Chokladmousse i två lager
Lyxig chokladmoussen är i två lager. Toppas gärna med grovhackad choklad. Givetvis går det att öka ingredeinserna för att göra för fler portioner. Moussen går utmärkt att göra i förväg och stå i kylskåp minst en dag. Täck varje form med plastfolie eller dylikt.

15 minuter + ett par timmar i kyl
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
Chokladmousse:
- 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk mjölk
- 1 msk sötningsströ
- 1 krm vaniljpulver
Chokladganache:
- 50 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- 2 msk grädde
Instruktioner
- Chokladmousse
- Lägg choklad och mjölk i en skål (som klarar mikrovågsugn) och värm i mikron i ca 30 sekunder. Rör tills konsistensen är slät.
- Tillsätt sötning och vanilj
- Vispa grädden - men inte jättehårt. Blanda med en sked ner grädden i omgångar i chokladen. Fördela i formar
- Chokladganache
- Smält choklad och grädde försiktigt (i mikro eller kastrull). Låt kallna en aning.
- När den nått rumstemperatur fördelas detta ovanpå moussen. Låt stå i minst ett par timmar. Toppa gärna med grovhackad choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!