Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladdoppade skumrutor

Chokladdoppade skumrutor (där själva innehållet påminner om innehållet i skumkokosbollar eller skumraketer)! Extra fina blir det om du dekorerar dom med hackad choklad och/eller riven kokos.        

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + ett par timmar i kyl
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Protein
Portioner: 10 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 äggvitor
  • 2 gelatinplattor
  • 1 ½ msk sötningsströ
  • 2 msk kokande vatten
  • 1 ½ msk riven kokos
  • 1 krm vaniljpulver

Dekoration:

  • ca 100 gram choklad
  • utan tillsatt socker
  • ev. lite kokosolja
  • riven kokos/hackad choklad

Instruktioner

  • Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos.
  • Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp.
  • Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar. Skär därefter i bitar
  • Dekoration
  • Smält choklad försiktigt, gärna med en klick olja för att få den mer lätthanterlig.
  • Doppa skumrutorna försiktigt i chokladen och lägg på en plan yta (tallrik/plåt) med bakplåtspapper. Toppa gärna med riven kokos och/eller choklad. Förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!