Hoppa till innehåll
Open navigation

Geléhjärtan

Goda och fräsha geléhjärtan med frisk smak! Jag använder Use Like Sugar som sötning och den löses också upp bra i vattnet. Observera att sockersättningen som jag strött ovanpå gelégodiset.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
15 minuter + tid att stelna
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 20 stycken
Författare: admin

Ingredienser 

  • 100 gram frysta hallon
  • 1 dl saft från citron
  • 1 dl sockerersättning Use Like Sugar
  • 4 st gelatinblad

Instruktioner

  • Värm upp citronsaft i en kastrull och sockerersättning och rör tills sockerersättningen löses upp.
  • Lägg i hallon och värm igen och rör tills hallonen är helt mosade. Sila bort kärnor med mera så att endast den klara vätskan är kvar.
  • Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter, mosa ut vattnet ur bladen och lägg i hallon- och citronsaften. Värm upp om gelatinen inte löses upp.
  • Fördela i formar och låt stelna i minst cirka fyra timmar. Ta försiktigt ut geléhjärtanen ur formen. Förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!