Choklad- och havrerutor
Passar fint som snack, mellanmål eller godis! Välj gärna eventuell honung och kokosolja med neutral.. Läs mer

Passar fint som snack, mellanmål eller godis! Välj gärna eventuell honung och kokosolja med neutral smak.
20 minuter + tid att kallna
Portioner: 8 till 12 bitar
Ingredienser
Havrebas:
- 3 dl havregryn
- 1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
- 1 dl mandelmjöl
- ca ½ dl honung/fibersirap gold
- ½ dl kokosolja
- 1 tsk kanel
Chokladlager:
- 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör.
- Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten.
- Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör.
- Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå
- Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!