Hoppa till innehåll

Bananens dag 2021

Bananens dag 2021

Idag är det bananens dag! Jag har bakat massvis med banan genom åren, då jag både tycker om smaken och för att det gör mjuka bakverk saftiga. Här nedan är några av mina favvorecept med just.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag är det bananens dag! Jag har bakat massvis med banan genom åren, då jag både tycker om smaken och för att det gör mjuka bakverk saftiga. Här nedan är några av mina favvorecept med just banan!     Banankaka, utan tillsatt socker       Mazarinkaka med banan och choklad       Banan- och blåbärsmuffins       Kokosbananpannkakor  

Bananens dag 2020

Bananens dag 2020

Imorgon är det bananens dag – och om det är någon frukt som jag tycker om att baka med så är det just banan! Förutom att jag tycker smaken gör sig bra i bakverk gör banan att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Imorgon är det bananens dag – och om det är någon frukt som jag tycker om att baka med så är det just banan! Förutom att jag tycker smaken gör sig bra i bakverk gör banan att konsistensen blir extra saftig. I detta inlägg kan ni se några av mina bästa recept innehållande banan!       Banan- och blåbärsmuffins       Banana pancakes       Havrescones med banan       Chokladdoppad banan       Banana Split       Chokladdoppad bananglass med karamell  

Äpplets dag 2019

Äpplets dag 2019

Jag gillar att ha en överblick över årets alla mattemadagar – så självklart har jag också koll på att det idag är äpplets dag! Ni har kanske sett några äppelrecept hos mig under de.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag gillar att ha en överblick över årets alla mattemadagar – så självklart har jag också koll på att det idag är äpplets dag! Ni har kanske sett några äppelrecept hos mig under de senaste veckorna, och här kommer ett samlingsinlägg med 6 härliga recept innehållande äpple. Bland annat äppelkaka, äppelpaj och ugnsbakade äpplen!      Äppelkaka med smak av mazarin          Mandeläppelkaka (mejerifri)         Glutenfri äppelkaka med kanel         Kaneläppelpaj         Yoghurt med äppelkompott         Toscaäpplen (ugnsbakade)  

Våffeldagen 2019!

Våffeldagen 2019!

Imorgon är det våffeldagen! Jag tycker, som ni vet det här laget säkert också vet, ruskigt mycket om våfflor. Det borde nästan vara våffeldag varje månad så att man kommer på att göra det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Imorgon är det våffeldagen! Jag tycker, som ni vet det här laget säkert också vet, ruskigt mycket om våfflor. Det borde nästan vara våffeldag varje månad så att man kommer på att göra det oftare! Förutom den underbara våffeltårtan jag visade er tidigare, så kommer här nedan också tre smarriga och glutenfria våffelrecept.     Glutenfria våfflor (low carb)         Våfflor (lchf – lite kolhytdrater, men med mer fett)         Bananvåfflor      

Kladdkakans dag 2018!

Kladdkakans dag 2018!

Imorgon har vi inget mindre än kladdkakans dag! Det måste givetvis firas! Nedan kan ni se ett gäng smaskiga recept på bland annat pepparkakskladdkaka, cookie dough-kladdkaka och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Imorgon har vi inget mindre än kladdkakans dag! Det måste givetvis firas! Nedan kan ni se ett gäng smaskiga recept på bland annat pepparkakskladdkaka, cookie dough-kladdkaka och snickerskladdkaka. Hur gott liksom? Och det braiga är att det dessutom går alldeles utmärkt att baka även andra dagar. Som typ redan idag.       Pepparkakskladdkaka       Kladdkaka med kokosgömma       Cookie dough- kladdkaka       Snickerskladdkaka       Kladdkaka med avokado       Kladdkaka i mugg  

Våffeldagen 2018

Våffeldagen 2018

På söndag har vi våffeldagen hos oss, och det tycker jag bör firas med att grädda och äta ljuvliga våfflor! Givetvis går det att göra våfflor på ett mer hälsosamt vis utan gluten. Nedan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

På söndag har vi våffeldagen hos oss, och det tycker jag bör firas med att grädda och äta ljuvliga våfflor! Givetvis går det att göra våfflor på ett mer hälsosamt vis utan gluten. Nedan ser ni två goda recepttips på våfflor!     Bananvåfflor       Våfflor, low carb  

Våffeldagen 2017 – Glutenfria våfflor

Våffeldagen 2017 – Glutenfria våfflor

Idag är det våffeldagen, tjoho! Kul för alla oss som älskar våfflor. Jag har tipsat om både lchf-inspirerade våfflor och veganska våfflor (glutenfria) denna vecka,.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag är det våffeldagen, tjoho! Kul för alla oss som älskar våfflor. Jag har tipsat om både lchf-inspirerade våfflor och veganska våfflor (glutenfria) denna vecka, och tänkte fortsätta trenden med ytterligare två smarriga våffeltips.        Dessa bananvåfflor är fantastiska. Och lättgjorda! Grunden är helt enkelt ägg och banan!           En av mina mest omtyckta våffelrecept. Low carb våfflor – och alldels, alldeles underbara.    

Muffinstema – Bananmuffins och Tävling!

Muffinstema – Bananmuffins och Tävling!

