Fröknäcke
Det första av de recept som jag skapat åt Risenta är ett underbart gott, knaprigt och hälsosamt fröknäcke! Jag har tidigare gjort flera recept på sådant knäcke, men detta slår alla mina.. Läs mer

Det första av de recept som jag skapat åt Risenta är ett underbart gott, knaprigt och hälsosamt fröknäcke! Jag har tidigare gjort flera recept på sådant knäcke, men detta slår alla mina tidigare recept! Fröknäcket består av hälsosamma fröer av olika sorter, vilka bidrar till en härlig smakkombination som framhävs extra bra av lite tillsatt salt. Jag har även i ett par matskedar riven kokos, vilket jag tycker blir gott! Jag äter mitt bröd med ett relativt tjock lager smör.
Fröknäcke
½ dl solrosfrön (gärna hackade solrosfrön)
½ dl pumpafrön
1 ½ msk chiafrön
2 msk krossade linfrön
1 ½ msk sesamfrön
ev. 2 msk riven kokos
2 msk olja (ex. rapsolja)
1 ½ krm salt
1 dl + 1 msk hett vatten
ev. extra salt att strö över
Blanda frön, riven kokos och salt. Rör först ner olja och därefter det heta vattnet. Låt fröröran stå i kylskåp över natten.
Sätt ugnen på 175 grader. Fördela ett tunt lager av röran på en plåt med bakplåtspapper. Strö gärna på lite extra salt. Grädda fröknäcket mitt i ugnen i ca 15 minuter. Sänk därefter värmen till 125 grader och värm i ytterligare ca 45 minuter till 1 timme. Vänd fröknäcket någon gång under mitten av gräddningen, och dela det samtidigt i mindre bitar. Ta ut knäcket när det är knaprigt och torrt! Låt svalna och ät med smör och eventuellt ost.
