Hoppa till innehåll

Chocolate bean cake with dates

Bönor gör mjuka kakor krämiga, och smakar inte speciellt mycket vilket gör det till en mycket bra ingrediens i mjuka bakverk! Bönorna ska vara av den "mjuka" varianten, dvs. inte torkade. De.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Choklad, GI
Portioner: 2 -3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bönor, dadlar och ägg i en bunke och mixa tillsammans allt (jag använder en stavmixer).
  • Grovhacka choklad och hasselnötter och tillsätt dessa tillsammans med övriga ingredienser bland bönmixen och blanda väl. Vill man smälter man smör och blandar även i detta.
  • Häll smeten i en smord och bröad spirnform av mindre strolek (12 centimeter). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Servera med glass eller vispgrädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!