Hoppa till innehåll
Open navigation

Chocolate bean balls

Bönor bidrar med en härligt krämig konsistens, samtidigt som det är en hälsosam ingrediens. Dessa chokaldbollar är (förutom socker- och glutenfria) mejerifria och är enbart sötade med dadlar och agavesirap. Vill man doppas chokladbollarna i smält choklad, annars räcker det gott att de endast rullas dom i riven kokos.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
15 minuter
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Choklad, GI, Mejerifritt, Utan sötningsmedel
Portioner: 10 -15 stycken
Författare: admin

Ingredienser 

  • 70 gram svarta bönor
  • 15 gram kokosolja
  • 35 gram sötmandlar
  • 50 gram färska dadlar med kärnorna borttagna
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ msk agavesirap
  • 2 krm vaniljpulver
  • gära lite kaffe (ca 1 krm snabbkaffe blandat med bara lite
  • lite hett vatten)

Instruktioner

  • Skölj bönorna. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer tills allt blir som en chokladbolssdeg
  • Rulla bollar av degen och doppa i smält choklad, alternativt rulla i riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!