Hoppa till innehåll
Open navigation

Cashew- och jordnötstårta

En mycket smarrig tårta med olika sorts nötter samt choklad. Bottnen består av cashewnötter och kokos, vilken är toppad med ett lager jordnötssmör, som i sin tur är toppad med choklad! Låter.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En mycket smarrig tårta med olika sorts nötter samt choklad. Bottnen består av cashewnötter och kokos, vilken är toppad med ett lager jordnötssmör, som i sin tur är toppad med choklad! Låter det inte som en fantastisk kombination?
ca 50 minuter + tid för kakan att kallna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Cashewbotten:

  • 15 gram smör
  • 35 gram cashewnötter jag blandar naturella och salta
  • 30 gram riven kokos
  • 1 ½ msk kakao
  • ca 1 ½ msk stevia strö
  • ½ kryddmått vaniljpulver

Jordnötssmör:

  • 70 gram jordnötter
  • 10 gram kokosolja
  • 2 tsk stevia strö
  • ½ krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:

  • 20 gram mörk choklad
  • 5 gram kokosolja

Instruktioner

  • Cashewbotten, Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cahsewnötterna och den rivna kokosen till ett mjöl.
  • Blanda med sötning, vanilj och smör till en deg
  • Fäst ett bakplåtspapper i bottnen av en liten springform (12 cm) och tryck ut smeten i bottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter. Låt svalna en aning
  • Jordnötssmör, Mixa jordnötterna. Tillsätt kokosolja, stevia strö och vanilj och fortsätt mixa till önskad konsistens
  • Fördela jordnötssmöret ovanpå den färdiggräddade bottnen
  • Chokladöverdrag, Smält choklad och oljan
  • Bred ut ovanpå jordnötssmöret. Låt kakan svalna i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!