45 minuter + tid att frysa
Portioner: 4 glassar
Ingredienser
Glass:
- 1 ½ banan
- ½ dl mjölk
- ½ dl grädde
- ca ½ msk sockerersättning eller dylikt
- 1 krm vaniljpulver
Karamell:
- 1 dl visgrädde
- 1 ½ msk fibersirap gold
Choklad:
- ca 100 -120 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 tsk olja
Instruktioner
- Glass
- Mixa samman ingredienserna med mixer. Fördela i glassformar och låt stela minst 4 timmar
- Karamell
- Sjud ingredienserna i ca 30 minuter tills karamellsåsen tjocknar. Låt detta svalna.
- Ta ut glassarna ur formarna och fördela karamellen i en sträng på en sidan av varje glass. Lägg på en tallrik med bakplåtspapper och lägg in i frysen medan chokladen smälts
- Choklad
- Smält choklad tillsammans med olja. Fördela chokladen runt varje glass
- Lägg återigen på bakplåtspapper och förvara i frys tills servering. Låt stå framme runt fem minuter innan den äts.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!