• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Choklad- och mandelfudgedessert
  • Chokladsnittar
  • Dammsugare, low carb
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Glutenfria Våfflor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Knäckig rabarberpaj
  • Kolasnittar
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Pekanrabarberpaj
  • Rulltårta med hallon
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Twix, hälsosamma
  • Änglakaka

Somrig och enkel chokladtårta

on fredag, 14 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Enkel chokladtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En perfekt tårtskapelse att fira sommaren med - kanske till och med midsommar! - är denna chokladtårta med grädde och bär! Lyxigt och väldigt gott. Riktigt lätt att göra där grunden i princip är en brownie, vilken i sin tur är toppad med vispad grädde och fräscha bär. 
 
Själva brownien är mejerifri, så för en helt mejerifri tårta använder du ett mejerifritt alternativ till vispgrädde. På bilderna har jag toppat min chokladtårta med jordgubbar och blåbär.
 
 
Enkel chokladtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Enkel Chokladtårta

5 ägg
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram kokosolja
1 dl sockerersättning (ev. lite mer)
3 msk kakao
½ tsk vaniljpulver 

Topping:
3 dl grädde
bär


Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Smörj och ”mjöla” (ex. med mandelmjöl) en 24-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna.

Innan servering vispas grädden. Toppa kakan med grädde och bär.

 
 
 
Enkel chokladtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Enkel chokladtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Enkel chokladtårta, glutenfri, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Kokosfyllda chokladbitar

on onsdag, 12 juni 2019. Posted in LCHF/low carb

Kokosfyllda chokladbitar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hej alla glada! Om du, precis som jag, älskar goda godisar - typ bounty - kan jag tipsa om att kokosfyllda chokladbitar är väldigt, väldigt goda. Speciellt om man gillar kokos såklart! Påminner om bounty, men 100 gånger godare tycker jag (har dessutom svårt för den där konstgjorda/gamla smaken många chokladgodisar har). 
 
Kokosen gör sig jättebra i en krämig kokosmassa som består av riven kokos, grädde och fibersirap gold/fibersirap honey. Du måste testa!
 
 
Kokosfyllda chokladbitar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Bountyfyllda chokladbitar - 8 till 10 bitar

150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl riven kokos
3/4 dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold
1 msk kokosolja/smör
1 tsk sockerersättning

Sjud grädde och fibersirap i cirka tio minuter. Rör ner riven kokos och 1 tsk sockerersättning. Smält choklad tillsammans med olja/smör. Söta gärna om så önskas. Häll chokladen i en bakplåtspappersklädd liten form (ex brödform av mindre storlek). Fördela kokosmassan i en rad av mitten av chokladen. Låt stelna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

  

 

Kokosfyllda chokladbitar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Kokosfyllda chokladbitar, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Päronglasspinne

on tisdag, 11 juni 2019. Posted in Glass

Päronglasspinne utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

Min svalkande päronglasspinne har följt med mig i två år nu - och bara måste göras varje år! Av alla förstås, inte bara mig. Jag gjorde den senast här om dagen med Vincent (och lite Aline), men fotona fick bli dom samma som tidigare! Glassarna är riktigt populära hemma hos mig (både av stora och små ska talas om). Ett stort plus är att den är väldigt lättgjord och inte kräver så många ingredienser. Basen är grädde och päron (kör på saftiga päron), sötning används efter smak och hushållsfärg/karamellfärg för att få till en lite mer grön färg (vilket givetvis kan uteslutas). Perfekt i sommarvärmen! 

Formen inklusive pinnar har jag köpt på Lagerhaus, men liknande finns på fler ställen. Har även köpt fler glasspinnar på Panduro.

 
 
Päronglasspinne utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 

Päronpinnglass - 6 stycken

4-5 päron (mogna/saftiga), ca 500 g totalt
1 1/3 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
1 ½ krm grön hushållsfärg (går att utesluta)

Skala päron och skär i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och låt sjuda i ca tio minuter. Tillsätt resterande ingredienser och mixa slätt med mixer. Fördela i pinnglassformar och frys.

 
 
 
Päronglasspinne utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Sommaren är här!

on måndag, 10 juni 2019. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Wow, sommaren är verkligen här! Jag njuter i fulla drag av värmen, samtidigt som jag kommer ihåg förra årets värme med stor, STOR fasa. Vi här hemma har sagt att vi ska köpa en AC omedelbums i ett par veckor nu, men av någon anledning kommer vi aldrig till skott? Hoppas inte alla är slut när vi väl får tummen ur!
 
Jag tycker att juni har börjat rätt bra. Det är lite mycket med lite kaosig vardag just nu av olika anledningar, men det balanseras upp en del av att jag tillåter mig själv att skära ner på jobbet. Inte så mycket kvällsjobb - och en till två kvällar i veckan jobbar jag i princip inte alls! Det är sjukt stort för att vara jag som alltid har jobbat/pluggat minst en timme varje kväll i all evighet. Jag intalar mig dessutom att instagram och facebook inte behövs uppdateras sju gånger i veckan. Jag finner också en glädje i sig över att jag tycker väldigt mycket om stora delar av vad jag gör - även om jag undrar vad egentligen jag sysslar med många gånger, haha!
 
Det händer en del nu, icke-jobbrelaterat. Jag har just tagit bort två lipomer som såklart krävt inrepp, idag ska jag dra ut en tand (HJÄLP), i helgen vankas bröllop i Hälsingland (som jag ensam kommer gå på och jag typ känner ingen - förutom bruden . HJÄLP igen!) och i skrivande stund har jag sådan grym träningsvärk i armarna att jag i princip inte kan klä på mig ordentligt och än mindre sätta upp håret. Wow, jag behövde verkligen utmaningen med PT känner jag!
 
 
 
 
Dagarna består mycket av lek i olika parker!
 

Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker)

on söndag, 09 juni 2019. Posted in Baka utan spis, GI

Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Sugna på ett snack/mellanmål/godis? Den här godbiten passar in på allt! Helt ärligt är ingredienerna i dessa choklad- och havrerutor i princip som en gröt -  fast bra mycket godare och i roligare format!
 
Basen i rutorna är förstås havregryn och till det har jag tillsatt jordnötssmör (som också går finfint att byta ut mot mandelsmör eller annan typ av nötsmör). Med lite sötning såsom honung (välj gärna en med ganska neutral smak) eller fibersirap honey blir denna havrebas ljuvligt god! Som pricken över i:et innehåller havrerutorna ett lager med chokladmassa. Mumsigt värre!
 
 
Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt


 

Choklad- och havrerutor - 8 till 12 bitar

Havrebas:
3 dl havregryn
1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
1 dl mandelmjöl
ca ½ dl honung/fibersirap honey
½ dl kokosolja
1 tsk kanel

Chokladlager:
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
½ dl jordnötssmör/mandelsmör


Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör. Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten. 

Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör. Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå! Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!

 
 
 
Choklad- och havrerutor (utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt