Hoppa till innehåll

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier finns i nästan alla caféer och är verkligen ett omåttligt populärt bakverk. Har ni testat att göra egna? Det var riktigt länge sedan som jag själv bakade biskvier, så jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladbiskvier finns i nästan alla caféer och är verkligen ett omåttligt populärt bakverk. Har ni testat att göra egna? Det var riktigt länge sedan som jag själv bakade biskvier, så jag kände att det var på tiden. Det är inte alls speciellt krångligt, även om de består av tre “lager”.
 
Bottenplattorna är superlätta att göra, och blir lite mjukare än en variant med socker. Nästa gång ska jag nog experimentera lite med fibersirap för att få till en mer knaprig konsistens. Chokladkrämen (som är fyllning) består främst av smält choklad och mascarpone. Sista steget är att doppa bsikvierna i smält choklad! Denna gång blandade jag ljus och mörk, men det gör man så klart som man vill.
 
Det här blir en riktig lyxfika!
 
 
 
 
Chokladbiskvier - Baka Sockerfritt

 

  

Chokladbiskvier – 10 stycken

Botten:
2 dl mandelmjöl

2 äggvitor (spara gulorna)
ca 1 msk sötströ

Chokladkräm:
1-2 äggulor

90 gram mascarpone
ca 60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

50 gram smör
2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med chokladkrämen. 

Chokladkräm
Smält smör tillsammans med choklad och blanda därefter med övriga ingredienser. Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens. Toppa krämen på de avsvalnade kakbottnarna. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare.

Chokladöverdrag
Smält chokladen. Doppa biskverna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.

 
 
 
 
Chokladbiskvier - Baka Sockerfritt
 
Chokladbiskvier - Baka Sockerfritt
 
Chokladbiskvier - Baka Sockerfritt