Hoppa till innehåll
Open navigation

Citron- och blåbärsscones

Dessa citron- och blåbärsscones är superenkla att baka och är som allt annat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Dessa citron- och blåbärsscones är superenkla att baka och är som allt annat på denna sida glutenfria och utan tillsatt socker. Detta receptet passar även för den som äter lchf/keto.

Inga röster än
Kategorier: Bröd, Frukost, Low carb/LCHF
Portioner: 8 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Topping

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 175°C och förbered en plåt med bakplåtspapper.
  • I en stor skål, rör samman de torra ingredienserna: mandelmjöl, sockerersättning, citronskal, bakpulver och salt tills det är väl blandat. Tillsätt det kalla smöret. Arbeta in det kalla smöret i mandelmjölblandningen tills du har en smulig deg.
  • I en separat liten skål, vispa samman äggen och 2 matskedar citronsaft. Rör försiktigt ner de äggblandningen i den torra blandningen tills du har en fin deg.
  • Forma degen till en cirkel med en tjocklek på cirka 2,5 cm på bakplåtspappret. Dela upp din cirkel i 8 trekanter.
  • Tryck blåbären jämnt över toppen av sconesen.
  • Grädda i 15-20 minuter, tills en tandpetare som sätts in i mitten kommer ut torr.
  • Låt svalna helt på galler innan du häller på glasyren.

Glasyren

  • Rör samman citronsaft och sukrin melis i en liten skål tills det är väl blandat. Om det behövs, späd ut glasyren med lite vatten, 1 tesked i taget, tills du får önskad konsistens.
  • Ringla glasyren jämnt över varje scone.
  • Servera!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!