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)         Sponsrat samarbete med Kitchentime.se.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.)         Sponsrat samarbete med Kitchentime.se     Nu blir det muffinstema här på Baka Sockerfritt! Är ni med mig? I detta inlägg bjuder jag på inspiration, ett minst sagt supersmarrigt recept och en tävling.    Muffins gör jag rätt ofta. Då är det bra att ha vissa produkter – som så klart med fördel ska vara av bra kvalitet. Givet till muffins är muffinsformar och jag har tre varianter hemma: engångsformar, non-stick muffinsplåt och silikonmuffinsformar. Silikonmuffinsformar kan man använda som de är, men när jag använder muffinsplåt gör jag gärna det i kombination med engångsformar (alternativt kan man ta två muffinsformar för stadgan, men det känns onödigt om man har en muffinsplåt!).     Här om dagen gjorde jag ljuvligt goda bananmuffins. Alltså så goda att jag utbrast ett “åh” rakt ut. Vilken tur att jag tog originalreceptet och tredubblade det! Jag använde då muffinsformar i silikon (från Lékué, 6 pack) som man kan använda om och om igen och som muffinsen superlätt lossnar från. Receptet på muffinsen ser ni längst ner i detta inlägg.   Som ni ser på bilderna har jag satt urgulliga dekorationspinnar i muffinsen! Jag älskar sådant här typ av piff, och tycker det förhöjer festkänslan. När Vincent fyller två den 9:e april är dessa givna. Dekorationspinnarna kommer från ett “bakset” från Miss Etoile bestående av både muffinsformar (av papp) och dekorationspinnar.                Min muffinsplåt passar dock inte bara för att baka muffins med. Hur smart är det inte att fördela massor utav plock, topping och tilltugg i formarna? Inspiration till detta har jag fått från bloggen Herr och Fru Lagergren som hade glasstopping i muffinsplåten till sin stora brunch. Se nedan där jag fyller min fina muffinsplåt från Blomsterberg (visst är det fint att den är i två olika färger/nyanser?) med nötter, fröer, kokos, bär och fruktbitar.               Då jag gjorde massor av muffinssmet passade jag på att göra några “muffins” i en kakform med typ världens finaste mönster (från Heritage Bundtlette, 6 bakverk/kakor på en plåt). Jag var lite nervös över att muffinsen/bakverken skulle fastna i alla kanter på formen, men dom åkte ut utan att jag ens behövde peta i kanterna (men glöm inte att också smörja kanterna)! Det kan väl omöjligt bara vara jag som älskar formen på kakorna? Extra fint blir det att toppa med florsötning.                 Men nu till tävlingen! Jag vill tävla ut silikonformarna (6 pack) och baksettet med 20 muffinsformar och 20 dekorationspinnar (perfekt till festen). Plus att jag slänger med en tårttestare från Tala i paketet (det vill säga en sådan “pinne” som man trycker ner i mjuka kakor för att se om den är klar). Tävlingen kommer denna gång att hållas på Instagram (<— länk) och pågår till och med den 19 mars.     Det ni ska göra är att där är: 1. Följa mig Bakasockerfritt samt Kitchentime.se2. På Instagram under posten skriva en kort kommentar om vilken din favoritmuffins är3. Tagga två personer som du skulle vilja bjuda dessa muffins på   Hoppas ni är med och tävlar!               Och så sist men inte minst – receptet. Jag tog nedanstående recept och gångrade det med tre. Det räckte till tre stora muffins och tre av de fina kakformarna. Vid större former bör gräddningstiden förlängas en aning. Känn med en tårttestare! Konsistensen får gärna vara pyttelite kladdig i mitten. De blir saftigast så (och stelnar till sig).        Bananmuffins (mejerifria) – 4 stycken 2 ägg150 gram banan (2 små)2 dl mandelmjöl½ dl rismjöl2 msk kokosolja2 msk fibersirap gold/honung1 tsk bakpulver2 krm vaniljpulver Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Ni kanske undrar vad jag toppat muffinsen med? Jag gjorde toppingen/glasyren till “Kärleksmums“!     Sponsrat samarbete med Kitchentime.se      

7 veganska favoriter!

7 veganska favoriter!

Äntligen är det fredag och jag ser fram emot helgen! Jag har inte hunnit/kunnat baka speciellt mycket sista tiden (sjukdom och jobb har kommit “i vägen”), och min stora förhoppning.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Äntligen är det fredag och jag ser fram emot helgen! Jag har inte hunnit/kunnat baka speciellt mycket sista tiden (sjukdom och jobb har kommit “i vägen”), och min stora förhoppning är att hinna baka en massa. Dessutom ska jag bjuda på familjefika på söndag. Det ser jag mycket fram emot!   Jag vet att många efterfrågar veganska recept, och givetvis har jag en hel del sådana! Många av dessa hittar ni under mitt tema “Veganskt“. För härlig inspiration listar jag sju av dessa mumsiga recept nedan. Låter det inte gott med vegansk chokladmoussepaj, chokladpudding och kladdkaka?        Blueberry nice cream         Chokladfudge med nötsmör         No bake chokladmoussepaj         Blueberry cheesecake         Raw chokladpudding         Chocolate banana cake         Vegansk kladdkaka