Chokladpraliner med jordnötssmör
Fina chokladpraliner med jordnötssmör! De är lätta att göra och består av mörk respektive ljus choklad varvat med jordnötssmör. Givetvis kan man använda en typ av choklad och köra med något annat nöt/mandelsmör. Som form till pralinerna använde jag en hjärtformad pralinform (köpt från Panduro), men det går också fint med en iskubsform av silikon…

15 min + tid att stelna i kylskåp
Portioner: 15 stycken
Ingredienser
- 80 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 80 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- 30 gram jordnötssmör
- osötat
- 2 tsk sockerersättning
- 2 tsk olja valfritt
Instruktioner
- Smält mörk choklad tillsammans med 1 tsk olja försiktigt (jag kör i mikrovågsugn). Fördela chokladen i botten av pralinformar/iskubsformar (av silikon)/knäckformar och för med en liten pensel eller sked upp chokladen på kanterna. Låt stelna i kylskåp.
- Blanda jordnötssmör med sötning och klicka i mitten av pralinformarna (jordnötssmöret ska helst inte gå ut i formarnas kanter).
- Smält den ljusa chokladen tillsammans med 1 tsk olja och fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna helt och tryck ut ur pralinformarna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!