Chokladgranola
Mitt frukosttips denna lördag till ära blir chokladgranola! Ett hett tips till alla som tycker om choklad och gärna vill äta det till dagens alla mål! Basen består av Läs mer

Mitt frukosttips denna lördag till ära blir chokladgranola! Ett hett tips till alla som tycker om choklad och gärna vill äta det till dagens alla mål! Basen består av havregryn, mandelmjöl, kokos och frön. Sötat har jag gjort med honung och smaksatt med kakao. Plus att jag valde att tillsätta lite russin efter rostningen.
På bilderna serverade jag granolan på tjock yoghurt och hade mango, blåbär och hallon som tillbehör. För den observante kan jag också meddela att ja, det är bitar av choklad med också!
Önskar er alla en riktigt bra helg!
Chokladgranola – ca 5 dl
2 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
½ dl pumpafrön
2 msk kokosolja
1 ½ – 2 msk honung
1 msk kakao
1 msk vatten
Lägg gärna till:
ett par msk russin
ev. hackad choklad, utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosolja och rör ner detta och honung och vatten. Fördela ovanpågen plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen under ca 30 min. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar bli bränd. Tillsätt russin och förvara i lufttät burk.