Hoppa till innehåll
Open navigation

Choklad- och havrerutor

Passar fint som snack, mellanmål eller godis!   Välj gärna eventuell honung och kokosolja med neutral smak.

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + tid att kallna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI, Mejerifritt, Mellanmål
Portioner: 8 till 12 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Havrebas:

  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
  • 1 dl mandelmjöl
  • ca ½ dl honung/fibersirap gold
  • ½ dl kokosolja
  • 1 tsk kanel

Chokladlager:

  • 60 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • ½ dl jordnötssmör/mandelsmör

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör.
  • Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten.
  • Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör.
  • Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå
  • Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!