Hoppa till innehåll

Glutenfri saffransmugcake

Julen närmar sig med STORMSTEG och om ni frågar mig är det hög tid att börja jula till det en smula! Jag tycker det är härligt att börja i god tid (mvh julälskare). En gammal goding som har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Julen närmar sig med STORMSTEG och om ni frågar mig är det hög tid att börja jula till det en smula! Jag tycker det är härligt att börja i god tid (mvh julälskare). En gammal goding som har följt med mig i min receptbank i flera år är min saffransmugcake. Den är både god och väldigt lätt att baka. Nääästan ett måste inför varje jul!

Denna saffransmugcake smakar mycket av just saffran och jag tycker om att slänga med lite grovhackad choklad i smeten. Efter en kort sväng i mikron får mugcaken svalna ett tag, och därefter redo för att huggas in på! Mugcaken kan exempelvis serveras med vispad grädde.

 

Glutenfri saffransmugcake - Baka Sockerfritt

 

Saffransmugcake – 1 portion

1 ägg

2 msk vispgrädde
2 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (går att byta mot mandelmjöl)
1 msk pofiber
1 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
1/3 krm saffran
½ tsk bakpulver
ev. ett par rutor grovhackad choklad, utan tillsatt socker


Blanda alla ingredienser med varandra. Häll smeten i en smord mugg. Värm i mikrovågsugn i ca 1-1 ½ minut (jag körde 1 minut och 15 sekunder). Låt svalna något, och vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera med exempelvis vispad grädde.

 

 

Glutenfri saffransmugcake - Baka Sockerfritt