• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker

on torsdag, 14 Maj 2020. Posted in GI, LCHF/low carb

Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg med N!CK'S
 
 
Alla som gillar choklad och jordnöt tillsammans räcker upp en hand! Det är ju den ultimata kombinationen. Jag har tappat räkningen på alla recept som jag bakat med just dessa smaker. Men det recept ni ser här är något alldeles extra, en riktig smarrig Snickerskladdkaka som man faktiskt skulle kunna benämna som lyxig tårta också. Den här tycker jag passar fint till sommarens firanden som nationaldagen och skolavslutningen (även om man i dessa tider "bara" firar med familjen ska man såklart ändå lyxa till det!).
 
Bottnen är en kladdkaka med N!CK'S mörka choklad (utan tillsatt socker) som bas, och den blir härligt chokladig, kladdig och lite tryffelaktig. Sötat har jag gjort med Use Like Sugar, en sockerersättning som fungerar som socker. När kladdkakan är färdiggräddad och fått svalna toppas den med ett jordnötslager samt små bitar av baren Peanuts n' fudge (som är en riktigt god bar - om ni inte smakat måste ni köpa och bara äta en som den är också). På med ett lager smält choklad (här använder jag ljus choklad från N!CK'S) och toppa med det man själv tycker om - hackad choklad, mer Peanuts n´ fudge och salta jordnötter använder jag själv. Det här blir ett riktigt gott bakverk och dessutom blir det snyggt om jag får säga det själv!
 
 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Snickerskladdkaka - ca 12 bitar

Kladdkaka:
3 ägg

225 gram N!CK’S Dark Chocolate (3 förpackningar)
125 gram smör
2 dl vispgrädde
ca 3-4 msk N!CK’S Use Like Sugar
2 krm vaniljpulver
ev. 1 msk kakao (efter smak)

Jordnötsfyllning:
2 st Peanuts n’ fudge-barer

180 gram jordnötssmör, osötat och saltat
1 msk N!CK’S Use Like Sugar

Topping:
120 gram NICK’S milk chocolate
en klick kokosolja
Hackad choklad/jordnötter/Peanuts n’ fudge

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, kakao, Use Like Sugar och vanilj. Fördela smeten i en smord och "mjölad" (med valfri torr ingrediens) springform på 20 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

Jordnötsfyllning
Blanda ihop jordnötssmör och Use Like Sugar, och ber på detta på kladdkakan. Hacka Peanuts n’ fudge i små bitar och tryck ned i jordnötssmöret. Låt stå kallt och stelna en aning.

Topping
Smält choklad i bitar, gärna med en klick olja. Fördela ovanpå jordnötssmöret. Om önskas strös grovhackad choklad, bitar av Peanuts n’ fudge och jordnötter ovanpå.



 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Snickerskladdkaka, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker

on tisdag, 12 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Äntligen är det rabarbersäsong - ett tecken på att sommaren är påväg, vad härligt! Något som jag tycker är kul att göra med rabarber är smulpaj, då det både är väldigt enkelt och gott. Ett av dessa recept som jag gjorde förra sommaren är denna Pekanrabarberpaj i liten form. Gott med det syrliga som bryter av mot det söta!
 
Jag har alltså gjort pajen i en mindre pajform, ca 14 cm diamatern, men går givetvis att göra en större sats i en större form (ca 4-dubbla för en form på 24 cm)! Potatismjölet går dessutom fint att byta ut mot arrowrotpulver för en lågkolhydratsvariant.
 
 
Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Pekanrabarberpaj - 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
25 gram pekannötter
25 gram smör
1 1/3 dl mandelmjöl
1 msk + 1 tsk sockerersättning
1 tsk potatismjöl


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva rabarber ca 1,5 cm tjocka. Blanda med 1 tsk sockerersättning och potatismjöl och fördela i en mindre pajform, ca 14 cm. Grovhacka pekannötter. Blanda resterande ingredienser med nötterna. Smula över rabarberskivorna och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Lägg en bit aluminiumfolie över om den börjar brännas. Låt svalna och servera med grädde eller glass utan tillsatt socker!

 
 
Pekanrabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

I mitten av maj

on måndag, 11 Maj 2020. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Jag har varit ruskigt dålig på mina statusuppdateringar här på bloggen senaste tiden. Det känns inte riktigt som jag haft energi, tålamod och tid för att bara sätta mig ner och skriva dessa. Jag skyller allt, med rätta, på Corona. Fy vad detta och allt hemskt det för med sig suger musten ur mig. Samtidigt är jag glad att mitt liv är ganska anpassat för denna situation - så jag kan inte föreställa mig hur det är för många andra!
 
