Cinnamon roll cake (kanelbullekakor med questbar)
Idag är det 4 oktober och därmed kanelbullensdag! Kommer ni, eller har ni firat det på något sätt? Själv bakade jag kanelbullar redan i söndags, vars recept jag lade ut HÄR! Men eftersom jag ville mumsa på något mer ”kanelbulligt” gjorde jag en jättejätteenkel kakvariant med questbar som bas! Dessa små godbitar är perfekta när man…

Idag är det 4 oktober och därmed kanelbullensdag! Kommer ni, eller har ni firat det på något sätt? Själv bakade jag kanelbullar redan i söndags, vars recept jag lade ut HÄR! Men eftersom jag ville mumsa på något mer ”kanelbulligt” gjorde jag en jättejätteenkel kakvariant med questbar som bas! Dessa små godbitar är perfekta när man har lite tidsbrist, och är smarta att ta med som mellanmål. Ett tips är att värma dom en kort stund i micron innan ätdags!
Fyllningen gjorde jag av mixade rostade hasselnötter utan skal (Ica gott liv). Jag testade först med färdigt hasselnötsmjöl, men det blev inte alls bra. Givetvis går fyllningen bra att byta ut mot något annat. Jag har till exempel tidigare använt nutella, och det kan jag varmt rekommendera!
För ytterligare ett recept på kanelbullar kika in DETTA recept!
Cinnamon roll cake (kanelbullekakor med questbar) -5 stycken
1 cinnamon roll questbar
Fyllning:
20 gram mixade rostade hasselnötter utan skal (går inte att byta ut mot hasselnötsmjöl)
5 gram rumsvarmt smör
1 krm kanel
½ krm vaniljpulver
1 tsk sötströ
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg questbaren mellan två bitar bakplåtspapper. Kavla ut baren till en fyrkant (ca 10X8 cm). Blanda ingredienserna till fyllningen, och bred detta på den utkavlade questbaren. Strö eventuellt på mer kanel om så önskas. Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att den bli så tjcock som möjligt). Skär längden i 5 till 6 bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut dom ganska platta. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna!
