Hoppa till innehåll

Dalgona Coffee

      Få har väl missat de nya kaffetrenden med Dalgona-kaffe!? Ny trend för Sverige alltså (av vad jag läst kommer kaffevarianten från Korea och serveras alltså som en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Dalgona Coffee - Baka Sockerfritt
 
 
 
Få har väl missat de nya kaffetrenden med Dalgona-kaffe!? Ny trend för Sverige alltså (av vad jag läst kommer kaffevarianten från Korea och serveras alltså som en uppochnedvänd cappucino). Jag har tänkt testa i någon månad, men det har inte riktigt blivit av. Tills nu då förstås!
 
Man vispar lika delar av snappkaffe, kokande vatten och sötning. Vanligtvis brukar det vara vitt socker i recepten, men som tur är är ju detta lätt utbytt mot en sockerersättning. Jag använder Use Like Sugar som alltid ger ett bra fluff (vilket ju är viktigt i detta fall). Jag gör min kaffe som en iskaffe! Kall mjölk (eller liknande dryck) med is som sen toppas med fluffet. Skummet blir verkligen överraskande hårt och håller sjukt länge!
 
Personligen har jag svårt för starkt kaffe, och skummet är riktigt starkt. Därför tar jag mycket mjölk/mjölkdryck och rätt lite kaffeskum för egen del.
 
 
Dalgona Coffee - Baka Sockerfritt
 
 

Dalgona Coffee – ca 2 portioner 

2 msk snabbkaffepulver
2 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
2 msk kokande vatten 

ca 4-6 dl mjölkdryck (eller helt efter smak)

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa någon minut med elvisp tills konsistensen är riktigt fluffig. Häll upp antingen varm mjölk eller kall mjölk med is i glas och toppa med kaffeskummet.

 

Dalgona Coffee - Baka Sockerfritt