• Brownie med chokladdoppade jordgubbar
  • Chokladkola, utan tillsatt socker
  • Chokladrutor med cornflakes
  • Dalgona Coffee
  • Dammsugare, low carb
  • Drömrulltårta
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Lättgjorda bountyrutor
  • Mazarinbrownie
  • Mjuk chokladkaka
  • No bake Snickersbar
  • Rulltårtstårta
  • Salted caramel brownie
  • Sandkaka, utan tillsatt socker
  • Twix, hälsosamma
  • Äppelkaka med tosca

Dalgona Coffee

on onsdag, 06 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Dalgona Coffee, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Få har väl missat de nya kaffetrenden med Dalgona-kaffe!? Ny trend för Sverige alltså (av vad jag läst kommer kaffevarianten från Korea och serveras alltså som en uppochnedvänd cappucino). Jag har tänkt testa i någon månad, men det har inte riktigt blivit av. Tills nu då förstås!
 
Man vispar lika delar av snappkaffe, kokande vatten och sötning. Vanligtvis brukar det vara vitt socker i recepten, men som tur är är ju detta lätt utbytt mot en sockerersättning. Jag använder Use Like Sugar som alltid ger ett bra fluff (vilket ju är viktigt i detta fall). Jag gör min kaffe som en iskaffe! Kall mjölk (eller liknande dryck) med is som sen toppas med fluffet. Skummet blir verkligen överraskande hårt och håller sjukt länge!
 
Personligen har jag svårt för starkt kaffe, och skummet är riktigt starkt. Därför tar jag mycket mjölk/mjölkdryck och rätt lite kaffeskum för egen del.
 
 
Dalgona Coffee, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Dalgona Coffee - ca 2 portioner 

2 msk snabbkaffepulver
2 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 msk kokande vatten 

ca 4-6 dl mjölkdryck (eller helt efter smak)

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa någon minut med elvisp tills konsistensen är riktigt fluffig. Häll upp antingen varm mjölk eller kall mjölk med is i glas och toppa med kaffeskummet.

 

Dalgona Coffee, glutenfritt, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Knäckig rabarberpaj

on tisdag, 05 Maj 2020. Posted in GI

Knäckig rabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag börjar se bakverk med rabarber överallt på sociala medier! Och även om jag inte har hunnit baka med denna häriga ingrediens än (liksom Coronatider och snoriga barn på det ger inte mycket arbetsutrymme), så har jag givetvis en hel del av dessa härliga och fräscha typer av recept i akrivet sedan tidigare!
 
Ett av dessa recept, som också är ett av mina rabarberfavoriter, är min knäckiga rabarberpaj som jag gjorde förra året tillsammans med N!CK'S. Så gott med det där söta kolaaktiga och knäckiga mot den syrliga och fräscha rabarbern. Pajen passar att äta som den är eller med en klick grädde eller glass utan tillsatt socker. Mums!
 
 
Knäckig rabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker - 6 portioner

500 gram rabarber
125 gram smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl + 1 msk sockerersättning
1 dl riven kokos
3/4 dl fibersirap honey
½ dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
2 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 165 grader. Skala och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar och blanda med 1 msk potatismjöl och 1 msk sockerersättning och fördela i botten på en ca 24 cm pajform (eller liknande). Blanda alla torra ingredienser. Koka upp smör, grädde och fibersirap. Rör ner de torra ingredienserna och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills pajen får en fin färg.

 
 
Knäckig rabarberpaj, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Enkel chokladtårta med bär

on söndag, 03 Maj 2020. Posted in LCHF/low carb

Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu när det ändå officiellt är vår så vill jag damma av min vår- och sommarifierade, och superenkla, chokladtårta! Grunden är i princip en brownie, och denna är toppad med vispad grädde och fräscha bär. Lyxigt men ändå riktigt lätt att göra!
 
