Hoppa till innehåll

Chokladcupcakes

Choklad, choklad är det bästa jag vet! Jag skulle nog kunna leva på det. Om det nu gick att leva på det, vill säga (näringsmässigt alltså). Senast blev det chokladmuffins, eftersom det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Choklad, choklad är det bästa jag vet! Jag skulle nog kunna leva på det. Om det nu gick att leva på det, vill säga (näringsmässigt alltså). Senast blev det chokladmuffins, eftersom det var bra länge sedan jag gjorde något i muffinsformat. Härligt smakrika och luftiga. Eller rättare sagt är de väl egentligen cupcakes, då jag toppat det hela med en chokaldfrosting baserat på krämig mascarpone, smaksatt med kaffe.
 
Det är mycket att hinna med just nu, och inte blir det bättre när it/dator/system krånglar hela tiden! Igår fick jag under de första två timmarna på jobbet ungefär en halvtimmes arbete gjort, eftersom båda dator och internet strejkade. Fy för oförutsedda tidstjuvar! Jag bestämde mig även för att gå och träna på kvällen efter jobbet, det är verkligen underbart att få röra på sig efter en dag på kontoret!
 
 
Chokladcupcakes - Baka Sockerfritt
 

Chokladcupcakes – 5 stycken

Muffins:
40 gram smör
2 ägg
½ dl mjölk eller grädde
1 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
1- 1 ½ msk kakao
4 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 msk kaffe

Chokladfrosting:
100 gram mascarpone
1 msk grädde
1 ½ msk sötströ
1 ½ -2 msk kakao
1 krm vaniljpulver
2 tsk hett vatten + 1 ½-2 krm snabbkaffe

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och rör ner ägg, smält smör, kaffe och mjölk. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.

Chokladfrosting
blanda vatten och kaffe. Blanda alla ingredienser noga. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen.

 
 
Chokladcupcakes - Baka Sockerfritt