Chocolate bean balls
Bönor bidrar med en härligt krämig konsistens, samtidigt som det är en hälsosam ingrediens. Dessa chokaldbollar är (förutom socker- och glutenfria) mejerifria och är enbart sötade med dadlar och agavesirap. Vill man doppas chokladbollarna i smält choklad, annars räcker det gott att de endast rullas dom i riven kokos.

15 minuter
Portioner: 10 -15 stycken
Ingredienser
- 70 gram svarta bönor
- 15 gram kokosolja
- 35 gram sötmandlar
- 50 gram färska dadlar med kärnorna borttagna
- 1 msk kakao
- 1 ½ msk agavesirap
- 2 krm vaniljpulver
- gära lite kaffe (ca 1 krm snabbkaffe blandat med bara lite
- lite hett vatten)
Instruktioner
- Skölj bönorna. Lägg alla ingredienser i en bunke och mixa med stavmixer tills allt blir som en chokladbolssdeg
- Rulla bollar av degen och doppa i smält choklad, alternativt rulla i riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!