Choklad- och mandelfudgedessert
Vegansk choklad- och mandelfudgedessert som består av två lager - först en mer kompakt chokladbotten med nötter, och sedan en fudgeliknande chokladlager med bland annat banan och mandelsmör. Detta bakverk bör stå i frys, och tas fram runt en halvtimme innan servering så den hinner tina en aning. Då håller den länge och får en…

20 minuter + tid att frysa
Portioner: 5 bitar
Ingredienser
Chokladbotten:
- 80 gram färska dadlar
- urkärnade
- 1 dl cashewnötter
- naturella
- ½ dl valnötter
- 1 msk kakao
- ev. ½-1 msk vatten
Chokladfyllning:
- 2/3 banan ca 70 gram
- 1 dl mandelsmör
- 1 ½ msk kokosolja
- 1 msk fibersirap gold eller honung/liknande
- 1 msk kakao
Instruktioner
- Chokladbotten
- Mixa samman alla ingredienser. Tillsätt vatten om konsistensen är alltför svårmixad.
- Klä en liten passande form (ex. liten brödform eller matlåda) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen
- Chokladfyllning
- Mixa samman till en slät konsistens. Fördela ovanpå chokladbottnen.
- Frys in övertäckt med folie i minst ett par timmar. Skär i skivor/bitar. Förvara i frys och ta fram ca en halvtimm innan servering. Pudra gärna över med extra kakao!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!