Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmousse i två lager

Lyxig chokladmoussen är i två lager. Toppas gärna med grovhackad choklad. Givetvis går det att öka ingredeinserna för att göra för fler portioner.    Moussen går utmärkt att göra i förväg och stå i kylskåp minst en dag. Täck varje form med plastfolie eller dylikt.  

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
15 minuter + ett par timmar i kyl
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Chokladmousse:

  • 60 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk sötningsströ
  • 1 krm vaniljpulver

Chokladganache:

  • 50 gram ljus choklad
  • utan tillsatt socker
  • 2 msk grädde

Instruktioner

  • Chokladmousse
  • Lägg choklad och mjölk i en skål (som klarar mikrovågsugn) och värm i mikron i ca 30 sekunder. Rör tills konsistensen är slät.
  • Tillsätt sötning och vanilj
  • Vispa grädden - men inte jättehårt. Blanda med en sked ner grädden i omgångar i chokladen. Fördela i formar
  • Chokladganache
  • Smält choklad och grädde försiktigt (i mikro eller kastrull). Låt kallna en aning.
  • När den nått rumstemperatur fördelas detta ovanpå moussen. Låt stå i minst ett par timmar. Toppa gärna med grovhackad choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!