Hoppa till innehåll
Open navigation

Choklad- och havrerutor

Passar fint som snack, mellanmål eller godis!   Välj gärna eventuell honung och kokosolja med neutral.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Passar fint som snack, mellanmål eller godis!   Välj gärna eventuell honung och kokosolja med neutral smak.
20 minuter + tid att kallna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI, Mejerifritt, Mellanmål
Portioner: 8 till 12 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Havrebas:

  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl jordnötssmör/mandelsmör
  • 1 dl mandelmjöl
  • ca ½ dl honung/fibersirap gold
  • ½ dl kokosolja
  • 1 tsk kanel

Chokladlager:

  • 60 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • ½ dl jordnötssmör/mandelsmör

Instruktioner

  • Blanda samman alla ingredienser noga till havrebasen. Blir degen för torr tillsätts med kokosolja eller nöt/mandelsmör.
  • Klä en liten brödform/matlåda med bakplåtspapper eller aluminiumfolie och tryck ut hälften av havrebasen i botten.
  • Smält choklad försiktigt, gärna tillsammans med en liten klick kokosolja. Blanda därefter med nöt/mandelsmör.
  • Fördela ovanpå havrelagret. Ställ i frysen för att hårdna i ca 30 minuter. Tryck därefter ut resterande havremassa ovanpå
  • Låt stå kallt i någon timme (eller mer) innan kakan skärs i bitar av valfri storlek och form!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!