Hoppa till innehåll

Chokladbollens dag 2020!

Chokladbollens dag 2020!

Imorgon, måndag, har vi Chokladbollens dag! Vilken härlig dag för mig som ääääälskar chokladbollar. Jag har alltid sagt att det är ett så bakverk som både är lätt att göra och lätt att.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Imorgon, måndag, har vi Chokladbollens dag! Vilken härlig dag för mig som ääääälskar chokladbollar. Jag har alltid sagt att det är ett så bakverk som både är lätt att göra och lätt att äta med bara en hand (bra grej när man jobbar exempelvis). Här har jag samlat sju recept med just chokladbollar (eller liknande), allt från chokladbollskladdkaka till havrebollar.     Chokladbollskladdkaka       “Vanliga” Chokladbollar utan tillsatt socker       Chokladbollsigelkottar       Chokladbollar med brynt smör       Delicatobollar (fast utan tillsatt socker)       Chokladbollar, utan nötter och mandlar       Havrebollar  

7 veganska favoriter!

7 veganska favoriter!

Äntligen är det fredag och jag ser fram emot helgen! Jag har inte hunnit/kunnat baka speciellt mycket sista tiden (sjukdom och jobb har kommit “i vägen”), och min stora förhoppning.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Äntligen är det fredag och jag ser fram emot helgen! Jag har inte hunnit/kunnat baka speciellt mycket sista tiden (sjukdom och jobb har kommit “i vägen”), och min stora förhoppning är att hinna baka en massa. Dessutom ska jag bjuda på familjefika på söndag. Det ser jag mycket fram emot!   Jag vet att många efterfrågar veganska recept, och givetvis har jag en hel del sådana! Många av dessa hittar ni under mitt tema “Veganskt“. För härlig inspiration listar jag sju av dessa mumsiga recept nedan. Låter det inte gott med vegansk chokladmoussepaj, chokladpudding och kladdkaka?        Blueberry nice cream         Chokladfudge med nötsmör         No bake chokladmoussepaj         Blueberry cheesecake         Raw chokladpudding         Chocolate banana cake         Vegansk kladdkaka  

Kalaschokladbollar

Kalaschokladbollar

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) I helgen var det kalasdags. I vanlig Marja-anda bakade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) I helgen var det kalasdags. I vanlig Marja-anda bakade jag hälsosamma choladbollar och gav bort (bland annat). De är riktigt barnvänliga och lättgjorda. Jag sparade dessutom ett par till Vincent, de blir en perfekt liten del utav ett mellanmål! Receptet finner ni i min receptbox Baka med Mindre Socker (Chokladbollar med dadlar). Jag älskar att baka/bjuda på något gott på kalas, träffar och möten. Gott och uppskattat!               

Arraksbollar

Arraksbollar

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag tycker arraksmaken är supergod, och jag har just köpt hem.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag tycker arraksmaken är supergod, och jag har just köpt hem en ny flaska arraksarom från affären. Behöver jag säga att denna smak nu används flitigt i min bakning? Här smaksatte jag mina chokladbollar med arrak, vilket passar suveränt bra. Här behövs inte köpas någon delicatoboll! Jag har ju dessa smarriga godbitar nu!   Äntligen har ännu en fredag kommit till oss. Vet ni om att jag bara har sju fredagar kvar efter denna tills jag går på min mammaledighet? Jag har haft en lite lugnare vecka jämfört med de i januari, för nu är det mesta av bokslutet över samt att min kollega är tillbaka. Dagen började dock lite extra tidigt, då det är en slags presentation på jobbet vid halv åtta. Sedan fick jag gå från jobbet väldigt tidigt också, för vi hade möte med MVC!       Arraksbollar – 8 stycken 30 gram smör3 msk grädde/mjölk1 dl havregryn4 msk riven kokos3 msk sötströ2 msk pofiber2 msk mandelmjöl1 ½ – 2 msk kakaoca ½ tsk arraksarom Blanda alla ingredienser noga med varandra. Anpassa mängden vätska till den konsistens som önskas, och tillsätt så mycket arraksarom som du tycker om. Rulla bollar utav degen och rulla även i riven kokos.

Chokladmousse

Chokladmousse

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag berättade igår om mitt samarbete med Alpro – Jul med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

(Inlägget är skrivet av tidigare ägare av hemsidan och därmed kan vi inte garantera att allt som står i inlägget är aktuellt.) Jag berättade igår om mitt samarbete med Alpro – Jul med Alpro, och om att jag gärna använder olika växtbaserade alternativ i min bakning. Jag håller i samband med detta även en tävling där jag får tävla ut 20 stycken checkar från Aplro. Det ni behöver göra är att antingen dela med er utav ert egna recept med någon av Alpros produkter (maila recept och bild till [email protected], skriv i kommentaren här på bloggen eller skriv på er eventuella blogg och nämn då här att ni gjort detta), eller att baka något av de bakverk jag lagt/lägger upp med Alpro (även här maila recept och bild, skriv i kommentar eller skriv på din eventuella blogg).    Här vill jag dela med mig utav min veganska chokladmousse! Supergod med en bas av avokado och Alpros eget alternativ till grädde. Notera att det finns lite tillsatt socker i denna grädde.     Chokladmousse – 2 portioner ½ dl Alpro Soya Airy & Creamy1 liten avokado (3/4 normalstor)4 färska dadlar, med kärnan borttagen1 ½ msk kakao1 krm vaniljpulverev. pepparkakskrydda Vispa Alpro Soya Airy & Creamy fluffig med elvisp. Mosa avokado och dadlar med en sked och fördela detta tillsammans med kakao och vanilj och eventuell pepparkakskrydda i grädden. Fortsätt vispa tills allt blandats väl. Servera i små skålar eller glas.