Chokladdoppade skumrutor
Chokladdoppade skumrutor (där själva innehållet påminner om innehållet i skumkokosbollar eller skumraketer)! Extra fina blir det om du dekorerar dom med hackad choklad och/eller riven kokos.

20 minuter + ett par timmar i kyl
Portioner: 10 bitar
Ingredienser
- 2 äggvitor
- 2 gelatinplattor
- 1 ½ msk sötningsströ
- 2 msk kokande vatten
- 1 ½ msk riven kokos
- 1 krm vaniljpulver
Dekoration:
- ca 100 gram choklad
- utan tillsatt socker
- ev. lite kokosolja
- riven kokos/hackad choklad
Instruktioner
- Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos.
- Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp.
- Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar. Skär därefter i bitar
- Dekoration
- Smält choklad försiktigt, gärna med en klick olja för att få den mer lätthanterlig.
- Doppa skumrutorna försiktigt i chokladen och lägg på en plan yta (tallrik/plåt) med bakplåtspapper. Toppa gärna med riven kokos och/eller choklad. Förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!