Hoppa till innehåll

Geléhjärtan, utan tillsatt socker

      Alla hjärtans dag närmar sig och därför vill jag tispa om dessa godbitar – en variant på geléhjärtan! Jag har en bas av saft från Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Geléhjärtan, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Alla hjärtans dag närmar sig och därför vill jag tispa om dessa godbitar – en variant på geléhjärtan! Jag har en bas av saft från citron, då starka smaker är ett måste för att få någon som helst smak i det hela. Har man någon slags arom som man själv tror skulle passa bra i och vill använda, så går det att byta citronsaft mot vatten.
 
Det här receptet skapade jag ifjol och jag tyckte dom blev så goda och samtidigt fräscha. Dom blir heller inte så söta trots att det är relativt mycket sockerersättning i. Jag rekommenderar att smaka av så att sötman är den man önskar (använder själv Use Like Sugar från N!CK’S som också löses bra upp i vattnet). 
 
Tips: Om det är svårt att få ut godiser ur formen rekommenderar jag att dra en tandpetare längst kanterna innan innehållet försiktigt trycks ut upp och ner mot en tallrik! Jag använder silikonformar i form av hjärtan köpt på panduro. 
 
Observera dessutom att sockersättningen som jag strött ovanpå gelégodiset “smälter” ganska fort – så bäst är att köra utan eller strö på precis innan man äter dom. 

 
 

Geléhjärtan, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

 

Geléhjärtan – ca 20 hjärtan

100 gram frysta hallon
1 dl saft från citron
1 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
4 st gelatinblad

Värm upp citronsaft i en kastrull och sockerersättning och rör tills sockerersättningen löses upp. Lägg i hallon och värm igen och rör tills hallonen är helt mosade. Sila bort kärnor med mera så att endast den klara vätskan är kvar. Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter, mosa ut vattnet ur bladen och lägg i hallon- och citronsaften. Värm upp om gelatinen inte löses upp. Fördela i formar och låt stelna i minst cirka fyra timmar. Ta försiktigt ut geléhjärtanen ur formen. Förvara i kyl.

 
Geléhjärtan, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Geléhjärtan, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Geléhjärtan, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt