Geléhjärtan
Goda och fräsha geléhjärtan med frisk smak! Jag använder Use Like Sugar som sötning och den löses också upp bra i vattnet. Observera att sockersättningen som jag strött ovanpå gelégodiset.. Läs mer

Goda och fräsha geléhjärtan med frisk smak! Jag använder Use Like Sugar som sötning och den löses också upp bra i vattnet. Observera att sockersättningen som jag strött ovanpå gelégodiset "smälter" ganska fort - så bäst är att köra utan eller strö på precis innan man äter dom.Tips: Om det är svårt att få ut godiser ur formen rekommenderar jag att dra en tandpetare längst kanterna innan innehållet försiktigt trycks ut upp och ner mot en tallrik! Jag använder silikonformar i form av hjärtan köpt på panduro.
15 minuter + tid att stelna
Portioner: 20 stycken
Ingredienser
- 100 gram frysta hallon
- 1 dl saft från citron
- 1 dl sockerersättning Use Like Sugar
- 4 st gelatinblad
Instruktioner
- Värm upp citronsaft i en kastrull och sockerersättning och rör tills sockerersättningen löses upp.
- Lägg i hallon och värm igen och rör tills hallonen är helt mosade. Sila bort kärnor med mera så att endast den klara vätskan är kvar.
- Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter, mosa ut vattnet ur bladen och lägg i hallon- och citronsaften. Värm upp om gelatinen inte löses upp.
- Fördela i formar och låt stelna i minst cirka fyra timmar. Ta försiktigt ut geléhjärtanen ur formen. Förvara i kyl.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!