Chocolate banana mousse cake
En no bake kaka (som alltså inte kräver ugn) i två lager. Bottnen består utav en bas av hasselnötter och kokos. Fyllningen har en krämig mousselikande kosistens, och är smaksatt med både kakao och choklad. Om önskas dekoreras kakan med hackade nötter, choklad och riven kokos. Kakan passar bäst att ätas upp inom en dag.

20 minuter
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
Botten:
- 50 gram rostade hasselnötter utan skal
- 30 gram färska dadlar
- urkärnade
- 2 msk riven kokos
Fyllning:
- 1 liten banan ca 75 gram
- 80 gram sötmandlar som blötläggs
- 40 gram färska dadlar
- ca 2 msk kaffe
- 1 msk kokosolja
- 2 tsk kakao
- ev. 1 tsk honung
Instruktioner
- Börja med att blötlägga mandlarna under några timmar, eller över natten
- Botten
- Mixa samman hasselnötter och riven kokos
- Tillsätt färska dadlar och mixa till en deg.
- Sätt en bit bakplåtspapper i botten av en liten springform på 12-cm, och tryck ut degen i botten
- Fyllning
- Häll av vattnet från mandlarna. Mixa samman alla ingredienser noga till en slät och mousseliknande konsistens.
- Fördela på bottnen. Låt stå kallt innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!