• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kanelpannkakor
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Salted caramel chokladkaka
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med kolasås
  • Äppelkaka med tosca

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker

on torsdag, 27 Maj 2021. Posted in LCHF/low carb

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Idag är det muffinsdagen och jag kommer här med ett muffinstips dagen till ära (förutom muffinsinlägget jag visade er tidigare). Dessa kladdkaksmuffins har blivit ett av mina bästa muffinsrecept, vilka jag har gjort måna gånger. Jag har även gjort dom som supersöta små bakelser genom att toppa med grädde och bär!
 
Kladdkaksmuffinsen är gjorda utan mejeriprodukter och den härliga "kladdklets"konsistensen kommer från mandelsmöret och den smälta chokladen jag har i. Bra att tänka på dock är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla - så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

 
Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

Hälsosamma kladdkaksmuffins - 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Tips på online kokbok hos HelloFresh

on onsdag, 26 Maj 2021.

Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med HelloFresh
 
 
Någon annan som tycker det är supersvårt att hitta på nya middagsidéer, och som börjar tröttna på att göra samma maträtter om och om igen? Under den senaste tiden har jag minst sagt hamnat i den fällan, och det är inte alls roligt att känna att mat "är tråkigt". Därmed har jag försökt hitta ny inspiration till maträtter, gärna som går snabbt att laga vilket ju uppskattas i en barnfamilj, och hittade HelloFresh online-kokbok. Så smart, snygg och enkel att filtrera i efter vad man själv vill ha fokus på. Ska det vara vegetariskt, snabblagat etc? Det är lätt att se på etiketerna som varje recept är taggad med. 
 
Recepten blir extra lätta och visuella eftersom varje steg är dokumenterat med en bild. Därför har jag gjort samma sak här med det senaste receptet jag gjorde från kokboken - Ugnsbakad lax. Lätt att laga, fräsch och gott!
 
 
Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt
 
 
 
Ugnsbakad lax - med rostade rotfrukter, grönkål och citronmajo, 4 portioner
 
Ingredienser:
600 gram rotfruktsmix (ex. morot, palsternacka, rödbetor)
gärna 2 morötter till
500 gram potatis
100 gram grönkål
40 gram pumpafrön
4 st laxfiléer

Sås:
80 gram aioli
50 gram majonnäs
1 citron

Tillbehör: olja, salt, peppar, plåt+bakplåtspapper


 
Instruktioner:

1. Sätt ugnen på 220 grader (eller 200 grader varmluft). Skala potatis, morot, palsternacka och rödbeta, och tärna i ca 2 cm stora bitar.
 
 
Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt
 
 
2. Placera allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i 20-25 min.
 
Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt
 
 
3. Placera lax på en plåt med bakpapper. Krydda på båda sidorna med salt och peppar. Spraya eller pensla på olivolja. Baka laxen i ugnen i 10-12 min eller tills laxen är genomstekt.
 
Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt
 
 
4. När det återstår 8-10 min av rotfrukternas baktid - strö över grönkål och pumpafrön, och blanda väl. Sätt tillbaka i ugnen resterande tid. Jag gjorde så att jag hade denna plåt under laxens - men man kan också vänta tills laxen är klar (eller tvärtom ta in laxen efter att rotfruktsplåten är klar).
 
Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt
 
 
5. Skär citron i klyftor. Blanda majonnäs, aioli och lite saft efter smak från citron i en skål, och krydda med salt och peppar.
 
Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt
 
 
6. Lägg upp rostade rotfrukter på tallrikar, toppa med ugnsbakad lax och servera citronmajo vid sidan av. Voilà, klart!
 
Hello fresh online kokbok // Baka Sockerfritt

Muffinsdagen 2021

on tisdag, 25 Maj 2021.

På torsdag är det muffinsdagen! Och det måste man ju fira, am I right? Jag har samlat ett gäng härliga muffinsrecept att baka inför muffinsdagen, även om dessa såklart passar att baka året om också. Vad sägs om kladdiga hallonmuffins eller ljuvliga chokladcupcakes?
 
 
 
 
 
 

Rabarbersäsong och knäckig rabarberpaj

on söndag, 23 Maj 2021. Posted in GI

Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Det är äntligen rabarbersäsong, och det är verkligen ett tecken på att sommaren snart är här. Ett av mina många rabarberrecept är min knäckiga rabarberpaj, och just denna vill jag såklart tipsa er om idag. Det är också ett recept som jag gjorde tillsammans med N!CK'S för ett par år sen, men som jag tycker återigen måste se dagens ljus! Det blir väldigt god med en knäckig kolasmak i kontrast mot en mer syrlig rabarber. Extra gott att servera med en klick grädde eller vaniljglass utan tillsatt socker.


Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker - 6 portioner

500 gram rabarber
125 gram smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl + 1 msk sockerersättning
1 dl riven kokos
3/4 dl fibersirap honey/gold
½ dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
2 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 165 grader. Skala och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar och blanda med 1 msk potatismjöl och 1 msk sockerersättning och fördela i botten på en ca 24 cm pajform (eller liknande). Blanda alla torra ingredienser. Koka upp smör, grädde och fibersirap. Rör ner de torra ingredienserna och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills pajen får en fin färg.

 
 
Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Kanelgranola, utan tillsatt socker

on torsdag, 20 Maj 2021. Posted in Frukost

Kanelgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 

 
Frukosttips! Jag äter granola till frukost hur ofta som helst, oftast köper jag en färdig variant, men ibland gör jag också min egen. Och faktiskt så är det så pass lätt att jag borde göra hemmagjord oftare!
 
När jag gör min egen granola gör jag den oftast med kanel som smaksättning. Klassiskt och alltid gott! I detta recept har jag använt mig av fibersirap för att få det hela knaprigt och med en smak av karamell (och det bidrar med sötma). 
 
Konsistensen kan mjukna i rumstemperatur och förvara därför gärna i kyl! 

 
Kanelgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Kanelgranola - ca 6 dl

3 dl mandelmjöl 
2 dl havregryn
2/3 dl kokosolja
3 msk fibersirap honey/gold
3 krm kanel

Sätt ugnen på 160 grader. Värm upp kokosolja och fibersirap tillsammans. Rör ner resterande ingredienser. Sprid ut över en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, stäng av värmen om det börjar ta för mycket färg. Rör om ett par gånger under tiden så att det inte bränns och så att det hela blir bra fördelat. Låt svalna och förvara i kylskåp i en lufttät burk.

 

Kanelgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Kanelgranola, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt