• Banoffee Pie
  • Chokladbitar med jordnötssmör
  • Cookie dough fudge
  • Dammsugare, low carb
  • Devil’s food muffins
  • Fudgebrownie med mandelsmör
  • Glutenfria Pannkakor
  • Jordnötskakor med cornflakes
  • Kladdkaksmuffins, mejerifria
  • Kolasnittar
  • Krämig lakritsglass med brynt smör
  • LCHF-knäcke
  • No bake Snickersbar
  • Peanut butter caramel brownie
  • Rulltårta med hallon
  • Salted caramel brownie
  • Sarah Bernhardt
  • Snickers
  • Sommarbrownie
  • Twix, hälsosamma

Hälsokontroll!

on onsdag, 16 maj 2018.

Hälsokontroll Medisera
 
 
 
Sponsrat samarbete med Medisera
 
 
 
Jag och min man brukar skämta (men ändå på ett hyfsat allvarligt sätt) om att det går utför med kroppen när man fyller 30. Jag har visserligen tre år kvar dit, men undrar om jag ändå inte börjar att känna av denna inte så önskvärda process. Helt plötsligt får man ont i ett knä, eller känner av en ansträngande dag på ett helt annat sätt en tidigare. Och jag kan lova att det blir extra påtagligt om man har barn. Har man två barn blir det extra, extra kännbart.
 
Ett bra, enkelt och prisvänligt sätt att faktiskt checka upp sin kropp är att göra en hälsokontroll med blodprov. Det tar inte många minuter men man kan ändå få en grundlig scaning av massor utav kroppens värden. Själv valde jag att ta "Bas"-paketet (590 kr) via Medisera där man testar bland annat blodstatus, blodsocker, hjärt- och kärlfunktionen och sköldkörtelrubbning. Man kan välja olika paket beroende på hur omfattande man vill göra sin kontroll. 
 
Det finns massor av provtagningsställen att välja mellan, och remissen kommer automatiskt till valt ställe efter köp. Så smidigt och jag tycker det ska bli så spännande att se om jag har normala värden, eller kanske brist inom något. Det är ju jätteviktigt och snällt mot sig själv att försöka lyssna på sin egen kropp så gott det går!
 
Vill du också göra en hälsokontroll? Jag kan genom Medisera erbjuda alla mina läsare 10% rabatt på alla köp via deras hemsida! Ange koden bakhälsa2018 i kassan för att ta del av rabatten!
 
 
 
Hälsokontroll Medisera
 
Börjar min jobbdag med en hälsokontroll - supersmidigt!
 
 
 
 

Cornflakescrisp

on tisdag, 15 maj 2018. Posted in GI

Cornflakescrisp utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Okej, nu tycker jag att alla ska ta en minut och stanna upp i vad ni gör och fokusera på detta recept. Det är nämligen för gott för att missa! Det ni ser här är cornflakescrisp - cornflakesgodis med choklad. Det knapriga från cornflakes är så gott i praliner/chokladgodis!
 
Receptet innehåller allså cornflakes (nähä!) och jag väljer en glutenfri variant som också är utan tillsatt socker. Det finns flertalet sådana på marknaden och jag hittade min på Ica helt enkelt. Mina cornflakescrisp består också av smält choklad (jag kör på hälften ljus/hälften mörk - men man kör på det man själv önskar) och mandelsmör.
 
Perfekt och lyxig chokadbit till fikat, kvällsmyset eller att ge bort!
 
 
 
Cornflakescrisp utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

 


 

Cornflakescrisp - 6 till 8 bitar

100 gram choklad, utan tillsatt socker (50/50 ljus/mörk)
20 gram smör
1 dl mandelsmör
1 ½ - 2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 - 2 msk sockerersättning

Lägg choklad i bitar, mandelsmör och smör i en skål och smält i mikro. Krossa cornflakes i mindre bitar och rör ner detta samt sötning i chokladen. Klä en liten form (går bra med liten brödform eller matlåda) med bakplåtspapper/aluminiumfolie och fördela i chokladen. Låt stelna helt i kylskåp. Skär i bitar.

 

 
 
 
Cornflakescrisp utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cornflakescrisp utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cornflakescrisp utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Cornflakescrisp utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt

Chokladdoppad glass med karamell

on måndag, 14 maj 2018. Posted in Glass, Baka med frukt, Baka utan spis

Chokladdoppad glass med karamell, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Sommartider är glasstider! Eller egentligen tycker jag att även vinter-, vår- och hösttider också är glasstider, men ni fattar vad jag menar. Skit i att köpa hem det där paketet med magnumglass och gör den här ljuvliga skapelsen! Chokladdoppad pinnglass med karamell. Ohoj så musmigt!
 
Själva glassen är gjord av banan och grädde/mjölk, vilken efter att den är helt fryst toppas av en karamellsås. Sist men inte minst övertäcks glassen av smält choklad. Riktigt gott. Banan och choklad älskar jag bara tillsammans! Toppa det med karamell och det blir om möjligt ännu godare.
 
Receptet räcker till 4 glassar. Jag kan även tipsa om att det är gott att ta ut glassarna runt fem minuter innan dom ska ätas - då hinner dom tina upp lite! Glassformarna köpte jag på Lagerhaus förra året, men det finns även andra varianter på exempelvis Panduro.
 
 
 
Chokladdoppad glass med karamell, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladdoppad glass med karamell - 4 stycken

Glass:
1 ½ banan
½ dl mjölk
½ dl grädde
ca ½ msk sockerersättning eller dylikt
1 krm vaniljpulver

Karamell:
1 dl visgrädde
1 ½ msk fibersirap gold

Choklad:
ca 100 -120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 tsk olja

Glass
Mixa samman ingredienserna med mixer. Fördela i glassformar och låt stela minst 4 timmar.

Karamell
Sjud ingredienserna i ca 30 minuter tills karamellsåsen tjocknar. Låt detta svalna. Ta ut glassarna ur formarna och fördela karamellen i en stäng på en sidan av varje glass. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper och lägg in i frysen medan chokladen smälts.

Choklad
Smält choklad tillsammans med olja. Fördela chokladen runt varje glass. Lägg återigen på bakplåtspapper och förvara i frys tills servering. Låt stå framme runt fem minuter innan den äts.

 
 
 
 
Chokladdoppad glass med karamell, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad glass med karamell, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad glass med karamell, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Chokladdoppad glass med karamell, utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 

Min vecka och stundande flytt!

on måndag, 14 maj 2018. Posted in Föräldralivet, Entreprenörskap

Nu närmar sig flytten - det är bara en vecka kvar! Alltså det är förstås väldigt härligt att få flytta till en finare lägenhet, men OJ vad osugen jag är på själva den fysiska flytten. Jag känner att jag inte har ork att ta sådana här energikrävande saker. Och INTE TID heller. Jag längtar fruktansvärt mycket tills det hela är över och vi är hemmastadda i vår nya lägenhet! Och Vincent kommit in i sin nya förskola förstås (byter efter sommarlovet). Under förra veckan fixade vi det sista med banklånet (sååå skönt att ha det gjort) och under denna vecka kommer det bli en heeeeel del packande.
 
Förra veckan var lite av en kortvecka med tanke på kristi himmelsfärd och att Vincent var ledig både torsdag och fredag. Under torsdagen var Artur, Vincent och Aline på Skansen nästan hela dagen (med farfar) vilke gjorde att jag fick en ganska ostörd jobbdag. Uppskattat måste jag säga! Och vilket fantastiskt väder det har varit. Tack vädergudarna! Jag passade på att köra båda mina träningspass som springturer utomhus. På det privata planet har jag också hunnit umgås massor med barnen, gå till frisören (vilket var på tiden eftersom det var ett år sedan sist), samt starta upp min tandreglering. Tandställning here I come (och farväl mina pengar)!
 
Denna vecka har jag lämnat relativt obokad pga stundande flytt. Jag har tänkt träna, jobba företag med en vän, förbereda två samarbetsinlägg som jag vill ha gjort innan flytt och helt enkelt bunkra upp inlägg och få övrigt jobb gjort så att jag inte behöver jobba mina hela 40% under flyttveckan. Har jag sagt att jag längtar tills det hela är över?
 
 
 
 
Mata fåglar (mest måsar) nere vid Nacka Strand!
 
 

Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser

on söndag, 13 maj 2018. Posted in Baka med frukt, Baka utan spis

Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 
 
 
Chokladpudding är en finfin dessert som jag tycker passar så väl till vardag som fest! Här har jag gjort en vegansk variant på bara tre ingredienser. Allt man behöver är choklad (vegansk och utan tillsatt socker - mörka är ofta veganska), dadlar och mandeldryck eller annan vegansk "mjölkdryck". Och vill du, som jag, göra din chokladpudding extra festlig så toppa med exempelvis hackad choklad och blomsterströssel!
 
Chokladpuddingen är tjock, krämig och har en kraftig chokladsmak. Mums!
 
 
 
Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
 
 

 

Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser - 2 portioner

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
75 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl mandeldryck

 

Mixa samman dadlar och mandeldryck. Smält chokladen och mixa noga ner även detta. Fördela i portionsglas och stå minst ett par timmar i kylskåp innan servering. Garnera gärna med hackad choklad och blomsterströssel!

 

 

 

Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt
 
Vegansk chokladpudding på 3 ingredienser utan tillsatt socker //Baka Sockerfritt