri // Baka Sockerfritt

Hälsosam brownie

on måndag, 19 augusti 2019. Posted in Frukost, GI

Hälsosam brownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag har sedan tidigare ett riktigt smarrigt kladdkaksrecept som jag såg en stor potential i till att bli något mer - en brownie! Så jag ändrade lite på receptet och gräddade det i en brödform. Precis som tidigare riktigt gott! Kanske var lite för kladdig för den generella brownien, men det bestämmer man givetvis själv hur kladdig man vill ha (jag hade några minuter kortare än de 20 minuter som står i receptet). PLUS att jag kände för att lyxa till det rejält och toppade allt med smält choklad! 
 
Brownien är sötad med färska/juicy dadlar och innehåller hälsosamt fett från avokado. Och nej - det smakar verkligen inte avokado!
 
 
Hälsosam brownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

 

 

Hälsosam brownie - ca 10 mindre bitar

2 ägg
1 avokado
100 gram färska dadlar (ca 8 st) , kärna borttagen
1 dl mandelmjöl
ca 3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
ev. ca 1 msk honung/fibersirap honey

ev Topping:
ca 70 gram choklad, utan tillsatt socker
en klick olja

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa med en stavmixer samman ägg, avokado och dadlar till en slät smet. Tillsätt resterande ingredienser och blanda noga. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om önskas toppas brownien med smält choklad (smält med en klick olja i mikron). Låt svalna och förvara i kylskåp.

 
 
 
Hälsosam brownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Hälsosam brownie, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Blueberry nice cream

on söndag, 18 augusti 2019. Posted in Glass, Baka med frukt

Visst är det mysigt med lite svalare temperaturer och något mörkare kvällar - men än är faktiskt inte sommaren över! Därför passar jag på att göra somriga, fräscha och lättgjorda recept. En riktigt god glass som kvalar in på dessa krav är en blueberry nice cream - det vill säga en glass med banan som bas som enkelt mixas ihop till en svalkande blåbärsskapelse. Hälsosamt och passar både till stora som små!
 
 
 
Blueberry nice cream // Baka Sockerfritt
 
 


Blueberry nice cream
 - 1 portion

1 ½ normalstor banan i bitar, frysta
1 dl blåbär, frysta
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver (går att utesluta)


Mixa allt med en mixer. Det kan ta ett tag, då konsistensen blir hård till en början. När konsistensen är slät, servera genast i fina glasskålar!

 
 

Blueberry nice cream // Baka Sockerfritt