Chocolate bean cake with dates
Bönor gör mjuka kakor krämiga, och smakar inte speciellt mycket vilket gör det till en mycket bra ingrediens i mjuka bakverk! Bönorna ska vara av den "mjuka" varianten, dvs. inte torkade. De.. Läs mer

25 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Choklad, GI
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
- 50 gram svarta bönor
- 40 gram färska dadlar
- 1 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- 1 msk kakao
- 1 msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
- 1 msk mjölk/grädde
- 10 gram hasselnötter jag användr utan skal
- 10 gram ljus sockerfri choklad
- ev. ½ krm romarom
- ev. ca 20 gram smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bönor, dadlar och ägg i en bunke och mixa tillsammans allt (jag använder en stavmixer).
- Grovhacka choklad och hasselnötter och tillsätt dessa tillsammans med övriga ingredienser bland bönmixen och blanda väl. Vill man smälter man smör och blandar även i detta.
- Häll smeten i en smord och bröad spirnform av mindre strolek (12 centimeter). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera med glass eller vispgrädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!