Chocolate banana mousse cake
En no bake kaka (som alltså inte kräver ugn) i två lager. Bottnen består utav en bas av Läs mer

20 minuter
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Choklad, Mejerifritt, No Bake
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 50 gram rostade hasselnötter utan skal
- 30 gram färska dadlar
- urkärnade
- 2 msk riven kokos
Fyllning:
- 1 liten banan ca 75 gram
- 80 gram sötmandlar som blötläggs
- 40 gram färska dadlar
- ca 2 msk kaffe
- 1 msk kokosolja
- 2 tsk kakao
- ev. 1 tsk honung
Instruktioner
- Börja med att blötlägga mandlarna under några timmar, eller över natten
- Botten
- Mixa samman hasselnötter och riven kokos
- Tillsätt färska dadlar och mixa till en deg.
- Sätt en bit bakplåtspapper i botten av en liten springform på 12-cm, och tryck ut degen i botten
- Fyllning
- Häll av vattnet från mandlarna. Mixa samman alla ingredienser noga till en slät och mousseliknande konsistens.
- Fördela på bottnen. Låt stå kallt innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!