Hoppa till innehåll
Open navigation

Choklad- och mandelfudgedessert

Vegansk choklad- och mandelfudgedessert som består av två lager - först en mer kompakt chokladbotten med nötter, och sedan en fudgeliknande chokladlager med bland annat banan och mandelsmör. Detta bakverk bör stå i frys, och tas fram runt en halvtimme innan servering så den hinner tina en aning. Då håller den länge och får en…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + tid att frysa
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Baka utan spis, Choklad, Efterrätter, Mejerifritt
Portioner: 5 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Chokladbotten:

  • 80 gram färska dadlar
  • urkärnade
  • 1 dl cashewnötter
  • naturella
  • ½ dl valnötter
  • 1 msk kakao
  • ev. ½-1 msk vatten

Chokladfyllning:

  • 2/3 banan ca 70 gram
  • 1 dl mandelsmör
  • 1 ½ msk kokosolja
  • 1 msk fibersirap gold eller honung/liknande
  • 1 msk kakao

Instruktioner

  • Chokladbotten
  • Mixa samman alla ingredienser. Tillsätt vatten om konsistensen är alltför svårmixad.
  • Klä en liten passande form (ex. liten brödform eller matlåda) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen
  • Chokladfyllning
  • Mixa samman till en slät konsistens. Fördela ovanpå chokladbottnen.
  • Frys in övertäckt med folie i minst ett par timmar. Skär i skivor/bitar. Förvara i frys och ta fram ca en halvtimm innan servering. Pudra gärna över med extra kakao!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!