Hoppa till innehåll

Bananvåfflor

På onsdag är det våffeldagen, och här kommer ett våffelrecept med banan!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

På onsdag är det våffeldagen, och här kommer ett våffelrecept med banan! Dessa våfflor med banan är väldigt lätta att göra, kräver få ingredienser, fastnar inte i våffeljärnet och är samtidigt hälsosamma. Våfflor passar såväl till frukost, mellis, lunch och middag enligt mig! Jag äter mina våfflor med bland annat bär och grädde. På bilden här nedan är våfflorna även toppade med dadelsirap.

 
Äntligen får jag en riktig helg, som inte är fullbokad med jobb. Visst kommer jag arbeta med företaget, men det är lite mer flexibelt och lugnare denna helg. Förhoppningsvis kommer även ett nytt avsnitt av Måbra-podden att spelas in! Denna helg blir min sista innan jag går på föräldraledighet (alltså, jag fattar fortfarande inte varför det heter ledighet?!). Jag arbetar alltså heltid en vecka till, och nästa helg blir ju därmed inte en “helg” i den benämningen att det är två lediga dagar mellan tio dagars jobb. Galet, men underbart.
 
 
Bananvåfflor - Baka Sockerfritt
 
Bananvåfflor – 3 stycken

1 stor banan (ca 120 gram)
2 ägg
2 tsk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
1 krm kanel (går att utesluta)
ev. 1 tsk honung/annan sötning

Mixa samman alla ingredienser. Låt svälla i ca 10 minuter. Smörj ett våffeljärn med matfett och gör våfflor utav smeten.

Bananvåfflor - Baka Sockerfritt