Vi har som så många andra småbarnsföräldrar haft barnen hemma en hel del extra (pga förkylningar), så det har pysslats och bråkat en hel del här kan jag lova! Jag har lärt mig min läxa och köpt in en hel radda pyssel och pysselböcker - för det är svårt att överleva här annars. Sedan är förstås Aline lite för liten för pyssel på detta vis (hon blir tre i sommar), men det går ibland ändå!
 
Och såklart förösker jag jobba på så gott jag kan. När barnen har varit hemma har jag främst jobbat på kvällarna. Och givetvis har även Artur tagit barnen, men förutom jobb och lite annat fix har jag också prioriterat träningen då. Det är en av de saker som får mig att ta mig igenom denna märkliga tid med psyket hyfsat intakt!
 
Jobbmässigt måste jag ändå säga att det går över förväntan - i alla fall för att vara i just dessa tider. Tradingen går snäppet bättre än tidigare och jag känner att jag som vanligt varje månad får en stabil intäkt av detta. Och jag har fått fler förfrågningar om samarbeten för bakasockerfritt också - även om dessa i nuläget inte är spikade än (och bara en avbokad hittills). Jag är så glad över att företag fortfarande har möjlighet att satsa på att nå ut och marknad! Kanske är det nu man som företag måste det, för att inte helt gå under och glömmas bort?
 
Åh, en sista sak jag vill nämna innan jag måste rusa är att jag efter 11 månader är klar med min tandställning (Invisalign, dvs "osynliga" skenor)! Så nu är alla pluppar på tänderna (som varit ditsatta för tandställningens skull) bortslipade, och nu ska jag ha en skena under en veckas tid för att sen bara ha på nätterna. Plus en tråd på insidan av tänderna uppe och nere. Så najs att (typ) vara klar!
 
 
 
 
Båda barnen älskar att ha min hårhanduk efter att dom badat - såååå sött!
 

Chokladbollens dag 2020!

on söndag, 10 Maj 2020. Posted in Baka utan spis, GI

Imorgon, måndag, har vi Chokladbollens dag! Vilken härlig dag för mig som ääääälskar chokladbollar. Jag har alltid sagt att det är ett så bakverk som både är lätt att göra och lätt att äta med bara en hand (bra grej när man jobbar exempelvis). Här har jag samlat sju recept med just chokladbollar (eller liknande), allt från chokladbollskladdkaka till havrebollar.
 
 
 

Vegansk Chokladganachepaj

on fredag, 08 Maj 2020. Posted in Baka med frukt

Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Vill ni lyxa till det i helgen? Då kan jag rekommendera chokladganachepaj! En vegansk paj som känns snäll mot kroppen och som jag faktiskt tycker passar lika bra som en liten dessert som till melanmål.
 
Som sötning har jag här använt färska/juicy dadlar. Chokladyllningen smakar lite kokos, men mest choklad - dock borde det gå fint att använda andra veganska alternativ som inte har kokos som bas. Förutom kokosmjölk (eller liknande) Består fyllningen av smält choklad. För ett veganskt recept så används mörk choklad som inte innehåller mjölk, men om man vill går det såklart att använda vilken typ av choklad som helst.
 
På bilderna toppade jag pajen med hackade nötter, blåbär, hyvlad choklad och så lite, lite flingsalt!
 
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Vegansk Chokladganachepaj

Pajskal:
2 färska/juicy dadlar, urkärnade
1 dl mandelmjöl
½ dl havregryn
½ dl riven kokos
1 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. fibersirap honey (eller liknande)

Ganache:
2 färska/juicy dadlar, urkärnade
80 gram choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl kokosmjölk
1 krm vaniljpulver
ev. tsk honung eller liknande

Pajskal
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa samman mandelmjöl, havregryn och riven kokos med en mixer/matberedare. Tillsätt därefter resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut degen i botten och kanter av en liten springform (12-cm). Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, eller till pajskalet tar färg. Låt svalna helt.

Ganache
Mixa samman dadlar och kokosmjölk. Häll i en kastrull och koka upp (ta sen bort från plattan). Tillsätt choklad i bitar, vanilj och eventuellt honung. Rör till en slät konsistens. Fördela i pajskalet och låt stelna i kyla (tar runt två timmar).

 
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Chokladganachepaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt