Hoppa till innehåll
Open navigation

Cashew- och jordnötstårta

En mycket smarrig tårta med olika sorts nötter samt choklad. Bottnen består av cashewnötter och kokos, vilken är toppad med ett lager jordnötssmör, som i sin tur är toppad med choklad! Låter det inte som en fantastisk kombination?

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
ca 50 minuter + tid för kakan att kallna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Cashewbotten:

  • 15 gram smör
  • 35 gram cashewnötter jag blandar naturella och salta
  • 30 gram riven kokos
  • 1 ½ msk kakao
  • ca 1 ½ msk stevia strö
  • ½ kryddmått vaniljpulver

Jordnötssmör:

  • 70 gram jordnötter
  • 10 gram kokosolja
  • 2 tsk stevia strö
  • ½ krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:

  • 20 gram mörk choklad
  • 5 gram kokosolja

Instruktioner

  • Cashewbotten, Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cahsewnötterna och den rivna kokosen till ett mjöl.
  • Blanda med sötning, vanilj och smör till en deg
  • Fäst ett bakplåtspapper i bottnen av en liten springform (12 cm) och tryck ut smeten i bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna en aning
  • Jordnötssmör, Mixa jordnötterna. Tillsätt kokosolja, stevia strö och vanilj och fortsätt mixa till önskad konsistens
  • Fördela jordnötssmöret ovanpå den färdiggräddade bottnen
  • Chokladöverdrag, Smält choklad och oljan
  • Bred ut ovanpå jordnötssmöret. Låt kakan svalna i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!