Själva brownien är mejerifri, så för en helt mejerifri tårta använder du ett mejerifritt alternativ till vispgrädde. På bilderna har jag toppat min chokladtårta med jordgubbar och blåbär.
 
 
Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Enkel Chokladtårta

5 ägg
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
70 gram kokosolja
1 dl sockerersättning (ev. lite mer)
3 msk kakao
½ tsk vaniljpulver 

Topping:
3 dl grädde
bär


Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Smörj och ”mjöla” (ex. med mandelmjöl) en 24-cm springform och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna.

Innan servering vispas grädden. Toppa kakan med grädde och bär.

 

 

Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
Enkel chokladtårta med bär, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Kanelsnittar

on torsdag, 30 april 2020. Posted in LCHF/low carb

Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Hej på er alla! Jag hoppas ni har det bra trots det märkliga kaos vi lever i just nu. Själv har vi haft barnen hemma nästan hela veckan då Aline började bli snorig i måndags eftermiddag. Så det blir knappast så mycket jobb gjort just nu. Jag gör det mesta jag behöver på kvällarna helt enkelt! Jag kan tänka mig att det är många av er som är lite i samma situation. Om ni vill följa mig lite närmare, då lägesuppdateirngarna här kanske inte är lika flitiga just nu, så ta en sväng in på Instagram där jag såklart heter bakasockerfritt och kika in mina stories!
 
Hur som helst vill jag tipsa om några av de snittar som jag har i receptarkivet - Kanelsnittar som jag dessutom doppat ena kanten av i choklad! Mumsigt värre! Tänk på att låta dom kallna efter att dom gräddats (snittarna är mjuka/porösa när dom är varma eller ljumna).
 
 
Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Kanelsnittar - 10 snittar

35 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 ½ msk fibersirap honey/gold
1 msk sockerersättning
1 tsk kanel
½ tsk bakpulver
ca 30 gram choklad utan tillsatt socker att doppa i


Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt. Smält chokladen (eventuellt med en klick kokosolja) och doppa snittarnas ena ände. Lägg på en tallrik/plåt med bakplåtspapper för att stelna. Förvara i kyl.

 
 
Kanelsnittar, glutenfria, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt

Änglakaka/tårta

on tisdag, 28 april 2020. Posted in LCHF/low carb

Änglakaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu måste väl ändå våren vara här på riktigt? Även om vi just nu har lite tråkigt väder. Ett bakverk som jag har tycker har en härlig vår/sommarfeeling är änglakaka - en lätt och fluffig/luftig kaka som jag toppar med grädde och bär. Ursprunget är egentligen "Angel food cake" som är en kombination av mjuk kaka och maräng. Fräscht och gott blir det!
 
I detta recept använder jag Use Like Sugar vilket är bra om man vill ha luftiga bakverk. Saften från citron hjälper också att få till mer volym och stabilitet. Arrowrotpulver, som också finns i receptet och ger mer stabilitet och substans, finns att hitta vid kryddhyllan i mataffärer och går bra att byta ut mot potatismjöl/maizena. Detta blir ett fint och härligt bakverk att ha om man exempelvis vill lyxa till Valborg och 1:a maj!
 
 
Änglakaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt
 
 

Änglakaka, utan tillsatt socker - ca 4 till 5 portioner

5 äggvitor (från stora ägg), gärna rumstempererade
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ msk arrowrotpulver
½ tsk saft från citron
2 krm vaniljpulver
½ krm salt

Topping:
ca 2 dl vispgrädde
bär, hackad choklad mm

Sätt ugnen på 160 grader. Vispa äggvitor och citronsaft till ett skum. Tillsätt sakta sockerersättning under omrörning och vispa till ett fast ”visp”. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner detta bland äggvispet. Klä en brödform med bakplåtspapper (smörj inte) och fördela i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter tills kakan är fast. Vänd kakan upp och ner på en tallrik och låt svalna.

Vispa grädden och toppa kakan med detta och valfri topping.

 
 
Änglakaka, glutenfri, utan tillsatt socker // Baka Sockerfritt