Hoppa till innehåll
Open navigation

Fröknäcke

    Behöver du lite ny inspiration till frukosten? Kanske sugen på att byta ut brödet till ett lite mer hälsosamt alternativ? Ett av mina brödrecept är ett gott och knaprigt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Fröknäcke - Baka Sockerfritt
 

 

Behöver du lite ny inspiration till frukosten? Kanske sugen på att byta ut brödet till ett lite mer hälsosamt alternativ? Ett av mina brödrecept är ett gott och knaprigt fröknäcke som passar finfint till både frukostsmörgåsen som till ostarna under helgmyset! Att svänga ihop en plåt med fröknäcke är riktigt lätt. Det jobbiga kanske är att vänta på att fröna ska blötläggas klart! Men det får de göra under natten när jag ändå (förhoppningsvis, småbarn ni vet) sover.

 

Fröknäcke - Baka Sockerfritt

Fröknäcke – ca 1 plåt 

1 äggvita
1 1/4 dl hett vatten
½ dl pumpafrön
½ dl solrosfrön
2 msk chiafrön
2 msk sesamfrön
1½ msk pofiber
1 msk olja
1 ½ krm salt

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner äggvita och olja. Rör till sist ner det heta vattnet. Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre såsomöver natten).

Värm ugnen till 150 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper (blir lite mindre än en hel plåt). Grädda knäcket i 30 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det. Dra ner värmen till 100 grader och grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller till knäcket blir torrt). Titta till knäcket då och då för att se till att det inte bränns (öppna i så fall luckan och låt värmen falla).

 

 

Fröknäcke - Baka Sockerfritt